Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2018 12:20 - Робовладелски капитализъм
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 970 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Група киргизски работници дошла на работа в Русия, но попаднала в робство. Работниците прилетели от Бишкек в Рязан за да работят в шивашкия цех на ООО «Февраль». Договорът за наема, който те оформили в Киргизстан, бил напълно нормален договор. Но след идване на работното място започнал истински кошмар, който освен, като робство по друг начин не можеш да го кажеш.

Работното време продължавало повече от 12 часа, а понякога и 20: те работели от 08.00 до четири сутринта, безплатно хранене не осигурили, обедната почивка била 40 минути, като за това време им е било нужно да успеят да си приготвят за себе си обед, а ако закъснеят после за работа им налагали глоба в размер на 5000 рубли. Отсъствало медицинско обслужване. Заплатата на труда в указаното число не превеждали.

Много искали да разтрогнат договорите на наема заради тежките условия, унижения, оскърбления, но работодателите им взели паспортите и ги държали, като ги държали насила, като роби, не изплащали заработената заплата под всякакъв предлог, в резултат много работници избягали от шивашкия цех.

Работниците не могли да излязат зад пределите на цеха за покупка на лекарства в аптеките, тъй като у тях нямало документи, удостоверяващи личността. Една от жените, не издържла сложните условия и работното натоварване сеопитала да се самоуби, като си срязала вените, очевидците исвикали Спена помощ, но работник във фирмата съобщил, че викането и ще доведе до плащане от ползвалия.

Всичко в шивашкия цех работят около 100 работници от далечни страни от тях 13 са от Киргизстан.

Рязанската полиция вместо да накже полуделите капиталисти, всячески ги защитава http://vidsboku.com/news/mvd-kyrgyzstana-grazhdane-respubliki-rabotali-v-ryazani-kak-raby. Никакви нарушения тя не намерила но проверката продължава.

Руският работник ще каже: «Това са гастербайтери. Защо да се безпокоим?». Но трябва да се безпокоим. Руските и чуждестранни работници трябва заедно да се борят против безпредела на руската буржоазия. Защото днес в робство попадат чуждестранните работници, а утре в такова положение ще се окажат руснаците. Те са вече почти роби в своята собствена страна! Опиянили се от жажда капиталистите не гледат националност.

Oсвен това, водейки евтина работна сила от чужбина, капиталистите намаляват средния размер на заплащане на труда на руските работници. Затова в интерес на руските работници е чуждите работници да имат такива условия на труд, както и руснаците.

Алексей Живцов
https://vk.com/work_way_com?w=wall-162034604_386




Гласувай:
0



1. krumbelosvet - Да
26.03.2018 11:27
"Това дето ни учеха за социализма, се оказа лъжа. Но за капитализма се оказаха прави". Имаше такъв руски виц. Не е виц, но и истина не е. Полека-лека разбираме, че И ЗА СОЦИАЛИЗМА са били прави. НАПРИМЕР: Колко бяХа досадни пионерските, комсомолските и профсъюзните събрания! С многото подканвания да се изказваме. Но се оказа, че СА ВЪРШЕЛИ РАБОТА. НЕ СА МОЖЕЛИ да се изявяват открито НАРУШИТЕЛИ НА ЗАКОНА, МОРАЛА и даже на "другарските взаимоотношения".!!! Щото на събранието НЕПРЕМЕННО ще се намерят хора да възнегодуват срещу тях. И нямаше насилие в училище и по месторабота. И бяха немислими СТРЕЛБИ ПРЕЗ ДЕН като в Америка. Макар че оръжие след войната се намираше и у нас, за Русия да не говорим...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1658946
Постинги: 2347
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031