Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2020 19:19 - Патриотични изказвания
Автор: hranislav Категория: Политика   
Прочетен: 1208 Коментари: 12 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Андрей Арнаудов (продуцент).

"В България ме притеснява, че ние в 21-ви век се движим по оста "русофили-русофоби", "американофили-американофоби". Единственото по - жалко нещо от това да гледаш как някой подплатен от фондации политолог трепери с любов към Америка е да видиш как някой псевдопатриот плаче от любов по Русия. Това са двете най - жалки неща, които можеш да видиш в България. Уважение към тези велики страни - разбира се. Омраза - не...
И ние в момента трябва да знаем какъв е българският интерес и наистина да водим някаква самостоятелна политика, доколкото можем естествено. Не да се водим от това какви са геополитическите интереси на Балканите. Може да се съобразяваме с тях, но не трябва да се водим по тях...
Въпросът е ние да се поучим от това, как се случва така, че една Турция е основен стълб на НАТО, а може по някакъв начин да поддържа взаимоотношения и да партнира с Русия. Една Гърция е глезеното, мързеливо лошо дете на Европа, но може по някакъв начин да партнира с Русия. А ние винаги си избираме изцяло едната страна и не успяваме да пазим никакъв баланс. Това е, което ме притеснява." ("Андрей Арнаудов и Каракачанов за бъдещето на Македония
", youtube).
____________________________________________________________________

Боян Расате.

"Не определям себе си като русофил или русофоб. Аз съм българин, националист и не си въртя задника нито на изток, нито на запад." ("Боян Расате - Компилация
", youtube).
____________________________________________________________

Волен Сидеров.

"България е колонизирана след 1997 г. От тази дата българите работят за чужд интерес. Всичко, което беше построено с труда на нашите бащи и майки, го заграбиха чужди компании. Много от заводите бяха закрити, защото бяха конкуренция на западните фирми. Останалите бяха взети за стотинки и сега носят печалби на западни наднационални компании...
Купуваш храна, плащаш ток, телефон, вода, бензин, теглиш заем - пълниш чужди каси..." ("Планът Сидеров срещу колониалното робство", 2013 г.).

"...Никъде в правилника на комисията няма точка, която да казва, че може да се канят представители дипломатически на чужда държава по въпрос свързан с българското законодателство. Ние суверенна държава ли сме или сме вече някаква територия, в която нашите закони българските, трябва да ги консултираме с чужди дипломати...Госпожо председател отговорете ми къде, в коя държава, в кой парламент закони на съответната страна се обсъждат в присъствие на българския посланик или някои други чужди посланици там. Ако ми посочите един такъв случай аз оттеглям моите възражения и ще се съглася с вашата инициатива..." ("Сидеров разгроми чуждите посланици. Цветанов изпадна в паника /11.09.2015 г./
", ТВ Алфа.)
____________________________________________________________

За и от Костадин Костадинов.

"За получени от д-р Костадинов „митични руски пари” няма нито един аргумент. Но за милионите рубли, взети от управляващите – документи бол. В същото време за милионерите рубладжии се мълчи точно толкова, колкото и за грантаджиите. Американските бази и самолетите F – 16, които са само на чертеж, но са платени милиарди за тях, са дребнотемие за авторите на компромати срещу "Възраждане".

Към престъпните мераци на политическите брокери за облагодетелстване с рубли и долари се присъединяват и евромилионерите. С къщи за гости, хотели, обществени поръчки. А напоследък и с ваксините за Ковид-19. Всичко това се замита под килима, но за "Възраждане" е впрегнат целият репресивен апарат – Сметна палата, ГДБОП, СДВР, МВР и медии.
...
"Възраждане" е наясно, че срещу нас е впрегната цялата репресивна и медийна машина заради организирания национален протест на 14 май. Заради заканите, че "Възраждане" няма да работи под диктата на Вашингтон, Москва и Брюксел! Че ще работи с тях под условие – ако е защите
н българският интерес! И ако българите дадат доверието си на "Възраждане"." (https://m.offnews.bg/news/Politika_8/Sled-namesata-na-prokuraturata-Vazrazhdane-obiavi-che-tarpenieto-im_728591.html?fbclid=IwAR0DoxDp6slrJAlLsEdodCDT4ksNzLBJxbkTSM3R9UrsqITFfJBofs8rXhM .)

"Възраждане е организация, която плаши както слугите от ляво, така и слугите от дясно. Както тези, които служат на една чужда държава, така и тези които служат на друга държава. Защото Възраждане е независима организация. Защото Възраждане е феномен." (Преди протеста пред Народното събрание от 17 май 2020 г., Facebook).




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. morskipesni - Две неща са ясни:
28.06.2020 19:28
Яростните бивши поддръжници на Империята СССР сега са още по-яростни поддръжници на Империята САЩ. Това са помиярите, подлогите на (всяка, ако ще и турска) власт. Антисъветистите (дори изпатилите си от това!) останаха с добри чувства към Русия и руския народ, както и са изключително критични спрямо "демокрацията" която САЩ налагат на света с коварство и сила.
цитирай
2. dobrodan - Да припомня думите на селския поп?
29.06.2020 10:16
Не ме гледай, чедо, какво правя, ами слушай какво ти пея!
Съответствие между думи и дела от гореизброените е показал само Боян Ръштаул (Расате).
Не е толкова важно какво ти казват. Важно е кой точно го казва.
Само добавям, че България не е направила никакъв окончателен избор. Седим си на два стола с надеждата да сучем от две майки, а незнайно защо все попадаме на таткото.
цитирай
3. hranislav - Не
29.06.2020 18:32
Не ми се струва да седим на два стола. Но ми е направило впечатление, че като сме с германците ни бият руснаците и американците, а като сме с руснаците ни бият американците. Надявам се сега да не ни бият я руснаците, я китайците. А и какво разбираш под "окончателен избор"? Не ми звучи добре... Светът се променя. Смятам, че трябва да сме по - гъвкави и да избягваме да заемаме крайни позиции, освен ако интересите ни не го диктуват.
цитирай
4. dobrodan - Окончателен избор не означава вечен, но и в никакъв случай
30.06.2020 09:27
не сме декларирали с ПОВЕДЕНИЕ дали сме европейски ориентирани във външната ни политика, или проруски (буквално просъветски).
Следователно не можем да искаме доверие от нито едната от двете страни.
Русите си имат нови братушки (ние сме предатели, ако не знаеш), а Европа гледа на нас като на руска колония.
Няма вариант, в който някой да се съобрази с нас. Остава обратното.
Чакането продължава вече 30 години. От цялата работа печели кой? Съседите ни.
Какво ти НАТО, какви пет лева :)? Има неща, за които публиката почти нищо не знае, а и по-добре, че не знае. Едва ли масата хора ще разберат от една дума, даже и от две :):):).
цитирай
5. hranislav - Предатели...
30.06.2020 18:12
Предатели сме в очите на някои руснаци. Но други са решили да сме в Източния блок преди и в Западния - сега. Не е да кажеш да е имало референдуми.
цитирай
6. dobrodan - Този въпрос също не може да бъде решен с референдум :),
30.06.2020 19:23
пак ще сме 50/50 и нищо няма да се получи. Справка Крим и Brexit. Украинският Крим се оказа заселен с руснаци :), а Велико :):):)Британия така и не разбра какво е това "напускане на еврозоната".
Братко? Ако имах отговорите, щях да ги дам на всички. Имам само една препоръка: работа, работа и пак работа. Да яде този, който работи или е работил, за другите...
Рентиерството го разбирам и приемам, но може и по-височки данъци да му сложат например. За тези, дето не се научиха да изкарват пари с труд, а само правят деца, никакви помощи. Не можеш да четеш и пишеш? Нямаш работа? Тогава си плащаш децата към държавата. Иначе ти ги отнема и нямаш право на детски. Живееш с доходи....какви и откъде, плащаш ли си режийните, плащаш ли осигуровки и данъци? Не? Какви деца тогава бе......животно?!?!?! Училище, хигиена и строг затвор за неспазване на законите в държавата! Булки на 12 години.....етносът им имал такива традиции? Ами моята етническа група има поговорка: видиш ли ром, удряй и не питай, все ще има за какво!
Илюзии и празни надежди.
Как да ти го кажа по-деликатно.... 2050-та година ще ни няма. Практически. Това се знае и вижда, рядко се обсъжда. Накъдето и да се обърнем, все ще е тая. Няма вариант да спечелим. Ако искаш, заплюй ме, ако искаш - изтрий коментара. Както си прецениш. Присъствам непоканен на агонията на един някога велик народ, който ще изчезне. Уплашен от .......себе си.
цитирай
7. hranislav - Не разбрах
01.07.2020 21:51
Не разбрах защо смяташ, че седим на 2 стола. Ще ни има и доста след 2050 г.
цитирай
8. dobrodan - Оптимизмът е похвално нещо.
01.07.2020 23:29
Пиша ти две думи: Топенерджи и Лукойл. Нарочно ти пиша Топенерджи, а не Овъргаз. Открийте седемте разлики, моля? От скритата картинка, не от парадните снимки, така да го кажа.
Дълга е темата, приятелю. Безкрайна. Ще ни има, казваш? Дано си прав.
Преди години едно числено съотношение беше забранено за споменаване. 7:2:1 от 10. Интелигентен мъж ще се досети след кратко време за какво става въпрос. Това преди повече от 20 години!
Ракът убива. Лекуваш го, и пак дава рецидиви. А ние го подкрепяме с поне половината пари от труда си по един или друг начин. И ни внушават, че така трябва да бъде :).
Какво заслужават хора, които си мажат сами въжето със сапун и питат това, донесеното от къщи, дали ще ми свърши работа?
Може би някой ден ще кажа и други неща. Засега толкова. Лека нощ.
цитирай
9. hranislav - Това
02.07.2020 19:11
Не съм убеден, че посоченото е достатъчно доказателство, че стоим на два стола. Под натиск от САЩ се отказахме от "Южен поток", а сега ще купуваме газ чрез "Турски поток". Предишният ни президент беше ястреб. Под натиск може би от САЩ и/или непрактична русофобия се отказахме от АЕЦ "Белене" преди години. Също така подкрепихме антируските ощетяващи ни санкции в един скалъпен случай ("Скрипал"). Еретична е мисълта да купуваме оръжие от руснаците, докато гърци и турци купуват и от Запада, и от Русия (според както им е изгодно, а са по - стари членове на НАТО). Не знам да има друга държава в света, в която САЩ безплатно да ползват бази. Нямам спомен досега в последните десетилетия да сме се противопоставили за нещо на американците, а на Русия редовно се зъбим.
цитирай
10. dobrodan - Ето, виждаш ли колко още неща си знаел :),
02.07.2020 20:19
а защо платихме цял реактор на Росатом, като такъв няма и казват, че даже не е имало готов? Колко още години ще минат според теб в покупката на изключително изгодния за нас руски газ :)?
Колко време ще чакаме тия пусти самальоти (не руски) да ги произведат, че май няма да е скоро?
Това после щях да ти го показвам, но - добре.

Кой контролира влизащите и излизащите през пристанище Росенец, отдадено на концесия на Лукойл? От публикуваното разследване става ясно, че Лукойл откланя въпроса към Гранична полиция, а от Гранична полиция твърдят, че пристанището не е от техния ресор. Излиза, че пристанището на Лукойл е нещо като екстериториална зона, охранявана от руснаци, изключена от Шенгенската информационна система (ШИС). Съзнателно или не, държавата е допуснала огромна пробойна в системата за охрана на границите, останала незабелязана и от европейските проверяващи. Ще се присъедини ли България към Шенген с този руски анклав като бонус за европейските данъкоплатци, финансиращи сигурността на външната европейска граница?
Цялата статия се казва: Пристанището на Лукойл - руски анклав в Европа и т. н.

Само това да беше?!
цитирай
11. hranislav - За
03.07.2020 19:31
За Овергаз имам някакъв изключително смътен, даже не съм напълно сигурен дали е реален спомен, че е свързвана с Русия. За Лукой само знам, че я свързват с Русия и че тази фирма с нещо ни прецаква. Не съм сигурен, че разбирам за руския газ - ние и сега купуваме, но се отказахме от инвестиция ("Южен поток"). Не знам за пристанището. Не съм убеден, че би било хубаво да сме част от Шенген. Ще погледна статията. АЕЦ "Белене" можеше вече да е готова, ако не беше отлагано построяването и с години. Май руснаците ни съдиха за отказването ни от този проект. Не знам дали има такъв реактор. Не трябваше да харчим луди пари за толкова скъпи самолети и то непроизведени.
цитирай
12. dobrodan - Това поведение, което страната ни има в момента, е на
03.07.2020 19:51
селянин, който не знае на кого трябва да плати данък и плаща на всеки, който му поиска. Има две причини: първата е, че селянинът знае (защото е гледал що бой ядат тия, дето не плащат данъци и в суматохата също е отнесъл няколко големи шамара), че от него се иска да плаща без да пита, и втората е, че никак не е сигурен кой точно е господарят му в момента и дали утре господар ще е пак този, който е дошъл за пари днес.
Селянинът е приел доброволно тази роля, защото се надява да не яде бой. Грешка. Ще яде бой и пак ще плаща. Докато не хакне нещо по-остро в шията на този, дето смята, че е негов господар. И така два-три-четири пъти.
После може и да не му се налага да плаща данък. Поне за известно време. На никого.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hranislav
Категория: Други
Прочетен: 642083
Постинги: 439
Коментари: 467
Гласове: 1291
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031