Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2010 16:21 - ВЪЗКРЕСЕНИЕ НА МЪРТВИТЕ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1067 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 13.04.2010 16:23


           
                     ВЪЗКРЕСЕНИЕ   НА   МЪРТВИТЕ

          Ние, християните вярваме, че всички умрели хора ще оживеем и ще бъдем безсмъртни. Това ще стане, когато настъпи краят на света. "Чакам възкресение на мъртвите и живот в бъдещия век" - се казва в края на Символ на вярата.
          Какво е това възкресение на мъртвите, което очакваме? Кога и как ще стане то. Как могат да възкръснат телата, когато са се превърнали на прах, изгнили в земята и изчезнали? Какво ще стане с телата, загинали при катастрофи, унищожени от диви зврове и при най-различни природни бедствия? На такива и много други подобни въпроси вярващият християнин отговаря: -Всемогъщият Бог всичко може! Още по време на Своя земен живот нашият Господ Иисус Христос възкресявал множество мъртъвци: дъщерята на Йаир, сина на вдовицата от Наин, четиридневния мъртвец Лазар, който дори бил вече погребан. Във всички тези случаи Господ Иисус Христос само произнасял слово и по силата на това Негово слово мъртвите оживявали.Това са чудеса на Божието всемогъщество.
          Подобно чудо нашият Господ ще извърши някога и над всички умрели от всички епохи. Както по време на земния живот на Спасителя Неговият глас проникнал в гробницата на Лазар и го върнал към живот, така някога в бъдещето, същият глас ще достигне до гробовете на всички хора и ще ги върне към живот. Затова ясно се говори в евангелието: "Недейте се чуди на това, защото иде час, когато всички, които са в гробовете ще чуят гласа на Сина Божи и ще излязат; които са правили добро ще възкръснат за живот, а които са вършили зло, ще възкръснат за осъждане." /Йоан 5:28 и 29/
          Но как ще възкръснат изгнилите и изчезнали в земята тела? Няма съмнение, че възкресението на мъртвите е непостижимо за нашия ограничен смъртен човешки разум. Нека си представим само на какво безчислено множество частици се разпадат нашите тела. Но всички тези частици на нашите тела трябва да се съединят, да оживеят! Наистина, повечето от хората не вярват в това. Но нима Бог, Който е създал в началото от земя тялото, неможе отново да възстанови разпадналите се тела? За онези хора, които правилно разбират всемогъществото на Бога-Творец няма съмнение, че Триединният вечно жив и истински Бог ще може да изпълни и непременно ще изпълни Своето обещание за възкресението на мъртвите.
            Известният учен Исак Нютон така отговорил, когато го попитали:
          - Кой ще може чудесно да събере разпадналите се тела на прах, за да се образуват нови тела за душите? -           Ученият млъкнал, взел железни стърготини и смесил със земен прах. След това попитал:
          - Кой ще отдели железните стърготини от тази смес?
           При всеобщото недоумение ученият взел голям магнит и започнал да го движи над сместта. Дочул се шум... Бързо железните стърготини започнали да се залепват за магнита. Тогава Нютон сериозно погледнал присъствуващите и казал:
           - Този, Който е дал такава сила на бездушния метал, нима не ще направи много повече за това, което току що видяхте, при посредството на нашите безсмъртни души, когато настъпи времето за възкресение?


                                                                      Д. Владимиров 


Тагове:   мъртвите,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13745540
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930