Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2009 23:27 - ПОМОЩ ЗА ТЕБ от японски
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 2124 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 02.12.2010 00:22



                         П О М О Щ     З А     Т Е Б

                / изповед от Митсуко Топама, Япония/

         "Ще се самоубия! - реших един ден аз, обхваната от неописуемо отчаяние. - Никой не се грижи за мен в този, изпълнен със страдания свят. Не си струва да живея!"
           Година след година прекарвах все повече време в болница. Почти не живеех у дома. Скоро разбрах и ужасната истина за близките интимни отношения между моя съпруг и родната ми сестра. "Какво мога да направя? - питах се отчаяно аз. Бях безпомощна, прикована към болничното легло. Точно тогава безизходицата, душевните и физически страдания, които изпълваха живота ми, ме подтикнаха към решение за самоубийство. Чувствах, че няма нищо по-добро, което бих могла да направя.
           Когато вече бях приготвила всичко за изпълнението на "моя спасителен план", при мен влезе непознат човек и ми каза: "Има един Бог, Който желае да ти помогне! Той не иска смъртта ти. Бог ще се изяви в живота ти." Бях изумена от начина, по който той ми говореше. Никой не знаеше за моето решение. Разтреперана, се обърнах към него, но той бе напуснал вече стаята ми. "Къде е тоя Бог? Как може да ми помогне, когато е толкова далече? - изсмях се силно аз. - Трябва да намеря място, където ще мога да сложа край на живота си - веднага реших аз. - Нали никой не се интересува от мен в този свят, пълен със страдания." Наметнах халата си, и влачейки бавно крака, успях да излезна от болницата. Докато вървях, с оформящ се план за самоубийството, изведнъж чух пеене:
                     "През мрачни, скръбни, трудни дни,
                       Бог грижи се за теб.
                       Кога опасност те грози,
                       Бог грижи се за теб.
                       Бог грижи се за теб
                       по стръмний път.
                       Всеки ден и нощ
                       Бог грижи се за теб."
             Имах усещането, че песента идваше от въздуха около мен. Тя ме обгръщаше отвсякъде , а думите й пронизваха цялото ми естество. Краката ми престанаха да ми се подчиняват. Аз паднах на земята и открих, че плача, викайки: "Господ е Бог! Господ е Бог!" Докато правех това, всички мисли за самоубийство ме напуснаха. Погледнах на света около мен с други очи. Той бе нов и прекрасен. В този миг един стих от Божието слово се е изпълнил в живота ми: "Елате при Мен, всички, които сте отрудени и обременени, и Аз ще ви успокоя!" от евангелието на Матей 11:28.
              След незабравимата среща, която имах с Бога, аз получих съвършено духовно и физическо изцеление. Напуснах болницата със заключението "здрава" и се присъединих към една жива християнска църква, където служа на моя велик Спасител и Лекар до днес.

                         жжжжжжжжжжжжжжжжж



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Ураааа!
28.10.2009 13:40
Дано тая църква да е православната!
цитирай
2. bogolubie - Може да се подиграваш,
28.10.2009 15:07
но бай ,бабо, да не те гази мечка! Има много отчаяни хора в България, които не знаят къде им е спасението. И много успяват да се самоубият.
цитирай
3. анонимен - Ох, Естир!
30.10.2009 16:21
Не се подигравах ни най-малко!!! Далеч съм от тази мисъл! Как ще се подиграя за такова нещо! Това урааа, беше вик на радост, а не на ирония или там каквото си помисли, че е!
Прости ми, ако с нещо съм те нагрубила наранила - нямах такава умисъл.
цитирай
4. bogolubie - В Япония няма бълг. правосл. църква,
31.10.2009 21:54
а на другите правосл. държави незнам дали има. Но тези, които посещават болни и затворници са преди всичко от евангелските църкви. Моите наблюдения са, че обикновено в тези църкви стават промени в живота на хората. Колкото и да се ритат църквите, факта си е факт и техните църкви са пълни най-малко по четири пъти в седмицата, за да изучават словото, да пеят заедно и да поддържат вярата си.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13711087
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031