Постинг
17.01.2017 19:55 -
Пандишпанова торта
Автор: radulova89
Категория: Рецепти
Прочетен: 832 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 04.02.2017 23:05
Прочетен: 832 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 04.02.2017 23:05
Необходими продукти: 4 яйца, 9 супени лъжици (145 гр.) захар 1 чаена лъжица екстракт от ванилия 6 супени лъжици (50 гр.) олио 1 супена лъжица настъргана портокалова кора 11 супени лъжици (130 гр.) брашно
За крема: 1л. прясно мляко, 300 гр. Захар, 2 яйца, 7 с.л. брашно, 2 с.л. какао, 2 с.л. нишесте, 1 ванилия, 250 гр. крема сирене.
За сиропиране: сока от един буркан компот
Приготвяне на блата: Яйцата и захарта се смесват в купата на миксера. Разбиват се на висока скорост около 5 минути или докато сместа побелее и увеличи обема си неколкократно.
Без да спира разбъркването се добавя последователно ванилията и олиото на тънка струя. Когато сместа ги поеме миксера се спира.
Добавя се настърганата портокалова кора.
Брашното се пресява над сместа. Полученото тесто се сипва в тавата в която ще печете с предварително застлана хартия за печене.
Приготвяне на крема: В 100 ми. студено мляко разтваряме нишестето. Останалото мляко се разбива с яйцата, добавя се захарта, брашното и ванилията. Разбъркват се с миксер.Слагат се на котлона, като се затопли леко сместа прибавяме и млякото с нишестето. Бъркаме постоянно докато се сгъсти. След това махаме от котлона и сипваме вътре крема сиренето. Бъркаме с шпатула до получаване на еднородна смес.
Разрязваме блата на две. След това започваме да редим ред блат, който сиропираме с половината сироп от компота, ред крем. Като трябва да завършим накрая тортата с крем.
Да ви е сладко!
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 2
Архив