Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2009 21:52 - ИСКАШ ЛИ ДА БЪДЕ ЧУТА МОЛИТВАТА ТИ ?
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1645 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 01.12.2010 22:22



          ИСКАШ ЛИ ДА БЪДЕ ЧУТА МОЛИТВАТА ТИ ?

                 Греховният живот погубва човека. Той прави напразни всички усилия за душевно спасение, оставя нечути даже горещи молитви. Назидателен за всички урок св. Богородица дала на един човек, който живеел в грехове, а настоятелно я молел да го избави от някаква голяма неприятност. Молитвата му останала безплодна, но той продължавал горещо, със сълзи да се моли. Веднъж при голяма молитвена съсредоточеност, той изпаднал в лека дрямка и видял, че насреща му иде огряна от светлина Девица, която му поднесла вкусна гозба в нечист съд. Гозбата го блазнела, а съдът - отвращавал...Не смеел да хапне.
       - Не мога - рекъл - да вкуся, заради този мръсен съд!
        Светлосияйната отвърнала:
        - Как тогава искаш аз да чуя молитвата, която ми отправяш от нечисто сърце? По - напред се умий с покаяние, помоли се с чисто сърце и ще бъдеш чут.
         От този урок и ние има да се поучим.

                   Из книгата "Света Богородица - живот и прослава" на покойния неврокопски митрополит Пимен

                          жжжжжжжжжжжжжжжжж







Гласувай:
0



1. анонимен - мисля,че е най-добре всеки сам себе си да погледне първо
17.06.2009 23:47
и сам да отговаря пред Бога за себе си. Толкова са ми опротивяли проповеди с размахване на пръст. Какво значи чисто сърце, какво значи греховен живот? Усетил е човекът нужда да се моли, обърнал се е към Бога...който не праведниците, а грешниците е дошъл да призове. И милостта Му е толкова безкрайна и любовта му безгранична и Бог иска само нашето искрено покаяние, да се отвърнем и да бъдем живи.Силната молитва идва винаги от искреното сърце, иначе не е молитва и това са някакви нагласени разказчета за бабите дето са препълнили храмовете ни. Говорете за своя опит като християни в търсенето на Бога или млъкнете и се молете да създаде Той сърце чисто у вас!
цитирай
2. bogolubie - анонимен, здравей!
18.06.2009 13:32
Много си язвителен или язвителна, не знам коя дума да употребя, поради това, че се криеш. А понеже се криеш, думите, които си писал/а се отнасят с пълна сила за теб. Не отговаряй за всички хора. И аз не пиша на всички, а на тези, които се интересуват. Бог ще дойде и да съди. Който съсипва любовта, а на уста сервилничи пред Бога, е лицемер. Той най-много се ядосва на лицемерите. Дали трябва да млъкна, ти не можеш да кажеш, защото не си Господ и коментарът ти е изпълнен със злоба и презрение, но нека Този, Който ми е дал думата, да ти отговори. Знам от къде ти идва проблема, защото е в разрез с протестантския ти начин на виждане, но пак ще ти кажа, че Справедливият Съдия ще ти отговори точно и ясно, защото на мен няма да повярваш. А що се отнася за чистотата на моето сърце, никак не се притеснявай, защото не те засяга лично, а и не би могъл да видиш какво е то. Във всеки случай не е злобно, а изпълнено с Христовата любов.
Очаквай отговора! С поздрав: ЕСТИР!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13707635
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031