Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2009 14:54 - ЕДНО ОТ ЧУДЕСАТА НА СВЕТА БОГОРОДИЦА
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 2230 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 01.12.2010 22:42



         ЕДНО ОТ ЧУДЕСАТА НА СВЕТА БОГОРОДИЦА
      за две деца,чийто дом се срутил,но те останали  
                                         живи

      В 1507 год.след Рождество Христово, през месец май, на остров Крит станало голямо земетресение, при което били разрушени много здания. В един магазин извън града, имало Богородична икона, пред която всяка вечер слугите палели свещи и кандила, и чак тогава се прибирали да спят. През нощта на земетресението в магазина имало две спящи деца. Но, когато се усетил най-силният трус, майсторът отишъл да ги извади. Виждайки, че магазинът е напълно срутен, помислил, че децата са умрели и започнал да ги търси, за да ги извлече. Но, както ги търсел, чул ги, че говорят под един камък. Извадил ги и ги попитал как са останали живи.Те му отговорили: "Когато се тресеше земята, ние стояхме пред иконата, плачехме, молехме се на Света Богородица да ни помогне и видяхме,че от иконата излезе един покров, който се простря над нас и не позволяваше на камъните и дърветата да падат върху ни. След това ни се яви самата Св.Богородица, която ни каза:"Не бойте се, деца!" И ние я гледахме, докато ни спаси."
       Като чул това, майсторът прославил Бога и Св.Богородица и разказвал това чудо из целия град. Тамошният съдия Йероним, като се научил за станалото, направил църква на мястото, където била иконата и оттогава всяка година тук се празнува за спомен на това събитие. А иконата със силата на Св. Богородица прави много чудеса дори и до ден днешен. 
       Слава на нашия Бог во веки, амин!

                       жжжжжжжжжжжжжжжжжжжж

                   Разбира се, не самото изображение, направено от разни материали и бои е чудотворното, а Духът, който го съпровожда е истинският Чудотворец.  Божията Майка действа чрез дечица много често, за да ги укрепва във вярата в Бога и да дава послания чрез тях на човеците. 
                   На 13 май 1917 г. тя се явява на три деца, които пасяли овце във Фатима, Португалия. По-голямото момиче, Луция дос Сантос, тогава 10 годишна, впоследствие става монахиня. През 2000год. навърши 92 години, а после не съм чула нищо повече за нея и не знам дали е столетница или е отишла вече при Девата, но там на онова знаменателно място има направен огромен мемориал и някои вярващи на колене се качват по стъпалата на огромното стълбище, за да стигнат до горе.
           Беше се явила в бивша Югославия - в Меджугорие на шест деца, за да даде послания.
           Преди петдесетина години се беше явила на моята баба и я предупредила да не преде в петък. Преди десетина години се явила в същия образ на един човек от село Триводици, Пловдивско, за да му каже, че няма да умре, въпреки, че в момента агонизирал и приятелите му го оплаквали вече. Той ми каза, че е бил кръстен, но не вярвал, а сега, как да не вярва, като му се е явявала много пъти и му говорела и го наставлявала. 
           За мен интересното беше, че се явила в същия вид, както и на моята баба. Разстоянието между годините много голямо, мястото е съвсем отдалечено, но Тя е същата...!
           И все пак не бива да чакаме чудеса, а да осигурим в домовете си Библия и да изучаваме Словото, Което ще ни съди, или ще ни спаси, ако Го приемем за наш начин на мислене и действие!!!                                                            
                                                               ЕСТИР     




Гласувай:
2



1. allbi - Блогодоря!
16.07.2009 18:51
така е
и търсим помощ само в беда
трябва да се научим да благодарим
за това, което имаме и което сме успяли
да съхраним в трудни моменти ...
цитирай
2. darkenedangel - Благодаря ти ...
16.07.2009 19:24
за това, че те има тук и си това, което си ...
И ти бъди благословена от Бог и нека той изсипе своята милост и благодат над теб ... :))

:)
цитирай
3. bogolubie - И аз ви благодаря, мили сестрички!
16.07.2009 21:21
Радвам се, че сме в един дух! Дано се видим в Пловдив! Там завърших икономическия техникум и бяхме много сплотен курс. Досега се събираме през пет години. Други не го правят така редовно. После не ми се случи да попадна в такъв колектив в моя живот.Сега като четях коментарите в блога на Качак и Алби имам чувството, че пак ще се получи някакъв благороден колектив и предварително ми е приятно усещането. Дано не се лъжа. Господ прави духовната близост по-силна от роднинството. Нека бъде с нас, в нас и над нас!!! Амин!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13707146
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031