Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2009 16:05 - s o s
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 6310 Коментари: 16 Гласове:
1

Последна промяна: 01.12.2010 23:20


                             S O S

        АКО НЯКОЙ ВСЕ ОЩЕ НЕ ВЯРВА, ЧЕ ЗА МЮСЮЛМАНИТЕ ХРИСТИЯНИТЕ СА ЛЪЖЦИ И НЕВЕРНИЦИ, НЕКА ПРОЧЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ПОД ПУБЛИКАЦИЯТА МИ "ПОД КРЪСТА", В КОИТО ЦИТИРАТ СЛОВОТО НА КОРАНА. АНОНИМНИЯТ  ИЗОБЩО НЕ ЗНАЕ, ЧЕ ТОВА, КОЕТО АФИШИРА Е ПЛОД НА ЧОВЕШКО МИСЛЕНЕ. ГОСПОД НИ ПРЕДУПРЕЖДАВА, ЧЕ ПЛЪТСКИТЕ ВИНАГИ ЩЕ ГОНЯТ ДУХОВНИТЕ. ЕТО ГИ, ТЕ СА КАТО ЧЕРНА СЯНКА ПОДИРЕ МИ И ПРЕЗ УМ НЕ ИМ МИНАВА КАКВО ПРАВЯТ. ТОВА НЕ Е ПЪРВИЯТ ФЕРМАН, КОЙТО МИ НАТРАПВАТ. ПРЕДЛОЖИХ ИМ ДА СИ  ОТКРИЯТ БЛОГ И ДА ПИШАТ, КОЛКОТО СИ ИСКАТ, НО ТЕ СА УПОРИТИ В БЕЗУМИЕТО СИ.
         ПРЕДСТАВЕТЕ СИ, КОГАТО ИМ СЕ ДАДЕ ПЪЛНА ВЛАСТ, КАКВО ЩЕ СТАНЕ! ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ И КАКВО Е БИЛО! ТЕЗИ, КОИТО ЗНАЯТ, ДА РАЗКАЗВАТ НА ТЕЗИ, КОИТО НЕ ЗНАЯТ, ЗАЩОТО ВЕЧЕ МНОГО ГОДИНИ ДЕЦАТА НЕ УЧАТ ТОВА, КОЕТО Е ИСТИНА.
         БДЕТЕ И МОЛЕТЕ СЕ, КАЗВА ГОСПОД!
         НЕ ЗАСПИВАЙТЕ КАТО УЧЕНИЦИТЕ НА ХРИСТОС, ВИ УМОЛЯВАМ АЗ, НЕ ЗА ПЪРВИ ПЪТ. ДНЕШНОТО БЕЗГРИЖИЕ Е ПАГУБНО ЗА УТРЕШНИЯ ДЕН, ЗА НАШИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ...

                                                        ЕСТИР

http://bogolubie.blog.bg/drugi/2009/08/21/prepisah-za-vas.383831


Тагове:   опасност,


Гласувай:
1



1. viki11 - Мюсюлманите
02.09.2009 16:13
са маняци на тема религия.
Всичко друго им се струва недостатъчно, освен да си маняк.
Не ги съди строго, къде толкова мозък у едни заклети борци за религия! Къде ли остава животът тогава.
цитирай
2. ka4ak - може би сега ще ме разбереш,
02.09.2009 16:14
защо не обичам религията!
цитирай
3. bogolubie - Между религия и вяра има голяма разлика!
02.09.2009 22:56
Добре щеше да бъде, ако с магическа пръчка можехме да премахнем това, което не обичаме, но не можем. Имаме пред себе си дадености и трябва да се съобразяваме с тях. Няма къде да избягаме. Пак ще напомня, че Господ Иисус Христос предупреждава, че Него няма да приемат, но този, който дойде в своето си име, ще приемат.
Иисус означава Спасител, Христос означава Помазаник, а Емануил означава Бог с нас. За разлика от тези имена на нашия Господ, Мохамед или Мохамад е обикновено човешко име. Той е бил човек женен, воювал и изобщо не му са били чужди човешките слабости. Нас ни атакуват еничари. Еничари са клали християните. Те не разсъждават, те запаметяват и повтарят едно и също нещо и това нямаше да ни интересува, ако не го натрапваха насила на другите. Божието слово казва, че ако някой твърди нещо, без да е уверен в това, то е грях. А, за да е уверен човек, трябва не само да чете и слуша, но и да разсъждава. Затова Бог ни е създал с мозъци и чувства. Боя се, че от нежелание да се проучи християнството, българите отново ще станат плячка на исляма в един по-нов етап и с по-нови средства. На изпитание сме!
цитирай
4. анонимен - Кое е човешко слово ?
03.09.2009 12:43
КЪ ЕФЕСЯНОМ ПОСЛАНИЕ НА СВЕТАГО АПОСТОЛА ПАВЛА

ГЛАВА 1.
1. Павел с волята Божия апостол Исус Христов до светиите които са в Ефес, и верните в Христа Исуса: 2. Благодат вам и мир от Бога Отца нашего и Господа Исуса Христа. 3. Благословен Бог и Отец на Господа нашего Исуса Христа, който е благословил нас с всеко духовно благословение в небесно блаженство в Христа; 4. както е избрал нас в него преди създание мира да бъдем свети и непорочни пред него в любов; 5. като ни е предопределил да бъдем усиновени нему чрез Исуса Христа, по благоволението на своята воля,

ПЪРВОТО СОБОРНО ПОСЛАНИЕ НА СВЯТАГО АПОСТОЛА ПЕТРА

ГЛАВА 1.
1. Петър, Апостол Исус Христов, до преселниците които са пръснати по Понт, по Галатия, по Кападокия, по Азия и по Витиния, 2. избрани по предузнание на Бога Отца, чрез освещението на Духа, в послушание и поръсване на кръвта Исус Христова: Благодат и мир да се умножи вам.


КЪ ТИМОТЕЮ ПЪРВОТО ПОСЛАНИЕ НА СВЕТАГО АПОСТОЛА ПАВЛА

ГЛАВА 1.
1. Павел апостол Исус Христов, по повеление на Бога Спаса нашего и Господа Исуса Христа нашата надежда,

ГЛАВА 2.
1. И тъй, моля ви, преди всичко да правите моления, молитви, прошения, благодарения за всички человеци, 2. за царе, и за всички които са на власт, за да поминем живот тих и безмълвен във всеко благочестие и честност.


КЪ ТИТУ ПОСЛАНИЕТО НА СВЕТАГО АПОСТОЛА ПАВЛА

ГЛАВА 1.
1. Павел, раб Божий и апостол Исус Христов, по верата на избраните Божии и по познаването на истината която е по благочестие

КЪ КОРИНТЯНОМ ПЪРВОТО ПОСЛАНИЕ НА СВЕТАГО АПОСТОЛА ПАВЛА

ГЛАВА 1.
1. Павел, призван с волята Божия апостол Исус Христов, и брат Состен, 2. на църквата Божия която е в Коринт, на освещените в Христа Исуса, на призваните светии, наедно с всичките които призовават на всеко место името на Исуса Христа Господа нашего, който е и техен и наш


КЪ СОЛУНЯНОМ ПЪРВОТО ПОСЛАНИЕ НА СВЕТАГО АПОСТОЛА ПАВЛА

ГЛАВА 1.
1. Павел и Силуан и Тимотей до Солунската църква в Бога Отца и Господа Исуса Христа: Благодат вам и мир от Бога Отца нашего и Господа Исуса Христа.
2. Благодарим всекога Богу за всички вас, и поминуваме ви в молитвите си, 3. като помним непрестанно вашето дело на верата, и труда на любовта, и търпението на надеждата в Господа нашего Исуса Христа, пред Бога и Отца нашего;

КЪ РИМЛЯНОМ ПОСЛАНИЕ НА СВЕТАГО АПОСТОЛА ПАВЛА

ГЛАВА 1.
1. Павел, раб Исус Христов, призван апостол, избран да проповеда евангелието Божие


ПЪРВОТО СОБОРНО ПОСЛАНИЕ НА СВЯТАГО АПОСТОЛА ПЕТРА

ГЛАВА 1.
1. Петър, Апостол Исус Христов, до преселниците които са пръснати по Понт, по Галатия, по Кападокия, по Азия и по Витиния, 2. избрани по предузнание на Бога Отца, чрез освещението на Духа, в послушание и поръсване на кръвта Исус Христова: Благодат и мир да се умножи вам.

КЪ ФИЛИМОНУ ПОСЛАНИЕ НА СВЕТАГО АПОСТОЛА ПАВЛА

ГЛАВА 1.
1. Павел узник Исус Христов, и Тимотей брат, до Филимона възлюбленаго и сътрудника нашего, 2. и до Апфия възлюблената сестра, и до Архипа, сподвижника нашего

Тези думи ли са ``Божии`` ? Както пише тези думи са на апостол Павел, Матея и на другите апостоли Лука и Йоханна.

СУРА КРАВАТА (АЛ-БАКАРА)

256. Няма принуждение в религията. Отличи се вече истината от заблудата. Който отхвърли сатаните и повярва в Господ, той се обвързва с най-здравата връзка, която не се къса. Господ е всечуващ, всезнаещ.

СУРА РОДЪТ НА ИМРАН (АЛ ИМРАН)

3. Той ти низпосла Книгата с истината, потвърждаваща онова, което бе преди нея. И низпосла от по-рано Тората и Евангелието
(В Свещения Коран под “Евангелие” (Инджил) се имат предвид не познатите ни евангелия от Новия завет, а цялостно Писание, низпослано на пророка Исус, мир нему, което идва, за да потвърди истината от низпосланото на пророка Моусей, мир нему.)

45.Когато ангелите рекоха: “О, Мариам, Господ те благовества за Слово от Него. Името му е Месията Исус, синът на Мариам, знатен в земния живот и в отвъдния, и е от приближените [на Господ].
46.И ще говори на хората още в люлката, и като възмъжее, и ще бъде от праведниците.”, ­
47.рече тя: “Господи мой, как ще имам син, щом мъж не ме е докосвал?” Рече: “Така! Господ сътворява каквото пожелае. Щом реши нещо, казва му само: “Бъди!” И то става.
48.И ще го научи Той на книгата и на мъдростта, и на Тората, и на Евангелието.

51. (Исус); Наистина Бог е моят Господ и вашият Господ. На Него служете! Това е правият път.”

55. Когато Бог рече: “О, Исус, Аз ще те прибера и ще те въздигна при Мен, и ще те пречистя от невярващите, и до Деня на възкресението ще сторя онези, които те последваха, над онези, които не повярваха. После при Мен ще се завърнете и ще отсъдя между вас в онова, по което сте били в разногласие.”

58.Това ти го четем [о, Мухаммад] от знаменията и от Мъдрото напомняне

60. Истината е от твоя Господ. Не бъди от съмняващите се!
61. А на онзи, който спори с теб за нея, след като си получил знание, кажи: “Елате да извикаме нашите синове и вашите синове, нашите жени и вашите жени, нас самите и вас самите, а после да се помолим и призовем Аллах за проклятие над лъжците!”

64. Кажи: “О, хора на Писанието, елате към едно общо слово между нас и вас ­ да не служим на друг освен на Аллах и да не Го съдружаваме с нищо, и едни от нас да не приемат други за господари, освен Бог!” А отвърнат ли се, кажете: “Засвидетелствайте, че сме мюсюлмани!”


84. Кажи: “Вярваме в Бог и в низпосланото на нас, и в низпосланото на Абрахам (Ибрахим) и Исмаил, и Исхак, и Якуб, и родовете [му], и в дареното на Моусей и на Исус, и на пророците от техния Господ. Разлика не правим между никого от тях и на Него сме отдадени.”

171. О, хора на Писанието, не прекалявайте в своята религия и говорете за Бог само истината! Месията Исус, синът на Мариам, е само пратеник на Господа и Негово Слово, което Той извести на Мариам, и дух от Него. И вярвайте в Бог и в Неговите пратеници, и не казвайте: “Троица!” Престанете! Това е най-доброто за вас. Господ е единственият Бог. Пречист е Той, за да има рожба! Негово е всичко на небесата и всичко на земята. И достатъчен е Господ за довереник.
172. Месията не ще презре да бъде раб на Господ, нито приближените ангели. А който презре да Му служи и се възгордее ­ Той всички ще събере при Себе Си.

СУРА ТРАПЕЗАТА (АЛ-МАИДА)

17.Неверници са онези, които казват: “Бог, това е Месията, синът на Мариам.” Кажи: “А кой ще попречи с нещо на Бог, ако поиска да погуби Месията, сина на Мариам, и майка му, и всички по земята?” На Бог принадлежи владението на небесата и на земята, и на всичко между тях. Той сътворява каквото пожелае. Бог за всяко нещо има сила.
18. И рекоха юдеите и християните: “Ние сме синовете на Бог и Неговите любимци.” Кажи: “А защо ви измъчва Той заради вашите грехове? Не, вие сте само човеци от онези, които е сътворил. Прощава Той комуто пожелае и измъчва Той когото пожелае. На Бог принадлежи владението на небесата и на земята, и на всичко между тях. Към Него е завръщането.”


46.И изпратихме по следите им Исус, сина на Мариам, да потвърди Тората, която бе преди него, и му дарихме Евангелието, в което има напътствие и светлина, и е потвърждение на Тората, която бе преди него, и напътствие, и поучение за богобоязливите.
47. И нека хората на Евангелието отсъждат според онова, което Аллах е низпослал в него! А който не съди според онова, което Бог е низпослал, тези са нечестивците.
48. И ти низпослахме Корана с истината, за да потвърди Писанията преди него и да бъде техен свидетел. И отсъждай помежду им според онова, което Бог е низпослал, и не следвай страстите им вместо истината, която си получил! За всеки от вас сторихме закон и път. И ако желаеше Бог, щеше да ви стори една общност, но [така стори] за да ви изпита в онова, което ви е дарил. И надпреварвайте се в добрините! Завръщането на всички вас е при Бог и Той ще ви разкрие онова, по което бяхте в разногласие.
59. Кажи: “О, хора на Писанието, нима ни корите само за това, че повярвахме в Бог и в низпосланото на нас, и в низпосланото преди, въпреки че мнозинството ви са нечестивци?”


Сравнявайте кои слова са ``човешки`` и кои слова не са.

Вижте дали са човешки или не
цитирай
5. анонимен - ОЛЕЛЕ КОЛКО Е УПЛАШИТЕЛНО
03.09.2009 16:56
Какво толкова ви е уплашило, човекът е написал само това което пише в книгата което изповядва, както пишете и вие. Нима ви е псувал и ли ругал на вярата ви. Както вие пишете това на което вярвате и той това написал. От това което прочетох, виждам че не е отречил , че Исус Христос е Божий пратеник който подвърждава пророците и книгите низпослани преди него. Вие можете ли да кажете , че Мухаммед е Божи пророк и Корана е Божие слово, както казват мохамеданите за Исус Христос и за неговите слова? Не смятам да можете, несте уверени толкова в своята вяра че да можете да признаете вярата на други.
цитирай
6. bogolubie - Аз пиша в своя си блог на своите.
03.09.2009 18:17
Вие нахълтвате неканени, натрапвате се и отгоре на всичко сте ехидни. За пореден път ви предлагам да си откриете собствен блог и да пишете каквото си искате и колкото си искате. Никой не ви спира. Но е добре, че показахте скритата си същност, за да ви познаят тези, които са се чудели досега, защо има реакции срещу вас. Не желая повече да търпя присъствието ви в моя блог. Идете си с мир и не кощунствайте повече !!!
цитирай
7. анонимен - Хусейн Хатеми
04.09.2009 09:39
Здравейте, аз се казвам Хусейн Натеми, от Тунис съм. Уча екология в Софийския универсетет. Да си призная само от година на сам живея сред Българи християни и много неща ми са интересни, за това много любопитствам.

Долу горе знаех нещо за християнството, но е много по друго да живееш сред християни и то правиверни.

В мен се събуди интерес към християнството, но все още ме тормозят някои въпроси на които аз немога да намеря задоволяващи отговори.

Ако някой ми помогне и отговори , ще се радвам.

(Горните изрази не са мои, аз не ги написах, написах това изяснение че да не ме збъркате с някой друг човек, също така тези думи пиша с помощща и поправките на мои български другари студенти които също незнаят достатъчно за изповядващите си свои религии, тоес за християнството
цитирай
8. bogolubie - Добре, Хусейн,
04.09.2009 15:55
когато искаш нещо да разбереш, никой няма да ти откаже помощ. Но, когато някои хора налагат своето знание и виждане, и си мислят, че знаят всичко, няма начин да не бъдат отхвърляни. Можеш да ми задаваш въпроси и дотолкова, доколкото ми е открито, ще отговоря. Ако нещо все още не зная, ще влезна в молитва, за да ми се даде небесен отговор, защото ние мислим по-човешки и когато не можем нещо да си обясним или го отхвърляме, или си го нагласяме някак. Духът ми говори предимно чрез библията. Мюсюлманите и християните, и евреите са чеда на Авраам. Но дори близнаците имат някакви разлики. Вместо да се налагат едните над другите, по-добре е да си кажат кой какво приема, и да се живее в разбирателство, с търпимост. В този блог има и последователи на Буда, и сахаджа йога и др. Някои влезнаха във връзка с мен, но с уважение и аз ги уважавам. Всеки обяснява вярата си във своя блог. Само мюсюлманите нахълтаха неканени и наредиха километър учение в блога ми и то точно под обръщението ми към християните. Пак ще кажа, нито Христос е наш, като собственост, нито Мохамад е ваш, като собственост. Това са духовници и всеки, след осъзнаване на учението, може да приеме това, което иска. Тези учители са дадени на човечеството, за да се достигне до съвършенството на човека. Вярващите ще бъдат пресявани, докато останат тези, които служат на любовта, творчеството и съзиданието, а не на омразата, терора и разрушението. Ако имаме добра човешка воля, можем да стигнем до мира, но само с добро.
С поздрав : ЕСТИР !
цитирай
9. анонимен - Хусейн Хатеми
04.09.2009 17:15
Искам да ви попитам това; за Исус Христос казвате ``Божи син`` а на майка му Света Мария ``Божия майка`` но аз досега изопщо не съм чул да се казва за Света Мария ``Божия жена`` или ``Божия съпруга`` Щом като Исус Христос е син на Бога ог Света Мария не трябва ли да се каже за нея, както се казва ``Божия майка`` ``Божея съпруга``?

Вие християните как си обяснявате това? Питам само за да ме уточните, не ви питам за да ви ядосам или за нещо лошо, защото и ние мусюлманите почитаме като пророк Исус Христос и неговата майка Света Мария (почитаме я като наша майка, майка на мусюлманите, както почитаме майката на пророка Мохаммед)

Незнам да ли можах да се изразя, ще се радвам ако ме усведомете.

С поздрав Хусейн Хатеми
цитирай
10. bogolubie - Здравей, Хусейн!
05.09.2009 17:16
Най-напред моля за прошка, че не мога веднага да отговоря, защото съм много заета в последно време и затова набързо гледам да копирам материали, та да четат хората. Затова не се притеснявай, че ще се забавям, но ще отговарям и дано да се изразявам ясно с Божията помощ, та да бъда разбрана от теб. Женската работа край няма, а и отивам да се грижа за болна жена.
Според св. Коран Иисус е словото, дадено на Мариам от Бог-Аллах. Но дава не е точната дума.
Има раждане по плът, има раждане и по дух. Библията е наука предимно за духовния живот между човеци и човеци, и между човеци и Бог. Затова, когато четем, трябва предимно да разбираме за духовното раждане, духовна рожба,духовна майка.
Дева Мария не се равнява с никоя земна майка, защото роди Словото-Бог от Духа. Вие не признавате, че Бог се проявява в три естества и оттам тръгват различията. Както водата преминава в три състояния - течно, пара и лед, така и Бог може да се проявява в три състояния. Едното е като електрическия ток. Не можем да го пипнем, защото ще изгорим, но го ползваме чрез уреди, за да виждаме, или да се топлим ит.н. Така и Създателят не можем да пипнем или видим, но Той се проявява чрез Словото и Духа. Той вложи Словото истина в Мариам, която е Дева-девствена, защото на жените не се е давало думата тогава, то се оформи в нея, порасна и се роди, за да се вижда от всички, за да поучава всички, които искат Неговата поука и да отвръща хората от греха, за да се върнат при Бога. Няма друго слово, което да е пълната Истина от Бог-Аллах. То е част от Бога, но от Духовното Му състояние. Затова казваме Бог-Слово, Иисус /Спасител/, Христос /Помазан от Бог/. А щом го приемаме за Бог и то е родено от Дева Мария, ние я наричаме Божия Майка или Богородица. Протестантите не приемат това. Така, както вие хем приемате Иисус Христос, хем го омаловажавате, така нашите протестанти хем не могат да отминат Дева Мария, хем не я приемат за тяхна духовна Майка. Но... всеки получава според вярата си. Иисус-Словото Божие и Дева Мария са за изпитание на вярващите. Чрез тях Бог проверява дали те имат милост и любов в сърцата си, или се надуват от гордост. А гордостта е смъртен грях.
Не знам дали вие сте творец, но един поет например, може да съчинява стихове по поръчка, а може да се родят от неговата мисъл и чувства. Когато са родени, а не съчинени, те са живо слово и то има сила да въздейства на другите хора. Божието Слово не е просто подадено на Мариам, а тя го е изстрадала и родила. То има силата на Бог и за нас е Бог, а тя Божия Майка за нас.
Тук ще стане много дълго за нас да пишем и трябва да направим нещо, за да се улесним.
Едно момче от нашия град Метко /Мехмед/ ме беше сънувал веднъж, че им обяснявам нещо, че им говоря. Това е и причината, да предавам това, което ми е дадено. Все пак, когато човек знае начина на мислене на другия, не би се ядосвал без да има нужда от това. Да бъде мир!
С поздрав: ЕСТИР !
цитирай
11. анонимен - Хусейн Хатеми
07.09.2009 09:57
Благодаря за отговора ви.
Искам да ви попитам и това, в Библията зя рода на Исус Христос пише така; Родословието на Исуса Христа започва от Авраам и завършва с .....а Яков роди Иосифа мъжа на Мария, от която се роди Исус, който се нарича Христос.

Щом като Иосив не е баща на Исус (аз също вярвам че не е), защо рода му се напира на Иосив и от там до Авраам, не е ли е по-правилно да се каже например така ,,.... роди Имран, а от него се роди Мария, от която се роди Исус, който се нарича Христос.,, (ние мямюулманите знаем името на бащата на Света Дева Мария като Имран а на майка и като Ханна)
цитирай
12. bogolubie - Хусейн,
07.09.2009 13:55
Йосиф е осиновител на Исус - пастрок. Той е избран да отгледа и опази Спасителя в недрата на народа, защото земните царе се страхуват от него да не им отнеме царството. Ирод е избил тогава всички двегодишни и по-малки момченца, за да се избави от бъдещия цар. Той не е разбирал, че се отнася за духовен цар на небесното царство, а не на земно царство. Когато залавят и разпъват Исус, пак му се подиграват, че е цар, защото вярват само в това, което виждат, по човешки.
Йосиф е от същия род, от който е и Дева Мария, за да се запази Божието благословение в рода.
Когато ангелът от Господа се явява на Йосиф, казва: "Стани, вземи детето и майка МУ, та бягай в Египет и остани там, докато ти река, защото Ирод ще потърси детето, за да го погуби /ев. на Матей 2 : 13 и после 2 : 20. Ангелът казва " детето и майка му", не казва "детето ви" или "детето ти", защото детето е САМО НЕЙНО.
Божият промисъл е да запази Спасителя на душите ни от плътските човеци, които се водят само от плътските си страсти и дори да говорят за Бог, не Го признават за нищо на света. Те само се възползват от Божието име, за да постигнат човешките си интереси. Има ги навсякъде.
С поздрав: ЕСТИР !
цитирай
13. анонимен - Хусейн Хатеми
07.09.2009 15:02
Благодаря за отговора ви.
Искам да ви попитам и това; Библията се състоява от Стария и Новия Завет. Вие (Християните) само Новия Завет ли изповядвате или заедно с него и Стария Завет изповядвате и вярвате?
цитирай
14. bogolubie - Спасителят казва в ев. от Матея 5 : 17
07.09.2009 23:09
"Да не мислите, че съм дошъл да разруша закона на пророците, не съм дошъл да разруша, но да изпълня. Защото истина ви казвам, докле премине небето и земята, ни една йота, ни една точка от закона няма да премине, докато всичко се не сбъдне."
Само че, докато в Стария завет се говори "зъб за зъб", Христос казва в Матея 5 : 44
" Но аз ви казвам, обичайте неприятелите си и молете се за тия, които ви гонят, за да бъдете чеда на вашия Отец, който е на небето, защото Той прави слънцето си да изгрява на злите и на добрите, и дава дъжд на праведните и на неправедните. Защото, ако обичате само ония, които обичат вас, каква награда ви се пада?"
В еванг. от Матея 22 : 36 - 40 пише, че питат Христос: "Учителю, коя е голямата заповед в закона? А Той му рече: "Да възлюбиш Господа, твоя Бог от всичкото си сърце, от всичката си душа и с всичкия си ум." Това е голямата и първа заповед. А втора, подобна на нея, е тая: "Да възлюбиш ближния си, като себе си." На тия две заповеди висят целият закон и пророците."
С една дума Хусейн, в Стария завет законите трябва да се спазват под страх, а в Новия завет Христос ни учи да ги спазваме с любов, защото, когато човек обича, той иска да прави само добро и да радва другите, а не да им прави зло. Сега, когато Божията сила се докосне до някого, той става добър и милостив, и много оставят светския живот, за да живеят скромно, угодно на Бога и чрез Бога, на човеците.
Най много елементи от Стария завет има в православната църква. Имам пред вид уредбата в самите храмове и богослуженията, но във всички храмове пише "Бог е любов".
Не помня точно в книгата на кой пророк, са писани думите на Създателя, Който заявява, че човекът ще стане по-скъп от Офирското злато. Това означава, че човешкият живот е най-скъп.
Засега толкова!
цитирай
15. анонимен - Хусейн Хатеми
08.09.2009 12:57
Благодаря за отговорите ви, макар че и на трите ми въпроса не отговорихте ясно и директно.

Последния въпрос попитах защото в стария завет има много изрази които са как да кажа странни, които не изразяват добри неща за Бога и за пророците.

Ще се старая да дам някои примери за да изразя това което искам да кажа.

Например;
ПЪРВА КНИГА МОИСЕЕВА
БИТИЕ
ГЛАВА 19.
30. Лот излезе от Сигор и заживя в планината, и с него заедно двете му дъщери, понеже се боеше да живее в Сигор. И живееше в пещера, и с него заедно двете му дъщери.
31. И по-голямата каза на по-малката: баща ни е стар, и няма човек на земята да влезе при нас според обичая на цялата земя;
32. и тъй, хайде да упоим баща си с вино, и да преспим с него, та да възстановим племе от баща си.
33. И упоиха баща си с вино в оная нощ; и влезе по-голямата и спа с баща си (в оная нощ); а той не узна, кога е легнала и кога е станала.
34. На другия ден по-голямата рече на по-малката: ето, аз спах вчера с баща си; да го упоим с вино и тая нощ; и ти влез, спи с него, и ще възстановим племе от баща си.
35. И упоиха баща си с вино и тая нощ; и влезе по-малката и спа с него; и той не узна, кога е легнала и кога е станала.
36. И заченаха двете Лотови дъщери от баща си;
37. и по-голямата роди син и му нарече името Моав (като каза: той е от моя баща). Той е баща на моавитци и доднес.
38. И по-малката тъй също роди син и му нарече името: Бен-Ами (като каза: той е син на моя род). Той е баща на амонитци и доднес.

ГЛАВА 27.
1. Когато Исаак остаря, и отслабна зрението на очите му, повика по-големия си син Исава и му рече: синко! Той отговори: ето ме!
2. (Исаак) рече: ето, аз остарях; не зная деня на смъртта си;
3. вземи сега сечивата си, тула си и лъка си, иди на полето и улови ми дивеч,
4. сготви ми ястие, каквото обичам, и ми донеси да ям, за да те благослови душата ми, преди да умра.
5. Ревека слушаше, когато Исаак говореше на сина си Исава. И отиде Исав на полето да улови и донесе дивеч;
6. а Ревека рече на своя по-малък син Иакова: ето, аз чух, как баща ти каза на брата ти Исава:
7. донес ми дивеч и сготви ми ястие; аз ще ям и ще те благословя пред лицето Господне, преди смъртта си.
8. Сега, сине мой, послушай ме, какво ще ти поръчам:
9. иди при стадото и ми донес оттам две добри (млади) ярета; и аз ще сготвя от тях на баща ти ястие, каквото той обича;
10. а ти ще занесеш на баща си, и той ще яде, за да те благослови преди смъртта си.
11. Иаков рече на майка си Ревека: брат ми Исав е космат, пък аз съм човек гладък;
12. баща ми може да ме попипа, и аз ще бъда пред очите му измамник и ще навлека върху себе си проклятие, а не благословия.
13. А майка му му каза: нека твоето проклятие падне върху мене, сине мой; само послушай думите ми и иди, та ми донес.
14. Той отиде, взе и донесе на майка си; и майка му сготви ястие, каквото обичаше баща му.
15. И взе Ревека скъпата дреха на по-големия си син Исава, която беше при нея в къщи, и облече (с нея) по-малкия си син Иакова;
16. а ръцете му и гладката му шия уви с ярешките кожи;
17. и даде ястието и хляба, които тя бе приготвила, в ръцете на сина си Иакова.
18. Той влезе при баща си и продума: татко! Той отговори: ето ме, кой си ти, сине мой?
19. Иаков рече на баща си: аз съм Исав, твоят първороден син; направих, както ти ми рече; стани, седни и яж от лова ми, та да ме благослови душата ти.
20. И рече Исаак на сина си: как тъй скоро намери, сине мой? Той отговори: Господ Бог твой ми прати насреща ми.
21. И рече Исаак на Иакова: приближи се (до мене), сине мой, да те попипам, дали си ти син ми Исав, или не.
22. Иаков се приближи до баща си Исаака; той го попипа и рече: гласът - глас Иаковов, а ръцете - ръце Исавови.
23. И не го позна, защото ръцете му бяха космати, както ръцете на брата му Исава. И го благослови
24. и рече: ти ли си син ми Исав? Той отговори: аз съм.
25. Исаак рече: дай ми да ям от лова на сина ми, за да те благослови душата ми. Иаков му даде, и той яде; донесе му и вино, и той пи.
26. Баща му Исаак му рече: приближи се (до мене), сине мой, и ме целуни.
27. Той се приближи и го целуна. И усети Исаак дъха от облеклото му и го благослови, като рече: ето, дъхът от сина ми е като дъх от (пълна) нива, която Господ е благословил;
28. да ти даде Господ от небесната роса и от тлъстината на земята, и изобилие на жито и вино;
29. народи да ти слугуват, и племена да ти се поклонят; да бъдеш господар над братята си, и да ти се поклонят синовете на майка ти; които те кълнат - да бъдат проклети; които те благославят - да бъдат благословени!
30. Щом свърши Исаак благословията над (сина си) Иакова, и щом Иаков излезе от баща си Исаака, - и брат му Исав си дойде от лов.
31. Сготви и той ястие, донесе на баща си, и му рече: татко, стани, яж от лова на сина си, за да ме благослови душата ти.
32. А баща му Исаак го попита: кой си ти? Той отговори: аз съм твоят син, твоят първороден син, Исав.
33. И разтрепери се Исаак твърде много и рече: а кой беше онзи, който (ми) улови лов, донесе ми, и аз ядох от всичко, преди да дойдеш ти, и го благослових? Той и ще бъде благословен.
34. Исав, като изслуша думите на баща си (Исаака), дигна висок и твърде жаловит вик и каза на баща си: татко, благослови и мене!
35. Но той (му) отговори: брат ти дойде с хитрост и взе твоята благословия.
36. И рече (Исав): дали не затова му е дадено име Иаков, та вече два пъти ме спъва? Той взе първородството ми, и ето, сега ми взе и благословията. И пак рече (Исав на баща си): нима ти не си оставил (и) за мене благословия?
37. Исаак отговори на Исава: ето, аз го поставих господар над тебе, и всичките му братя направих нему слуги; обдарих го с жито и вино; какво да сторя пък за тебе, сине мой?
38. Но Исав рече на баща си: нима, татко, само една благословия имаш? Благослови и мене, татко! И (понеже Исаак мълчеше) Исав издигна глас и заплака.
39. И отговори баща му Исаак и му рече: ето, ти ще живееш от тлъстината на земята и от росата небесна отгоре;
40. ти ще живееш с меча си и ще служиш на брата си; но ще дойде време, когато ще се възпротивиш и ще свалиш игото му от врата си.
41. Тогава Исав намрази Иакова поради благословията, с която го бе благословил баща му; и рече Исав в сърцето си: наближават дните, когато ще оплакваме баща си; и аз ще убия брата си Иакова.
42. И обадиха на Ревека думите на по стария й син Исава; и тя прати, та повика по-младия си син Иакова и му рече: ето, брат ти Исав се заканва да те убие;
43. затова, сине мой, послушай сега думите ми: стани, та бягай (в Месопотамия) при брата ми Лавана в Харан;
44. и поживей при него няколко време, докле утихне яростта на брата ти,
45. докле утихне гневът на брата ти против тебе, и той позабрави, какво си му сторил. Тогава ще пратя да те прибера оттам. Защо аз в един ден да се лиша и от двама ви?
46. И рече Ревека на Исаака: дотегна ми животът от тия хетейски дъщери; ако Иаков вземе жена от хетейските дъщери, каквито са тия, от дъщерите на тая земя, защо ми е тоя живот?

Глава 30
31. И рече (му Лаван): какво да ти дам? Иаков (му) отговори: не ми давай нищо. Ако само ми сториш, каквото кажа, аз пак ще паса и пазя овците ти.
32. Ще премина днес през цялото ти овче стадо; отлъчи от него всеки капчест и петнист добитък, всяка черна брава от овците, а тъй също петнистите и капчестите от козите. Тоя добитък ще бъде наградата ми (и ще бъде мой).
33. И за мене ще говори пред тебе моята справедливост по-нататък, кога дойдеш да видиш наградата ми. Всяка некапчеста и непетниста коза и нечерна овца у мене, - това да се счита крадено.
34. Лаван (му) рече: добре, нека бъде според думата ти.
35. И в оня ден Лаван отдели шарените и петнистите козли, и всички капчести и петнисти кози, всички, по които имаше що-годе бяло, и всички черни овци, и ги даде в ръцете на синовете си;
36. и определи между себе си и Иакова разстояние на три дена път. А Иаков пасеше останалия дребен добитък на Лавана.
37. Тогава Иаков взе зелени пръти тополови, миндалови и яворови, па изряза по тях (Иаков) бели ивици, като махна кората до бялото на прътите;

38. и тури прътите с ивиците пред добитъка във водопоилните корита, дето добитъкът отиваше да пие, и дето, като дохождаше да пие, зачеваше при прътите.
39. И зачеваше добитъкът пред прътите, и се раждаше добитък шарен и с капки и с петна.
40. И отлъчваше Иаков агнетата и обръщаше добитъка с лице към шарения и към всичкия черен добитък на Лавана; и държеше стадото си отделно, и не го смесваше с Лавановия добитък.
41. Всеки път, колчем якият добитък зачеваше, Иаков туряше прътите в коритата пред очите на добитъка, та да зачева пред прътите.
42. А когато зачеваше слабият добитък, тогава не туряше. И оставаше слабият добитък за Лавана, а якият - за Иакова.
43. И разбогатя тоя човек много, твърде много, и имаше много добитък дребен (и едър), слугини и слуги, и камили и осли.

Глава 32
24. И остана Иаков сам. И с него се бори Някой до зори;
25. и като видя, че го не надвива, допря се до ставата на бедрото му, и се повреди ставата на бедрото у Иакова, когато се бореше с Него.
26. И (му) рече: пусни Ме, защото се зазори. Иаков отговори: няма да Те пусна, докле ме не благословиш.
27. И рече: как ти е името? Той отговори: Иаков.
28. И (му) рече: отсега името ти ще бъде не Иаков, а Израил, защото ти се бори с Бога, та и човеци ще надвиваш.
29. Попита Иаков, думайки: обади (ми) Твоето име. А Той отговори: защо Ме питаш за името Ми? (то е чудно.) И го благослови там.
30. И нарече Иаков онова място с име Пенуел; защото, казваше, видях Бога лице с лице, и се запази душата ми.
31. И слънцето бе изгряло, когато той изминуваше Пенуел; и куцаше с бедрото си.
32. Затова и досега синовете Израилеви не ядат жилата, която е на бедрената става, защото Онзи, Който се бори, беше се допрял до ставната жила на Иакововото бедро.

ГЛАВА 34.
1. Дина, дъщеря на Лия, която тя роди Иакову, излезе да погледа дъщерите на оная земя.
2. И видя я Сихем, син на евееца Емора, княза на оная земя, взе я, спа с нея, и я изнасили.
3. И прилепи се душата му към Дина, Иаковова дъщеря, и той обикна момата и говореше по сърце на момата.
4. И рече Сихем на баща си Емора, думайки: вземи ми тая мома за жена.
5. Иаков чу, че (Еморовият син) обезчестил дъщеря му Дина; но, понеже синовете му бяха с добитъка в полето, Иаков мълча, докле дойдат.
6. Тогава Емор, Сихемов баща, излезе пред Иакова, да поговори с него.
7. А синовете на Иакова си дойдоха от полето, и, когато чуха, огорчиха се тия мъже и пламнаха от гняв, защото той нанесъл безчестие на Израиля, като преспал с дъщерята Иаковова: а тъй не трябваше да бъде.
8. Емор им заговори и рече: син ми Сихем се прилепил по душа към дъщеря ви; дайте му я прочее за жена;
9. сродете се с нас; давайте нам ваши дъщери, а вземайте си наши дъщери (за вашите синове);
10. и живейте с нас: тая земя (пространна) е пред вас, живейте, поминувайте се на нея и я завладявайте.
11. А Сихем рече на баща й и на братята й: стига да намеря благоволение пред очите ви, ще дам, каквото и да ми кажете;
12. искайте най-голямо вено и дарове; ще дам, каквото и да ми кажете, само ми дайте момата за жена.
13. И синовете Иаковови отговориха на Сихема и баща му Емора с лукавство; а говориха тъй, защото той бе обезчестил сестра им Дина;
14. и им рекоха (Симеон и Левий, Динини братя, Лиини синове): не можем направи това, да дадем сестра си на човек, който не е обрязан; защото това е безчестно за нас;
15. само с това условие ще се съгласим с вас (и ще се заселим у вас), ако бъдете, както и ние: да бъде и у вас всичкият мъжки пол обрязан;
16. и ще ви даваме наши дъщери и ще си взимаме ваши дъщери, ще живеем с вас и ще бъдем един народ;
17. ако пък не ни послушате да се обрежете, ще вземем дъщеря си и ще си отидем.
18. Допаднаха се тия думи на Емора и Сихема, Еморов син.
19. Момъкът се не забави да изпълни това, понеже обичаше дъщерята на Иакова. А той беше уважаван повече от всички в бащиния си дом.
20. И дойде Емор и син му Сихем при портите на своя град, и взеха да говорят към жителите на своя град и рекоха:
21. тия човеци живеят мирно с нас; нека се заселят в земята ни и нека се поминуват на нея; а земята, ето, пространна е пред тях. Нека вземаме дъщерите им за жени и да им даваме наши дъщери.
22. Тия човеци се съгласяват да живеят с нас и да бъдат един народ само с това условие, щото и у нас да бъде обрязан всичкият мъжки пол, както и те са обрязани.
23. Стадата им, имането им и всичкият им добитък нали ще бъдат наши? Само (в това) да се съгласим с тях, и те ще живеят с нас.
24. И послушаха Емора и сина му Сихема всички, които излизаха от портите на града му: и биде обрязан всичкият мъжки пол, - всички, които излизаха из портите на града му.
25. На третия ден, докато още боледуваха, двамата сина на Иакова, Симеон и Левий, Динини братя, взеха всеки своя меч, и смело нападнаха града и избиха всичкия мъжки пол;
26. убиха с меч и самия Емор и сина му Сихема; а Дина взеха от Сихемовия дом и си излязоха.
27. Синовете на Иакова дойдоха при убитите и разграбиха града, задето обезчестиха сестра им (Дина).
28. Те заграбиха дребния и едрия им добитък и ослите им, и каквото имаше в града, и каквото имаше в полето;
29. и всичкото им богатство и всичките им деца и жените им откараха в плен, и разграбиха всичко, що имаше в (града, и всичко, що имаше в) къщите.

Такива примери има много, както виждате пророците се измамват, те измамват, не са честни, и тн.

Не дадох пример за Господа, но и за него има много думи които не са хубави. Например както пише в стария завет Иаков се бори с Бога и го побеждава, и го наричат Израил (победил Бог).
Може ли такова нещо, човек да победи Бога?

Аз досега не съм чул из мюсюлманите да се каже нещо лошо за Бога или за пророците и странно ми е, как Еврийците какват такива лоши думи за Господа и за неговите пророци и пък казват че изповядват Божия закон.

С поздрави Хусейн Хатеми






цитирай
16. bogolubie - Здравей, Хусейн!
12.09.2009 14:25
След този коментар разбрах защо си ме питал за Стария завет. Но все пак съм ти дала правилен отговор, че някои неща вече са преминали и не ги изповядваме. На нас не се проповядва отмъщение и грабителство. Напразно ли цитирах думите на Иисус Христос? Евреите не са приемали и изпълнявали заповедите на Бога. Затова Той изпраща Сина Си, за да покаже и със слово и на дело как трябва да живеем угодно на Създателя, за да приемем вечния живот. Иначе е една самозаблуда и колкото и пред хората да се правим на вярващи в Бога, лицемерието ще ни заведе в ада.
Що се отнася за необяснимите неща, ще ти кажа, че това са иносказания. Казва се по един начин, но се разбира нещо друго. Иисус Христос също говори с притчи и когато учениците Го питат защо не говори директно, Той им отговаря, че на тях е дадено да разбират истината. На другите се казва така, че да бъдат изпитани тяхната милост, вярност и т.н. Например сказанието за Лот. Мислиш ли, че мъртво пиян човек може да оплоди жена? Но на всеки не се открива това, което трябва да се разбира в действителност. А този, Който открива тайните е Духът на Бога. Ще ти отговоря с думите на св.ап. Павел от Първото послание към коринтяните 2 : 14 и 15 " Но естествения човек не побира / не разбира/ това, което е от Божия Дух, защото за него е глупост и не може да го разбере, понеже то се изпитва духовно. Но духовният човек изпитва всичко, а него никой не знае да го изпитва. Защото:" Кой е познал ума на Господа, за да може да го научи?"
А ние имаме ума на Христа."
Ето защо се боя, че изобщо не трябваше да ви обяснявам нищо. Ненапразно не ме разбирате. А що се отнася за това кой какво прави, след като се смята за вярващ и неговите грехове, ще цитирам думите на св.пр. Исая: "Ако и да е числото на Израиляните като морския пясък, само остатък от тях ще се спаси." Затова не можем да се ръководим от това, кой какво прави от нашите себеподобни. Трябва да се ръководим от Словото и Духа. И още нещо ще цитирам от Посл. на св. ап. Павел към римляните 8 : 14 "Които се управляват от Божия Дух, те са Божии синове."
Вие изпълнявате неща от Стария завет, например обрязването. Но в книгата на св.пр. Еремия 4 : 4 пише, че Господ заповядва да си обрежат краекожието на сърцата си. На друго място пак говори за обрязване на сърцата и ушите. Вие диретно ли разбирате това? А как бихте могли да го изпълните? Библията е изпълнена с метафори и иносказания /казано с други думи/. Една приятелка от малцинството беше приела думите на Иисус "Даром даденото, даром давайте" буквално и това, което й бе подарявано за рожден ден и по други поводи го даваше на други хора. Но ако и те правеха така, тогава къде е смисъла да се прави подарък? Затова св.ап Павел казва, че буквата убива, а Духът оживотворява във Второ послание към коринтяните 3 : 6.
Ами това е, Хусейн, съжалявам, че не можах да ти бъда от полза, защото, макар и да пишем на български език и двамата, все едно говорим на различни езици. Всеки ще получи според вярата си.
С поздрав: ЕСТИР !
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13762676
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930