Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2017 19:55 - Пандишпанова торта
Автор: radulova89 Категория: Рецепти   
Прочетен: 832 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.02.2017 23:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
Необходими продукти:   4 яйца,  9 супени лъжици (145 гр.) захар 1 чаена лъжица екстракт от ванилия 6 супени лъжици (50 гр.) олио 1 супена лъжица настъргана портокалова кора 11 супени лъжици (130 гр.) брашно

За крема: 1л. прясно мляко, 300 гр. Захар, 2 яйца, 7 с.л. брашно, 2 с.л. какао, 2 с.л. нишесте, 1 ванилия, 250 гр. крема сирене.

За сиропиране: сока от един буркан компот

Приготвяне на блата: Яйцата и захарта се смесват в купата на миксера. Разбиват се на висока скорост около 5 минути или докато сместа побелее и увеличи обема си неколкократно.
Без да спира разбъркването се добавя последователно ванилията и олиото на тънка струя. Когато сместа ги поеме миксера се спира. 
Добавя се настърганата портокалова кора.
Брашното се пресява над сместа. Полученото тесто се сипва в тавата в която ще печете с предварително застлана хартия за печене.

Приготвяне на крема: В 100 ми. студено мляко разтваряме нишестето. Останалото мляко се разбива с яйцата, добавя се захарта, брашното и ванилията. Разбъркват се с миксер.Слагат се на котлона, като се затопли леко сместа прибавяме и млякото с нишестето. Бъркаме постоянно докато се сгъсти. След това махаме от котлона и сипваме вътре крема сиренето. Бъркаме с шпатула до получаване на еднородна смес.
 
Разрязваме блата на две. След това започваме да редим ред блат, който сиропираме с половината сироп от компота, ред крем. Като трябва да завършим накрая тортата с крем.

Да ви е сладко!




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radulova89
Категория: Рецепти
Прочетен: 7597
Постинги: 5
Коментари: 2
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930