Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2009 16:36 - РОЖДЕСТВО - БОЖЕСТВЕНИЯ ДАР
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 2884 Коментари: 8 Гласове:
0

Последна промяна: 02.12.2010 19:20



       Рождество – божествения Дар
18.12.09 | Архим. доц. д-р Павел Стефанов


През 1995 г. бях на специализация в университета на Уулвърхемптън, Англия. Веднъж чаках на опашка в библиотеката и видях трима странно облечени студенти – с бради, кепета на главата и дълги дрехи. Попитах ги кои са и те казаха, че произхождат от Пакистан. Разбира се, бяха твърдо убедени мюсюлмани.

 Тогава им зададох въпроса дали са чели Корана и те отговориха положително. Следващият ми въпрос беше: „Коранът възхвалява Иса (Иисус Христос), нали?” – „Да, разбира се”. – „Как пише в Корана? Кой е баща на Иисус?” – Те отговориха: „Бог му е Баща, Той е заченат от Бога”. „А коя е майка Му?” – „Девицата Мариам, на която е посветена специална сура (глава) в Корана”. – „Значи, Иисус има за Баща Бог, а за Майка – девица. А Мохамед има ли родители?” – „Разбира се”. – „”Те обикновени хора от Арабия ли са?” – „Да”. – Тогава аз запитах пакистанците: „Кой е по-велик и по-свят – Иисус, Който е Син на Бога и на Дева Мария или Мохамед, който е син на обикновени родители?” – Пакистанците се спогледаха и отговориха: „Не сме мислили по този въпрос”. „Мислете, момчета, мислете” – казах им аз. – „То сляпото окато прави”.

Интересно е какви отговори ще дадат забързаните българи по улиците, ако ги запитаме кой е Христос и какво всъщност празнуваме на Коледа. За мнозина Рождество Христово или Коледа е свързан най-вече с емоциите около купуването на подаръци, коленето на прасето и украсяването на елхата. Тези битови обичаи са хубави и важни, но те нямат нищо общо с Бога и със същността на празника.

Единственият народ в древност, който почита само един Бог е еврейския. Пророк Исайя получава откровение, че Девица ще зачене и ще роди син (7:14). Всяка еврейска девойка таи тайната надежда, че тя може би ще бъде избраницата, която ще роди очаквания от хилядолетия Месия, Божия Син, Който ще изкупи и спаси човечеството. Всъщност Месията трябва да е потомък на цар Давид. Изключителната чест да стане Майка на Богочовека се пада на никому неизвестното момиче Мариам от галилейското градче Назарет, което е от рода на Давид. Преди повече от 2000 години Дева Мария отива с настойника си Йосиф за преброяване във Витлеем. Градът е препълнен с хора, места няма и те се приютяват в една пещера, използвана за обор. Тази тъмна пещера, където блеят овце, мучат волове и мирише на тор, става място, където блясва неземна светлина. Пастирите, които пасат на нощната хладина стадата си, стават първите хора, които чуват ангелското пеене и се прекланят пред Младенеца.

Необикновена звезда озарява пътя на халдейските мъдреци, които я следват, за да срещнат с новородения Цар на света. Неотдавна папа Бенедист ХVІ обърна внимание на една интересна подробност в библейския разказ. Влъхвите са астролози и езичници, които пристигат в Йерусалим и питат книжовниците къде трябва да се роди небесния Цар. Те им отговарят, че това трябва да стане във Витлеем според пророк Михей. Влъхвите веднага тръгвам затам, а книжниците остават в Йерусалим, никога не се покланят на Божия Син и остават отдадени на зубренето на Библията. Парадоксалното е, че езичниците се спасяват, а вярващите се провалят. Затова ап. Павел мъдро отбелязва: „Знанието възгордява, а любовта назидава” (1 Кор. 8:1).

Влъхвите принасят на новородения Младенец скъпоценни дарове, каквито Мария и Йосиф едва ли някога са виждали в бедния си живот - злато, ливан (тамян) и смирна (аромати). Чул за пристигането на кервана от Изток, налудничавият цар Ирод извиква мъдреците и ги разпитва. Тъй като за него новороденият Цар е бъдещ съперник за трона, той решава да Го премахне, като заповядва да бъдат избити всички деца във Витлеем и околностите. Войниците на Ирод се нахвърлят върху населението и започват да колят и душат всички пеленачета. По предание тогава са умъртвени 14 000 деца.

И днес иродовци по целия свят са слепи за светлината на боговъплъщението и любовта. И днес трещят изстрели, избухват бомби, рухват сгради и погребват хиляди жертви. Злото и днес е силно, но още по-силна е Божията благодат чрез Христа. Трудно можем да си представим до какво животинско състояние щеше да изпадне човечеството, ако Спасителят не се беше родил и не беше започнала християнската цивилизация - цивилизация на милосърдието, състраданието и добротворството. Неин девиз е ангелският химн, чут във Витлеем: “Слава във висините Богу и на земята мир, между човеците благоволение!” (Лука 2:14). Нека да се запитаме – въздаваме ли ние славословие на Бога, установен ли е мир на земята, настъпи ли благоволение между народите 20 века след Рождеството на Божия Син? Какво направи всеки от нас, за да бъдат постигнати тези цели? Ще се роди ли тази Коледа божественият Младенец в тъмната пещера на сърцето ни, за да я озари, освети и стопли? „Коледа се основава върху размяна на подаръци. Подаръкът от Бога на човека е неизказания дар на Неговия Син, а подаръкът от човека на Бога - когато представим телата си като жива жертва” (Ванс Хавнър).

Щастливо Рождество Христово и благословена Нова година!




Гласувай:
0



1. анонимен - Щастливо Рождество Христово
22.12.2009 15:47
Той който е написал Пакистанците мюсулмани които знаят какво пише в Корана за раждането на Исус Христос (мир нему) са му казали че „Бог му е Баща, Той е заченат от Бога” или не са се разбрали точно (поради недостатък в английския езил), или ни лъже уж за да ни докаже, че и самите мюсулмани приемат че исус Христос е ,,Божи син,,.

Може ли да се изрази от мюсулманите че Исус Христос е ,,Божи син,, след като в Корана за него пише;
5.СУРА ТРАПЕЗАТА (АЛ-МАИДА)
17.Неверници са онези, които казват: “Аллах, това е Месията, синът на Мариам.” Кажи: “А кой ще попречи с нещо на Аллах, ако поиска да погуби Месията, сина на Мариам, и майка му, и всички по земята?” На Аллах принадлежи владението на небесата и на земята, и на всичко между тях. Той сътворява каквото пожелае. Аллах за всяко нещо има сила.
18.И рекоха юдеите и християните: “Ние сме синовете на Аллах и Неговите любимци.” Кажи: “А защо ви измъчва Той заради вашите грехове? Не, вие сте само човеци от онези, които е сътворил. Прощава Той комуто пожелае и измъчва Той когото пожелае. На Аллах принадлежи владението на небесата и на земята, и на всичко между тях. Към Него е завръщането.”
59.Кажи: “О, хора на Писанието, нима ни корите само за това, че повярвахме в Аллах и в низпосланото на нас, и в низпосланото преди, въпреки че мнозинството ви са нечестивци?”

72.Бяха неверници онези, които рекоха: “Аллах, това е Месията, синът на Мариам.” А Месията рече: “О, синове на Исраил, служете на Аллах ­ моя Господ и вашия Господ! За онзи, който съдружава с Аллах, възбрани му Аллах Рая и неговото място е Огънят. Угнетителите нямат закрилници.”
73.Неверници са онези, които казват: “Аллах, това е третият от троицата.” А няма друг Бог освен единствения Бог. И ако не престанат да говорят това, болезнено мъчение ще сполети неверниците.
75.Месията, синът на Мариам, е само пратеник, преди когото отминаха пратеници, а майка му е всеправдива. И двамата приемаха храна. Виж как им разясняваме знаменията, после виж как лъжат!
(Юдеите не вярват, че пророкът Иса, мир нему, е роден от непорочна и целомъдрена жена, хулят майка му и твърдят, че той се е родил вследствие на незаконно съвъкупление. Свещеният Коран отхвърля тази клевета, като преди това разказва как пророкът Иса е бил заченат по чудодеен начин, а тук се споменава, че майка му е праведна и непорочна. Освен това, с един непоклатим довод Коранът отхвърля и доказва несъстоятелността и на приписваната от християните на него и на майка му божественост ­ след като и двамата са се хранели и са чувствали глад и жажда, нима са богове?)
116 Аллах рече: “О, Иса, сине на Мариам, ти ли каза на хората: “Приемете мен и майка ми за богове освен Аллах!” Рече: “Пречист си Ти! Не ми подобава да казвам това, на което нямам право. Ако бях го казал, Ти щеше да знаеш това. Ти знаеш какво има в душата ми, но аз не зная какво има в Твоята душа. Ти си Всезнаещият неведомите неща.
117.Казах им единствено това, което Ти ми повели: “Служете на Аллах ­ моя Господ и вашия Господ!” И бях им свидетел, докато живеех сред тях. А когато ме прибра, Ти им бе Надзорник. Ти на всяко нещо си свидетел.
118.Ако ги измъчваш ­ те са Твои раби, а ако ги опростиш ­ Ти си Всемогъщия, Премъдрия.”

61. СУРА РЕДИЦАТА (АС-САФФ)
6.И рече Иса, синът на Мариам: “О, синове на Исраил, аз съм пратеник на Аллах при вас, да потвърдя Тората преди мен и да благовестя за пратеник, който ще дойде след мен. Името му е Ахмад.”

2.СУРА КРАВАТА (АЛ-БАКАРА)

116.И рекоха: “Аллах се сдоби със син.” Пречист е Той! (Юдеите казват: “Узайр е син на Бога.” Християните казват: “Исус е син на Бога.” А съдружаващите араби казвали: “Ангелите са дъщери на Бога.” Горното знамение известява, че Всевишният Аллах е пречист от всичко това.)

136. Кажете: “Вярваме в Аллах и в низпосланото на нас, и в низпосланото на Ибрахим и Исмаил, и Исхак, и Якуб, и родовете [му], и в дареното на Муса и на Иса, и в дареното на пророците от техния Господ. Разлика не правим между никого от тях и на Него сме отдадени.”

163.Вашият Бог е единственият. Няма друг Бог освен Него, Всемилостивия, Милосърдния.

255. Аллах! Няма друг Бог освен Него ­ Вечноживия, Неизменния! Не Го обзема нито дрямка, нито сън. Негово е онова, което е на небесата и което е на земята. Кой ще се застъпи пред Него, освен с Неговото позволение? Той знае какво е било преди тях и какво ще бъде след тях. От Неговото знание обхващат само онова, което Той пожелае. Неговият Престол вмества и небесата, и земята, и не Му е трудно да ги съхрани. Той е Всевишния, Превеликия.

3.СУРА РОДЪТ НА ИМРАН (АЛ ИМРАН)

45.Когато ангелите рекоха: “О, Мариам, Аллах те благовества за Слово от Него. Името му е Месията Иса, синът на Мариам, знатен в земния живот и в отвъдния, и е от приближените [на Аллах].
47.рече тя: “Господи мой, как ще имам син, щом мъж не ме е докосвал?” Рече: “Така! Аллах сътворява каквото пожелае. Щом реши нещо, казва му само: “Бъди!” И то става.

55.Когато Аллах рече: “О, Иса, Аз ще те прибера и ще те въздигна при Мен, и ще те пречистя от невярващите, и до Деня на възкресението ще сторя онези, които те последваха, над онези, които не повярваха. После при Мен ще се завърнете и ще отсъдя между вас в онова, по което сте били в разногласие.”
59.Примерът с Иса пред Аллах е като примера с Адам. Сътвори го Той от пръст, после му рече: “Бъди!” И той стана.
61.А на онзи, който спори с теб за нея, след като си получил знание, кажи: “Елате да извикаме нашите синове и вашите синове, нашите жени и вашите жени, нас самите и вас самите, а после да се помолим и призовем Аллах за проклятие над лъжците!”
64.Кажи: “О, хора на Писанието, елате към едно общо слово между нас и вас ­ да не служим на друг освен на Аллах и да не Го съдружаваме с нищо, и едни от нас да не приемат други за господари, освен Аллах!” А отвърнат ли се, кажете: “Засвидетелствайте, че сме мюсюлмани!”
84.Кажи: “Вярваме в Аллах и в низпосланото на нас, и в низпосланото на Ибрахим и Исмаил, и Исхак, и Якуб, и родовете [му], и в дареното на Муса и на Иса, и на пророците от техния Господ. Разлика не правим между никого от тях и на Него сме отдадени.”
4.СУРА ЖЕНИТЕ (АН-НИСА)


87.Аллах ­ няма друг бог освен Него! Ще ви събере Той в Деня на възкресението, няма съмнение в това. А кой е по-правдив в словото си от Аллах?
136.О, вярващи, вярвайте в Аллах и в Неговия Пратеник, и в Книгата, която е низпослал на Своя Пратеник, и в Писанието, което е низпослал преди! А който отрича вярата в Аллах и в Неговите ангели, и в Неговите писания, и в Неговите пратеници, и в Сетния ден, той дълбоко се е заблудил.
156. ......и защото не повярваха и изричаха срещу Мариам огромна клевета,
157.и изричаха: “Ние убихме Месията Иса, сина на Мариам, пратеника на Аллах.” ­ но не го убиха и не го разпнаха, а само им бе оприличен. И които бяха в разногласие за това, се съмняваха за него. Нямат знание за това, освен да следват предположението. Със сигурност не го убиха те. (Всевишният Аллах избавил Нух от потопа, Ибрахим ­ от огъня, Муса ­ от Фараона, Мухаммад ­ от засадата на съдружаващите. Спасил и Иса от евреите - уподобил на него човека, който го предал и той бил убит вместо Иса.)

171.О, хора на Писанието, не прекалявайте в своята религия и говорете за Аллах само истината! Месията Иса, синът на Мариам, е само пратеник на Аллах и Негово Слово, което Той извести на Мариам, и дух от Него. И вярвайте в Аллах и в Неговите пратеници, и не казвайте: “Троица!” Престанете! Това е най-доброто за вас. Аллах е единственият Бог. Пречист е Той, за да има рожба! Негово е всичко на небесата и всичко на земята. И достатъчен е Аллах за довереник.
172. Месията не ще презре да бъде раб на Аллах, нито приближените ангели. А който презре да Му служи и се възгордее ­ Той всички ще събере при Себе Си.

След тези думи които са взети от Корана, човек който е мюсулманин и има съвест, неможе да каже ,,Бог е баща на Исус Христос,, или ,, Исус Христос е Божи син,,

Според Корана Исус Христос е пратеник на Бога, тоест пророк и е Божи роб както всички други създадени от Бога същества. Коран за небожието на Исус Христо и неговата майка Свети Дева Мария казва че те ядоха и пиеха както всички други хора, а Бог не яде, не пие, не се изморява, не го хваща дрямка.
В Корана така се описва Господа;
59.СУРА ИЗСЕЛВАНЕТО (АЛ-ХАШР)
22.Той е Аллах, няма друг Бог освен Него ­ Знаещия и неведомото, и явното. Той е Всемилостивия, Милосърдния.
(Аллах знае всичко за земното и отвъдното, всичко съществуващо и несъществуващо. Неговите Имена “Всемилостивия” (“Ар-Рахман”) и “Милосърдния” (“Ар-Рахим”) имат общ корен, който означава “милост”. “Всемилостив” означава, че милостта на Бога се разпростира върху всички създания, а “Милосърден” - че в Деня на възкресението тя ще се ограничи единствено върху вярващите.)
23.Той е Аллах, няма друг Бог освен Него ­ Владетеля, Пресветия, Съвършения, Утвърждаващия, Наблюдаващия, Всемогъщия, Подчиняващия, Превъзходния! Пречист е Аллах от онова, с което Го съдружават!
24.Той е Аллах ­ Сътворителя, Изкусния, Ваятеля! Негови са Най-прекрасните имена. Прославя Го всичко на небесата и на земята. Той е Всемогъщия, Премъдрия.

Трябва да четете и да се научите още много за да научите какво е исляма и мюсулманството.

С много поздрави
Честита Нова Година
цитирай
2. bogolubie - Пуснах коментара на анонимния,
22.12.2009 20:49
за да може всички, които наивно си мислят, че това е религия, която е почти същата като нашата и се опитват да кажат, че вълкът е кротко агне, да си вземат поука. Имам Корана, знам исляма и освен това винаги имам предвид делата на мюсюлманите. Затова лично на мен натрисането на тяхното учение изобщо не ми е нужно. Но сега пуснах коментара, за да видят моите братя и сестри с очите си подигравката с нашата вяра. ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС прави чудеса и днес, защото е СИН БОЖИЙ и вярваме и почитаме коленопреклонно телом и духом ПРЕСВЕТАТА ТРОИЦА, защото ние, ХРИСТИЯНИТЕ, сме учени от ХРИСТОС-СПАСИТЕЛ и сме ръководени от ДУХ
СВЕТИЙ, за да бъдем представени на ОТЦА. Който се срамува за ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС и Той ще се срамува за него пред ОТЦА ни. Това Той Сам го зявява. Който не иска, нека да не вярва. Никой никого не принуждава. Но и никой няма право да се подиграва с нашата вяра.
СЛАВА, ЧЕСТ И ВЕЛИЧИЕ НА ЖИВИЯ И ИСТИНЕН БОГ - СВЕТА ТРОИЦА ПРЕБЛАГОСЛОВЕНА! АМИН!!!
цитирай
3. анонимен - Благодаря
24.12.2009 13:59
Благодаря ви че без някакъв сансюр сте сложили това което ви изпратих.
Исус Христос е и наш пророк, както е и Мухаммед и другите пророци които е изпратил Господ за да предупредят нас хората за отвъдния живот и да ни посочат правия път. Ние уважаваме и почитаме Исус Христос и неговата майка Свети Дева Мария, макар че това наше уважение и почит християните приемат като ,,поругаване,,.
Всеки човек след смърта си ще узнае истината. За това няма смисъл да спориме кой е прав или кой е крив.
Отново ви пожелавам Щастливо Рождество Христово, нека да има мир по целия свят.
цитирай
4. bogolubie - Аз не пиша коментари във вашия блог.
25.12.2009 00:28
Вие ми изписвате цели чаршафи с цитати от корана.
Вашият пророк и Иисус Христос не са равни по простата причина, че Иисус е СЛОВО, което се въплъщава в плът и прави човека нов и добър, такъв, че и близките му да не могат да разберат как така се е променил. Не сте ли чували от християните, че Исус Христос не е роден от мъжка похот? А вашият пророк е човек, роден от човешка похот и с човешка похот правил деца,обикновен, женен, воювал... Твърдите, че за Бога няма нищо невъзможно, но и през ум не ви минава, че Той е Дух и може да влезе във всяка човешка плът и да излиза от там. Принизявате личността на Иисус /Спасител/, но вярвате, че Той е направил птичка от пръст и й е вдъхнал живот. Никой не може да вдъхне душа /живот/, освен Бог. Учението на исляма прилича отчасти на учението на евреите, които са мразели Христос и отчасти на учението на християнитеЗатова Спасителят ни хем е възвеличаван при вас, хем е принизяван. Коранът обвинява писарите на Библията, но пророците са били грамотни хора. Вашият пророк е бил неграмотен и е диктувал. Кой какво е чул, кой какво е написал? Незнам! Но в библията са включени много книги от всички пророци и пророчествата се сбъдват. Един идва след тях и ги обвинява, че писаното е изопачено, че не са верни на Бога...Аз вярвам на Библията. Вярвам на моя Господ, Който ми даде знамение на небето, Който ме спаси два пъти от смърт, която сама бях пожелала и можеше да отида в ада, който ме ръководи..., а не на вас, които с нищо не сте ми помогнали, а само дебнете какво съм пуснала в моя блог, за да ми изписвате нещо, което не искам. Много пъти ви казах да си пишете във вашия блог и да не ме занимавате. Вие вярвате, че може да съдите хората и да отмъщавате...Ние вярваме, че един Бог може да съди справедливо, защото човеците грешат и не могат да видят и разберат всичко, както Бог вижда и отсъжда. На нас Господ казва да не съдим. И знаете ли какво означава заповедта на Бог, която дава на Адам и Ева, да не ядат от дървото за познаване на доброто и злото? Означава да не съдят кое е добро и кое е зло, както вие окачествявате различните от вас вярващи като неверници. Има много неща над които да се замислите и сами ще се чукнете по главите, но на вас не ви се дава да разсъждавате, а само да запаметявате и да повтаряте цитати. Ако беше редно така, да приемаме всичко написано, без да анализираме, без да мислим, Бог нямаше да ни създаде с мозъци и сърца, тоест с умове и чувства. Пак ще кажа, че аз не ви търся, а вие нахълтвате при мен неканени, затова не ми казвайте, че спорим. Иисус ще дойде и при вас и вие като Савел, който е гонел християните, но после е работил за Него и е умрял за Него, ще го обикнете, но сега, на този етап наистина незнаете какво правите и нека Бог ви прости!!!
цитирай
5. анонимен - От изразите ви виждам че не съм могъл ...
25.12.2009 11:34
От изразите ви виждам че не съм могъл да се изразя добре или пък вие имате в главата си един шаблон и каквото и да ви се пише и каже вие помтаряте това което има н тоя шаблон.
Най-напред искам да кажа това; няма ,,твой,, или ,,мой,, Бог, има само един единствен Бог, единствен Господ. Той е създател на Цялата вселена, също така и на ангелите и на прароците и на нас обикновенните хора.
Най- сетне той ще ни съди, разбира се че справедливо. Тогава ще узнаем кое как е. Затова няма значение ние с вас кое как приемаме или вярваме, важното е тове което приемаме и вярваме как се приема пред Господа.
Вярвате, че Исус Христос е ,,Божи син,, продължавайте да вярвате, това мен не ме дразни. Щом като Исус Христос е ,,Божи син,, тогава и пророка Узаир е ,,Божи син,, това така го казват евреите. Също така и арабите преди мюсулманството приемали Аллах за господ, но ангелите приемали за Божи дъщери. Щом като Исус е ,,Божи син,, тогава Бог може да има повече от едно ,,чедо,, те могат да бъдат и мъже и дъщери. Ами щом има ,,чеда,,, то тогава и то е ,,чедо,, на някоя ,,майка,, и ,,баща,,. Щом като Бог е ,,баща,, и Свети Дева Мария майка на Исус Христос и щом за майката и бащата на едно дете се казва ,,те са съпрузи,, може ли да кажете че тя е ,,жена,, на Господа? Може ли да се каже такова нещо за създателя на всялата вселена?
Или така да ви попитам; Адам е създаден от пръст, също и на него е дал, духнал от духа си създателя Господ Бог. Може ли да се каже че Адам е ,,син Божи,,. Ако казвате че е ,,син Божи,, тогава и за Узаир трябва да приемете това, също така и за нас обикновенните хора, че сме ,,синове и дъщери,, на Господа, защото ние сме чеда на Адам и Ева.
От думите ви разбирам, че в някой момент на живота си, сте се заканили да се самоубиете, но сте се отказали. Ако бяхте се самоубили наистина щяхте да извършите голям грях, наистина Господ ви е спасил.
Написали сте ,,нека Бог ви прости,,. Амин, но и вас и нас.
цитирай
6. bogolubie - Трябва да четете по-внимателно!
25.12.2009 13:41
Щом като няма значение ние с вас какво приемаме, защо най-нахално ми навирате текстовете от корана? Питам ви какво правите в моя блог? Аз търся ли ви?
Все пак ще ви отговоря, да, има много Божии синове и те са тези, които са ВОДЕНИ ОТ БОЖИЯ ДУХ, ТАКА ПИШЕ В БИБЛИЯТА, но Иисус е истински Божий син в смисъл на това, че Той е СЛОВОТО, КОЕТО ЩЕ НИ СЪДИ и в него са ключовете за ада. Нали в корана пише, че Той е Словото от Аллах?! Кой друг е СЛОВО-СПАСИТЕЛ ? Не можете да си обясните как така Иисус е СЛОВО, нали?
Но за вас син означава направен само с човешка похот и затова не може да схванете за какво става дума. Адам и Ева са създадени от Бога, сътворени, направени, а Иисус е роден, част е от Бога. Не можете да схванете и затова повече не се вмъквайте в моя блог, който е за моите братя и сестри.
Що се отнася за самоубийствата ми два пъти, аз не съм се заканвала, а много сериозно ги направих, но Бог ме върна към живота, за да работя за Негова слава.
Вие нямате водителство от Божия Дух и затова не бихте могли да разберете нищо от това, което ви казвам. Не ви съдя, но не искам повече да ми губите времето и да ми налагате вашето учение в моето пространство. То ми е ясно. Бъдете живи и здрави!
цитирай
7. анонимен - Добре, повече няма да ви безпокоя с ...
25.12.2009 14:23
Добре, повече няма да ви безпокоя с думите си и със въпросите си, защото виждам че не сте достатъчна за да отговорите на въпросите ми и да отбранявате мислите си.
Бях ви попитал няколко въпроси, но не сте могли да отговорите на тях.
Много ви е слаба личната ви вяра, и се пренадлижава само на страх, срах от Бога, страх от това което сте извършили преди да станете набожна, старах от живота което сте изживяли през комунизма, страх от атеистическия ви живот.
Останете със здраве и подкрепете вярата си, все още е много слаба, неможе да издържи на някакъв спор и критика.
цитирай
8. bogolubie - Благодаря за освобождението!
25.12.2009 14:48
Бог да ви благослови!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13743189
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930