Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2009 14:42 - СЛОВА ОТ СВ. КОЗМА ЕТОЛИЙСКИ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1539 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 01.12.2010 22:42



                 Слова със съвременно звучене
     от свети свещеномъченик и равноапостолен
                         КОЗМА   ЕТОЛИЙСКИ,
     подвизавал се в християнството през 18 век
                            по гръцките земи

          "Ако, братя мои, беше възможно да се изкача на небето, за да мога да викам силно и да проповядвам на целия свят, че само Христос е Син и Слово Божие, истински Бог и Живот на всички, бих го направил. Но понеже не мога да направя голямото, правя малкото: пътувам от място на място и поучавам братята си, доколкото мога, не като учител, а като брат. САМО ХРИСТОС Е УЧИТЕЛ."

            "Благословени
Християни, много Църкви не пазят, нито укрепват нашата Вяра,защото онези, които Вярват в Бога, са Просветени от Стария и Новия Завет. Нашата вяра не е основана от необразовани Светии, но от мъдри и образовани Светии, които внимателно изучили Свещеното Писание и ни просветили чрез Боговдъхновени поучения.
              Днес обаче, поради ужасното състояние, в което се намираме заради греховете си, такива мъдри и добродетелни мъже, които могат да запазят невредими нашите Православни братя, липсват или са поне голяма рядкост. Защото как може нашият народ да бъде запазен, без да накърни Вярата и свободата си, когато Светото Свещенство е бедствено неграмотно и не се знаят Светите Писания, които са Светлината и Основата на Вярата.
Когато Пастирът не знае коя трева е хранителна за стадото му, той не може да изцели страстите му, не може да го опази от дивите зверове и крадци. Как може да се съхрани това стадо за дълго? И така деца мои, за да спасите Вярата и Свободата на родината си, погрижете се да основете непременно Православно училище, в което децата ви ще научат всичко, което вие не знаете.
           Възлюбени в Христа мои чеда, смело и безстрашно пазете вашата Света Вяра и езика на нашите Отци, защото и двете съставят прелюбимата ни родина и без тях, народът ни ще бъде унищожен. Не се обезкуражавайте, братя, Божественият Промисъл един ден ще ви изпрати Небесно Спасение, за да ощастливи сърцата ви и да унищожи ужасното състояние, в което се намираме!"


                                жжжжжжжжжжжжж


                   За съжаление масите православни християни не изучават Библията, в църквите постояват за малко, но дори да изслушат проповедите, бързо се забравят. Това ги прави нестабилни във вярата, блъскани от всякакви ветрове, почитатели на всякакъв род гадатели, което пък им довежда нечестивия в душите им и недоверчиви към Всемогъщия и Свръхлюбящ Бог.
Само Словото Божие изяснява неяснотите в живота ни, дава изход от различните обстоятелства и само Словото ще ни съди!!!!!!  Без знания на Словото, как ще знаем за какво можем да бъдем осъдени? Снощи в предаването на ТВ СКАТ  "Църквата на мълчанието" се обади зрител-художник, който много вярвал, но се чудел дали има Бог, щом се случват такива и такива неща... Ако вашето дете, въпреки съветите ви, на инат прави нещо опасно, няма ли да се нарани? Бог ни даде Словото Си, но който не иска да го знае, като се оправдава, че няма време или, че не му е интересно, кой му е виновен, че става плячка на дявола? Кой? А в България не беше ли народната власт, която силом изхвърли Бога от сърцата на хората? Не изхвърли ли произведенията на класиците ни, които бяха с верска тематика? И какво да получи този народ от Бога? Как да му помогне Той, живият Бог, щом Го държи далеч от себе си? Заради нас, които забравихме светските си учения и служби, парите и развлеченията и се молим денонощно на Него, за спасението на Род и Родина, Той все още ни пази. Но народа ще бъде пазен дотогава, докато сам се съсипе от невежество и гордост.Не, не съм монахиня. Служа само на Бога, но не съм в манастир. Кой ни е опазил досега - политиците, армията, полицията, медиите, докторите..........кой?
             Слава, чест и величие за нашия Господ и Спасител - Сина Божий и на Дева Мария!!!
             Вечна слава и обич безкрайна!!!
             Амин!!!
             Той очаква да отворим сърцата и умовете си за Неговото Слово, което ще ни съди, но което може и е предназначено да ни спаси! 
              Да бъде СПАСЕНИЕ !!!
              ДА БЪДЕ !!!

                                                  С обич в Христа: ЕСТИР!
              



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13716352
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031