Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2017 12:31 - Калифорнийските служители се подготвят за ядрена атака: "Много хора ще умрат"
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 706 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 19.09.2017 12:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

http://yournewswire.com/california-nuclear-attack/

18 септември 2017 г.
 Шон Адл-Табатабай Новини , САЩ 

image

Група от служители в областта на общественото здравеопазване са предупредили, че ядрената атака в Калифорния е предстояща и че "в резултат на това ще бъдат убити много хора" . 

С всеки нов старт на ICBM от Северна Корея страховете от Втората световна война са достигнали безпрецедентни висоти през последните седмици. Както подчертава The Guardian , тези страхове подтикват отговорните за спешна помощ и здравните служители да започнат да се подготвят, за да се справят с последствията от изхвърлянето на ядрена бомба близо до Лос Анджелис.

Хал Кемпфер, международен експерт по сигурността, принуждава калифорнийските служители в областта на общественото здравеопазване и реагиращите в извънредни ситуации да планират немислимото - атомна бомба, експлодираща в пристанището на Лонг Бийч.

"Много хора ще бъдат убити", каза той, "но голяма част от населението ще оцелее. Те ще бъдат изложени на риск и ще имат нужда от помощ. "

- Ако искате да объркате южната част на Калифорния, ако искате да объркате западния бряг, ако искате да объркате страната ни - къде атакувате? - попита Кемпфер. "Ако седя в Северна Корея и гледам възможни цели, ще гледам Лонг Бийч много внимателно."

Той говори за пристанището и центъра на Лонг Бийч като "тост" - без преувеличение, тъй като взривната вълна вероятно ще изпари всичко в непосредствена посока. Но градският здравен отдел, летището в Лонг Бийч и противопожарната служба може и да не са; те всички са донякъде защитени от хълмист район, който вероятно ще спре първоначалната вълна на взрива. И така, градът може, колебливо, да обмисли създаването на център за спешни операции.

Разбира се, радиоактивните отпадъци, създадени, тъй като експлозията събира огромни количества прах и океанска вода и ги изплюе в атмосферата, би представлявала вторичен сериозен риск, особено през първите часове след атаката.

Отчетите на Zerohedge.com : Да не говорим за електромагнитния импулс, който е вероятно да удари електронни системи, включително телефони и компютри, очакванията за натрупване на магистрали, тъй като шофьорите са заслепени от експлозията, бъркотията за храна, водата и бензин, тъй като милиони ангелени се опитват да се измъкнат от региона и ужасът, предизвикан от идеята за втора, последваща атака.

Междувременно, за да не мислите, че това е просто един творчески начин някои държавни служители да пропуснат работа за един ден, окръг Вентура, разположен само на северозапад от Лос Анджелис, дори е направил необичайната стъпка да подготви план от 250 страници за това как да реагира за хуманитарната криза, която ще бъде резултат от ядрена атака в Лос Анджелис.

В действителност, усилията им дори включват тази наистина странна обществена услуга, която инструктира хората да се настанят на място и да покрият прозорците с пластмаса.

Разбира се, както посочихме през август, докато глобалната ядрена конфронтация обикновено се възприема като лошо нещо, за Рон Хъбард, президент на Atlas Survival Shelters в Лос Анджелис, това доведе до икономическа нестабилност като зашеметяващ брой калифорнийски граждани внезапно се превърнаха в празнични дела.

"Това е лудост, никога не съм виждал нещо подобно", каза Рон Хъбард, президент на Atlas Survival Shelters, за Fox11. - В цялата страна. Продадох подслони днес в Северна Каролина, Тенеси, Тексас, Оклахома, Луизиана, Орегон, Вашингтон, Аризона, Калифорния. "

Компанията, базирана в Монтебело в източната част на Лос Анджелис, продава приюти от 10 000 до 100 000 долара. Хъбард казал на станцията, че приютите са проектирани да бъдат погребани на 20 фута под земята и могат да издържат оцелелите до една година в зависимост от размера и модела.

Той каза на гарата, че е продал повече от 30 единици в последните дни, включително и на клиенти в Япония.

Всичко казано, Кемпфер посочва, че тук има сребърна облицовка, защото всяка атака от Северна Корея вероятно няма да доведе до "Вашия традиционен сценарий на ядрен апокалипсис", защото Ким Чен-Он вероятно има само оръжия, способни да унищожат около 1 квадратна миля време.

По-скоро вероятно ще бъде бомба с размер на Хирошима - достатъчно голяма, за да заличи всичко в радиус от квадратни километри и да убие десетки хиляди хора, или веднага, или чрез продължителните ефекти на радиацията. Но все пак оставяйки милиони оцелели в региона, които ще се нуждаят от помощ.

"Говорим за по-малки севернокорейски неща", подчерта Кемпфер, въпреки че думата "по-малки" звучи много далеч от успокоение. - Това не е вашият традиционен сценарий за ядрена апокалипсис.

Така че, калифорнийците поне имат това, което става за тях, което е хубаво.
 




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39748188
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031