Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2010 17:20 - КОШНИЦАТА НА ГРАДИНАРЯ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 896 Коментари: 0 Гласове:
2



                  КОШНИЦАТА  НА  ГРАДИНАРЯ

    Искам да преразкажа един случай, който съм го слушал преди много години. В него се говори за един градинар, който бил заквасен с Христовото учение, но престанал  да посещава службите, като се мотивирал така:
    - Ех, брат пасторе, какво да идвам като съм прост, неграмотен, като слушам думите ти ми влизат в едното ухо и веднага излизат от другото, и така нищо не остава в главата ми. Блажени сте вие, че сте грамотни, четете и пишете, и можете да разбирате онова, което ви се проповядва. А аз...проста работа съм...за мене само труд и нищо повече!
    На тия негови думи пасторът отговорил, като цитирал Откровението на св. ев. Йоан: "Блажен, който прочита и оня, който слуша думите..."
    - Значи не си прав, бай Али! Не сме ние грамотните блажени, че можем да четем думите на вечното Слово, а и вие, които сте неграмотни и слушате като ви четат, или като ви го проповядват.
     Бай Али се позамисли. Той държеше в ръцете си един градинарски кош и го цамбуркаше във вира, като по този начин се мъчеше да го измие от налепилите се по него мръсотии, плява, тор, пръст...
    - Ей, бай Али, какво правиш? Ти като че ли се мъчиш да го напълниш с вода? Не виждаш ли, че водата влиза през отвора и изтича през редките му пръчки?...
    - Да. Влиза и пак излиза, обаче коша ще се пречисти, ще се измие и ще светне. - отговори хитро бай Али.
    - Бай Али- каза пасторът - ето, човек прилича на този кош. Словото влиза в едното му ухо и излиза през другото, както ти сам каза и не остава нищо в главата му, ОБАЧЕ ТО ПРЕЧИСТВА НЕГОВАТА ДУША, ТЯ СТАВА БЯЛА КАТО СНЯГ И СВЕТВА. Ето каква е ползата човек да идва на събранията, пък е и писано: "Да не изоставяме събранията си."
    Бай Али остана доволен от практическия пример и бе убеден от него, че човешката душа действително има нужда от една духовна баня чрез словото, която ще го очисти от наслоилите се грехове в ежедневието. На свой ред той каза:
    - Разбрах, брат пасторе, решавам вече редовно да нося своята "кошница", за да влиза и излиза през нея живата вода, за да мога да опера дрехите си. Негли и на мен Господ да помогне , за да мога да кажа:
    - Дойди, Господи Иисусе Христе!

                                Руси Иванов - сега е свещеник



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13750022
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930