Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2009 14:28 - ЗА ХРИСТИЯНСКИЯ КРЪСТ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 644 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 01.12.2010 20:19




                         ЗА     ХРИСТИЯНСКИЯ     КРЪСТ

                               "И тъй, идете, научете всички народи,
                 като ги кръщавате в името на Отца, Сина
                 и Светия Дух..."
                       Из еванг.на св.ев. Матей 28 :19
 
    
    За мира в тази вселена е необходим синхрон в
действията на всевластната енергия и подвластната 
й жива материя. Ако допуснем да надделее злият,
разрушаващ дух, а засега той е завоювал катастрофални размери на своите територии, то нашата планета ще преживее ново пречистване, което този път ще бъде чрез огън.
    Вандалско е отношението ни към земята, водата и атмосферата. Това масово самоубийство пълни чашата на гнева Господен и скоро той ще се излее над нас. Жалки и властолюбиви сребролюбци, обсебени от лудостта да си "поживеят в единия живот", оставят зад себе си поразяваща мръсотия с безумните и хитри сметки, че другите, а не те, ще страдат от нея. Нещастни глупаци, точно те, които нямат на разположение мощните и сигурни криле на Светия Дух, за да се издигнат душите им високо, ще останат на земята и никой неще може да ги измъкне от огнената вакханалия.
     С тях ще бъдат и всички вярващи, които мислят за това, къде и какво им харесва на тях самите, а не какво е угодно на Бога /както с думи и дела ни показа сам Господ Исус Христос/.Те се удоволстват от увереността, че са спасени и очакват часа, когато Господ ще ги гушне и отнесе някъде. А Той ще каже, че не познава тези, които Му се подмазват с безкрайното си пеене и говорене, а ще вземе онези, които лекуват частите на тялото Му, т.е. работните и верни войничета на Неговата правда. Много от тях не ходят редовно във видимите църкви, но носят Христовата любов в сърцата си, забравили себе си, бдящи за живота на растения, животни, хора и др...., над всичко, което великият Творец е създал. А, който не пази себе си, заради Божието, него Бог опазва. Тази нова песен е нужна - песен, която излиза не от устите, а от сърцата.
     Заръката на Господ към учениците Му, да кръщават в името на Светата Троица, означава това:
                " В името на вселенската пречиста душа Бог Отец,
на всечовешкия съвършен дух в плът Бог Син и на всеобщия съвършен Дух, извън плътта - Бог Светий Дух."
     Който на дело работи за чистотата на човешката душа и съвършенството на духа, за здравата и ползотворна връзка между видимата и невидимата църква, наистина ще спечели спасение с труда и търпението си, но никой, който е приел формално кръщението си, а не носи тежкия кръст на отговорността, няма на какво да се надява.
     Същото се отнася и за тези пощурели от безбожна работа хора, които търсят само материално обогатяване, власт и слава, без да забелязват близките си, които се нуждаят от тях. Работата край няма, а човека , цена няма. Благодарността на хората, които са били крайно нуждаещи се, се излъчва с голяма сила и е най - ценното богатство за благодетеля, защото, нито огън го гори, нито вода го завлича, нито молец го изяжда. Всъщност това са скъпоценностите, с които човек отива в рая. С нищо друго.
Със спасяването на собствените ни души, ние подаряваме най - малкия дар за спасяването на Вселената.
       И така, Христовият кръст не е безжизнен, бял, каменен, надгробен кръст, а вечновъртящ се и животворящ, и да се слееш с него, означава да се слееш с Вечността.
       Бъдете благословени  и спасени !!!

                                                                     ЕСТИР

                                                                                  

                         


Тагове:   кръст,   спасение,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13750500
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930