Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2009 21:18 - МЪДРОСТ СОЛОМОНОВА
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1428 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.03.2021 13:09




                 М Ъ Д Р О С Т     С О Л О М О Н О В А

                                Към трона на Соломон пристъпиха трима братя, които се съдиха за наследство. Преди да умре, баща им рекъл:
                               - За да не се карате при делбата, аз сам ще ви поделя всичко най-справедливо. Когато умра, идете зад могилката, която е посред горичката, зад къщата и я разровете. Там ще намерите едно ковчеже, преградено на три. Знайте, че горната преградка е за най-големия, средната - за средния, а долната - за най-малкия.
                                 Когато след смъртта му братята отишли там и постъпили според заръката му, намерили, че горната преградка била пълна със златни монети, докато в средната имало само кокали, а в долната - парчета дърво. И ето, че у двамата по-малки братя се породила завист към по-големия  и вражда, и животът им в края на краищата  станал непоносим толкова много, че накрая решили да се обърнат към царя за съвет и присъда. Дори и тук, пред трона, те не можеха да се въздържат от взаимни упреци и обиди.
                                 Царят поклати глава, изслуша ги и каза :
                                  - Оставете кавгите! Тежък е камъкът, не е лек и пясъкът, но гневът на глупака е по-тежък от тях. Личи, че баща ви е бил мъдър и справедлив човек и е изразил волята си в своето завещание така ясно, сякаш го е направил пред стотина свидетели. Нима вие, окаяни кресльовци, не се досетихте веднага, че на големия син той е оставил парите, на средния - всичкия добитък, а на малкия - къщата и нивите ?
                                  Вървете си по живо и по здраво и вече не враждувайте !
                                  
                                  И тримата братя, довчерашни врагове, със светнали лица се поклониха доземи на царя и излезнаха от съдилището, хванати за ръце.

                                                             К р а й



                           ! ! !   Така враждуват тримата братя Христови чеда - православният, католика и протестанта. Въпреки големите си различия, те са братя, защото никой
не приема Господ Иисус Христос за свой Господ, освен чрез Светия Дух. Обвинявайки другия, че не е християнин, той похулва Светия Дух. А, на този, който хули Светия Дух  НЯМА ДА МУ СЕ ПРОСТИ  ! ! !
                                    Бог постави вражда между жената и змията /дявола/ , и между потомството на жената и потомството на змията /дявола/. Как, уж просветени, потомците на жената застанаха едни срещу други и осигуряват с гордостта си победата на дявола ?  Докога ?  Не разбират ли, че мюсюлманите, които според техния учебник - Корана, смятат човеците, приемащи МЕСИЯТА - ПОМАЗАНИК - СПАСИТЕЛ ОТ БОГА - СИНА НА МАРИЯМ, за СВОЙ ГОСПОД, за неверници и вече се обединяват и действат организирано, предвкусвайки своята плътска, макар и пирова победа?!?!?!
  Нима християните не вярват, че гордостта е смъртен грях ? Или не се плашат от смъртта на духовно-прокажените?
  Кой, по-добре от Господ и неговите верни, може да познае СВОИТЕ, когато физически са едни до други, с различни от тях по вяра, хора?! Кой  вярва, че Божията Сила не е способна да отдели и грабне Своите си сред океана от хора?!
  Ако човешките армии са съставени от няколко вида подразделения, как Небесната армия, да не може да възпита различно действащи подразделения, за пълната Си победа?!
  ИЛИ може би не приемат поуката на Господ, в Когото уж уповават, че всяко царство, разделено против себе си, запустява, и дом, разделен против себе си, пада ?!
                                     И те не знаят пътя на мира.....

                                                                                                Естир          
                                 


                           


Тагове:   мъдрост,   соломонова,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13750159
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930