Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2017 19:27 - Интервю с Георги Прокопов за обстановката в България и ЕС
Автор: doktora757 Категория: Политика   
Прочетен: 2415 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 17.09.2017 19:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                 image 


Интервю  на д-р Дориян Александров - блогър, председател на сдружение  „Българска Орда - 1938,” и член на кръга „Онгъл” с Георги Прокопов -  публицист, общественик, политически анализатор, член на СБЖ.

 

 

 

А.  г- н Прокопов, как това коалиционно правителство на ГЕРБ ще изведе страната ни от състоянието, в което се намира?

П. Нека не звучи скептично, но по никакъв начин не може да допринесе за излизане от кризата. Да, ние сме в криза. Да речем, че политическата такава поотмина - състави се кабинет състоящ се от ГЕРБ и от Обединените патриоти. Но то е доста рисково, защото всеки момент може да се разпадне поради противоречия, различни мнения по редица въпроси и т.н. Т. нар. патриоти буквално сключиха споразумение с най - слугинската партия, която всячески до момента изпълнява исканията и заповедите на външните фактори, т.е. ЕС, ЕК, ЕП, както и подобните на тях душегубци МВФ, СБ, НАТО, ЕБ и т.н. Да не изключваме „Отворено общество,” „Америка за България” и други подобни.

Патриотите, които на практика са патриотари, само и само да са в управлението на страната се съгласиха да сервилничат на външните фактори. Да не забравяме, че някои от тези патриоти много често отправяха остри критики и нападки срещу задокеанските господари и европейските им събратя от Брюксел. Отправяха се обвинения, които бяха съвсем основателни към монополистите  ЧЕЗ, и другите енергоразпространители, ”Софийска вода,” Мариците 1 и 3, търговските вериги, които обират българските потребители и изнасят огромните си печалби навън, но за сметка на това ни хранят с некачествени храни нямащи нищо общо с тези, които се произвеждат за страни като Австрия, Германия , Франция и др., за което едва сега се сетиха някой да повдигнат въпрос. Говореше се и за затваряне на американските военни бази у нас, които не са от български интерес. Също така за прекратяване на неизгодните концесионни договори за добив на злато и др.

Сега цари пълно затишие, не се повдигат въпроси за прекратяване на договори, дори се мълчи и по въпроса за убийствения закон за концесийте. Между другото ГЕРБ преди дни наново го внесе в деловодството на НС. На дневен ред е да се приеме закон за продажба на земя на чужденци под натиска на ЕК. Един от вицепремиерите предложи преди дни да бъдат премахнати начисляваните до момента проценти за прослужено време. Работи се в полза на работодателите, които на практика са експлоататори - нали знем как се движат месечните трудови възнаграждения в различните сектори. На последно място сме по доходи в ЕС. А само по този показател ли сме на последно място? - не, но да се казва нещо, с което да се подобри положението? Да, казва се, че няма от къде да се вземат пари на този етап - и толкова, въпросът е приключен. Но има пари за зам. председателя и шеф на парламентарната груоа на ГЕРБ, за закупуване на нов автомобил за 200 хил. лева.

Ами темата образование - правили се нещо съществено. За 25 години са закрити 1620 училища.  През 2000 година училищата са били 3491, а сега към месец януари на 2017 година са 2456, при над 5 хил. преди 1989 г. Частните училища са 75. Ще спомена един факт - статистиката показва, че по времето на „ фашистка ” България училищата са били 10 500. Ние имаме демографски срив. До момента няма ясна представа как ще се обладее и излезе от това положение, няма ясна позиция, стратегия. Как няма да бъдат закривани училища след като годишно се раждат по 60/61 хил. деца, от които около 20 хил. са от български етност. Защо не се предложи и да се приеме Закон за защита на българския език, в който навлязоха хиляди чужди думи, защо не се премахнат турцизмите, турските наименования на населени места, месности и т.н. Докога трябва да ни напомнят за зловещото минало по време на османското „ присъствие.” Очевадно е, че демографския срив и миграцията към големите населени места е следствие на ликвидацията на предприятия, приватизацията, липса на работни места и неравномерното  развитие на регионите. Например Видин е най - бедния регион в момента. Смятам, че коментарът е излишен. Университетите се нароиха, би трябвало да се обединят - да не се закриват, но да няма това обезличаване на висшето образование. Закриват се болници, защото били длъжници, били нерентабилни и т.н., а това, че народа не може да се лекува качествено, защото е обеднял, това, че не може да си позволи да закупува лекарства поради прекалено високите цени - може би не е от значение. Впрочем досегашните правителства го доказаха.

Примери много, темата е неизчерпаема. Сега в този момент се оказва, профсъюзите са вредни, не са нужни, вредят на бизнеса - това е твърдението на шефовете на Стопанската камара и КРИБ. Въпросът е да не се пречи на жестокия и експлоататорски капитализъм, да няма кой да защитава интересите на работниците и служителите работещи в различните отрасли, и сектори.  Да, дори в програмата на ГЕРБ има точка, която гласи, че държавата не трябва да се намесва в бизнеса и икономиката, защото когато се е намесвала е грешала и вредила. А ние сме страната с най - голямата сива икономика. Струва ми се, че това е подготовка за пълно овладяване на положението или пълно заробване на „суверена.” Напоследък се коментира, дори премиера говореше по този въпрос, че трябва да приемем еврото като парична единица - а тогава ще стане още по - страшно, обедняването ще се увеличи и то трайно, неизвестно до кога. А какво да кажем за подписаното търговско споразумение между Канада и ЕС СЕТА. А СЕТА е синвол на глбализацията, а с глбализацията хората усещат несигурност и загуба на идентичност. Ще се наводним с канадско месо за сметка на нашето производство, с други стоки за сметка на нашите, както и с ГМО продукти. Ето какви капани се залагат на страната ни и нейния измъчен, и изнемогващ народец. Е, как и по какъв начин ще очакваме излизане от тресавището, в което се намираме.

Стана ясно, че пенсийте няма да бъдат преизчислени, а ще продължи залъгването с т. нар. „ Швейцарско правило” - всяка година увеличение с по 2 - 3 % на сто. Веднага след преминалата буря по този въпрос се получи едно „ скромно ” увеличение на месото и други хранителни стоки, на млечните продукти, и др., а от първи юли т.г. влезе в сила увеличението на тока. Лекари и диетолози препоръчват да се консумира повече телешко месо, но то стана вече лукс - цената му гони 15 лв. и повече в някои магазини. Препоръчва се консумацията на повече кисело и прясно мляко, плодове, и зеленчуци - а възможно ли е това, като знаем какви са доходите на по-голямата част на пенсионерите, на социално слабите, и не само на тях. Да не говорим за присъствието на месото в колбасите, което е по-малко в някой случай от 50 %, като останалото количество се допълва с разни ГМО - нишестета, картофено брашно, подобрители, овкусители, химия, сурогати - кожи, бял дроб, сърца, дори ситно смлени кости. В някои колбаси има наличие на кръв, и т.н. Неизменно е присъствието на т.нар. оцветители и консерванти от рода на нитрит, Е 250 ; 251 и 252, подсладителите като аспартам Е 950 ; 952 и др. подобни в захарните изделия и газирани напитки, за които е доказано, че са канцерогенни. Лошото е, че не са само те. Като цяло вредят на човешкия организъм, на различните органи. Не по - различно е положението при производството на хляба, който е пълен с разни набухватели, овкусители, глутен, задължителните подобрители, а някой хляб не може да издържи и три дни - мухлясва. А всичко това е поради съставките в продукта и опаковките, които са от изкуствени материали.

Млечните продукти са пълни с палмово масло, защото е евтино, нишестета и други        „ подобрители” за сметка на основния продукт. Печалбите за производителите са огромни, но вредата за потребителите е непредсказуема - бомба със закъснител. Хранят ни с отрови, буквално с отрови. Как ще има здрава и работоспособна нация - не, ще има болна, и поради този факт непродуктивна. Но за сметка на това пенсионната възраст се увеличава, както за жените, така и за мъжете. Целта е колкото се може по - малко да се получава пенсия от дълго очаквалите я пенсионери. От вредните храни се пълнее - наднорменото тегло е следствие не само на полуфабрикатите и стреса, а и от некачествените храни, от които следват заболявания като инфакт, инсулт, хипертония, гастрит, колит, натравяния, ослабване на имунната система и др. Няма излизане пт омагьосания кръг, или няма да е скоро, защото няма политическа воля, държавническо мислене, а най - вече собствено мислене и решителност за противопоставяне на Брюксел. Виждаме напоследък, че държави членки на ЕС как се противопоставят на ЕК когато са засегнати техните интереси. Въпреки всичко не съм прекалено скептичен, убеден съм, че и на нашата улица ще изгрее слънце.

 

А. Това, което обяснявавате би накарало много хора, ако се замислят, да настръхнат.

П. Това се знае от не малко хора, но лошото е, че не се задълбочават, не се разнищтва и разисква този въпрос обстойно, и така се забравя. Това го казвам пред Вас, но по тоя въпрос има стотици, стотици статии, публикации от учени, диетолози, лекари, политици, общественици, но за жалост няма разрешение.

 

А. Все пак би могло да се направи нещо по въпроса. Кой трябва да предприеме адекватни действия?

П. Разбира се, че държавата е тази, която трябва да се намеси, но тя е абдикирала оставила е всичко в ръцете на разни асоциации, сдружения, камари, съюзи на производителите, а контролните органи като Държавен ветиринарно санитарен контрол /ДВСК/, Българска агенция по безопастност на храните /БАБХ/ и др. дават само предписания, налагат някакви смешни глоби, и всичко се върти в един омагьосан кръг. Частни лаборатории издават сертификати, извършват проби на стоките, които се внасят или произвеждат у нас. А тези лаборатории са създадени и регистрирани от бивши служители на мин. на земеделието, ДВСК, БАБХ и пр. - на практика създадена е една недосегаемост - разбира се и полза за вносителите, и за голяма част от производителите. Продуктите би трябвало да се правят от чисти продукти, не от замразени с години, както и да се спре или намали вноса на меса от Аржентина, Бразилия, Испания, САЩ, на зеленчуци от Китай, Полша, Македония, Гърция, Турция, Йордания и др. За сметка на това да се стимулира българското производство, отглеждането на едър и дребен рогат добитък, свине, пилета, кокошки, плодове, зеленчуци и пр. Всичко това го имаше и като база за отглеждане, и като производство, но беше унищожено, приватизирано и сега, тези които се занимават с някои производства на селскостопанска продукция, и животновъдство едвам свързват двата края - конкуренцията ги унищожава - външната конкуренция, на доминантите от ЕС. Вносът на плодове и зеленчуци е повече от 85 %, на месо 80 %, като внасяме прекалено много дълбоко замразено месо, което е по - евтино за сметка на качеството. По т. нар. квотен принцип ние нямаме право да проивеждаме различни храни и продукти повече от определени количества. Така сме обречени и задължени да сме вносители от  държавите членки на ЕС.

 

А. Да, но това е във вреда за страната ни, респективно българското население, българските производители.

П. Да, така е, но глобализма, неолиберализма, наложиха този модел, който не е препоръчителен, а задължителен. Ние от производители се превърнахме във вносители, т. е. да обогатяваме доминантите на Европа и света. Същото се отнася и за  енергетиката, и къде ли не. Разпродадохме летища, пристанища, златодобив - даваме ги на концесия, защото така било по цял свят. Да, но не е точно така по цял свят. Държави, които дават, каквото и да било на концесия са защитили интересите си, не дават на концесионера за стотинки природните си богатства.

 

А. Все пак би трябвало да има алтернатива.

П. Разбира се, че нещата не са напълно отчайващи, но е необходимо да бъде сменен изцяло политическия модел - темата е обширна и няма да ни стигне времето. В България е необходимо да се развие гражданското общество, трябва да дойдат нови лица в политиката на мястото на изхабените политици, които не са компрометирани, не са зависими. Политическите партии да се сведат минимум до не повече от седем, необходимо е да се преодолее и премахне авторитаризма в партиите. Партии като БСП, БЗНС бяха разцепени, разединени умишлено. СДС изигра своята зловеща роля и виждаме остатъците му. Така се случи и с измислената НДСВ, която не можа да просъществува и 10 години. Това се върши разбира се не без намесата на външни фактори. Създадоха се партии на етническа основа, които работят за чужди интереси и неолиберализма. Над 50 - 60 соросоидни НПО - та работят също в „ интерес ” на страната ни. Авторът на Хартата за правата на човека, канадския юрист - конституционалист Джеймс Хърли казва:  „ Когато определяхме правата на човека и малцинствата, ние забравихме да включим най - важния фактор - правата на мнозинството.” За етническите партии казава следното: „ ... Етническата партия е най - сигурното средство да се разруши една държава.” А у нас етнически партии колкото искаш, три - четири турски и над десет цигански. В САЩ, в Израел, в Германия, във Франция има ли етнически партии? Защо не вземем пример от тях, нали са наши партньори имаме дипломатически и приятелски отношения с тези държави, сътрудничим си, защо не се поучим от тях. В първите две има и огради, и то солидни на границите им със съседни държави. Охраняват се повече от строго, а ние сме един разграден двор.

Най-важното е, че в България не беше въведена демокрация, а псевдодемокрацията. Не беше въведен капиталистическия модел - а дивия, грубия, жестокия, корумпирания капитализъм, в най-порочния му вид.

Питате ме за алтернатива. Без да искаме се насочваме към две основни идеологии. Едната е в лявото, както се казва, въпреки, че няма ляво, дясно, център - това са измислени терминологии. Бих казал, че в момента има партия на богатите и партия на бедните. Но това е друг въпрос.

Другата идеология е национализма. Те ще управляват света в близкото бъдеще. Колкото и чудно да ни се вижда - на там отиват нещата.

 

А. Защо се получава така?

П. Защото се създадоха предпоставки и условия за това. Хората, избирателите не само в България - виждаме и в Европа се насочват, и избират тази алтернатива, защото са експлоатирани, обедняват, ценностната система се занижава, дори бих казал, че се унищожава - променя се статуквото като цяло в Европа. Европейското общество и българското разбира се, нямат сигурност, нямат адекватна държавна защита, особено след инавазията - организираното  нашествие на субекти от Близкия изток, Африка, Афганистан и др. На преден план излизат социалистите, но там където не могат да се справят и не се докажат, набират скорост националистическите и патриотични формации.

 

А. Да, но в Австрия не успяха да спечелят, също така във Франция, където беше на косъм.

П. Вярно е, но това е защото се уплашиха световните господари и дадоха всичко от себе си - с манипулации, компромати, финансови средства, заплахи, антипропаганда и всичко възможмно да спре този процес надявайки се с времето, да отзвучи това намерение. Но това е неизбежен процес, който ще се състои, защото колелото на историята не е спряло, да се върти. А да има бъдеще в Европа  и света, в нашата прекрасна страна е необходимо, НЕ СВЕТОВЕН РЕД и ГОСПОДСТВО, а силни национални държави с работещи икономики, суверенни, независими, които да водят гъвкава външна политика и създават повече социалност, т. е. социалната политика да бъде адекватна, да се защитават преди всичко националните интереси на всяка една отделна страна. Както казваше Шарл де Гол - „Европа на нациите.” Трябва да има търговско-икономическо сътрудничество, дипломатически отношения, културни, финансови отношения - но не да има налагане и доминанти като Германия, и Франция да се чувстват като господари - силните да налагат мнение и воля.

 

А. Как според Вас ще се разреши болния въпрос с бежанците и нелегалните имигранти - не само у нас, но и в Европа?

П. Отдавна стана ясно, че това не са бежанци - такива са една малка част, като основната вълна от такива са в съседни на Сирия държави. Тука навлязоха нашественици от Африка, от арабските държави, Афганистан, Азия и др. На практика това е едно преселение на народите, като сирийкия проблем е само повод, а причината трябва да се търси другаде.Това си е чиста проба световна конспирация за сриване и смачкване на европейския континент - за претопяването на населението му. За съжаление германския канцлер Ангела Меркел извърши най - голямата услуга на конспираторите, което е в явен интерес на потъващите САЩ. САЩ - Империята на злото е една тотално фалирала държава и морално и материално......

По внушение отвън Меркел покани „ бежанците ” в Германия и сега виждаме трагичните резултати. Според данни на някои западни служби с бежанския поток и нелегалните имигранти в Европа са влезли над 4 000 терористи от Близкия Изток! Става въпрос за отявлени главорези и деградилари типове със съвсем друга ценностна система. Премиерът на Великобритания преди няколо дни заяви, че въпреки това страната и няма да спре да приема бежанци. И в двете страни е пълно с подобни субекти от предното десетилетие, и от по - отдавна. В Германия чужденците са 18,6 млн., като само турците са вече над 6 млн., без да смятаме близо 2,5 млн. - сегашните нашественици, които бяха поканени, а и колко се самопоканиха, като буквално нахлуха. Във Великобритания има индийци, араби, африканци, но и двете страни ще  ги използват за т. нар.черна работа, за непривлекателния труд. И това е не поради дискриминиране, а поради необразованост, липса на квалификация, професии и пр. Много добре знаем, че разрешението на този въпрос много лесно е решим. Затварят се границите, обявява се, че желаещите да влязат в ЕС и да останат там, задължително трябва да знаят езика на страната, в която ще пребивават, да работят, да имат професия, квалификация. Да кандидатстват, но без семействата си, а ако бъдат одобрени да останат първоначално не повече от две години, и ако докажат лоялност и добро поведение да останат до 10 години. И едва тогава евентуално, да може, да им се разреши придобиване на гражданство, евентуално да приберат част от семейството си отговарящо разбира се на критериите за гражданство на съответната страна. Може да е малко крайно, но би било редно да се приемат с предимство желаещи от въпросните страни, които са християни, арабските им имена да бъдат сменяни, като родените деца задължително да не са с арабски имена. Да се носи само светско облекло, както за мъжете, така и за жените. Който приеме тези условия да заповяда, който не е съгласен, да си стои в  своята си страна. Европейците могат да спазват техните закони, правила и пр., когато се намират по различен повод в техните страни, а защо те да не могат? Законите навсякъде трябва да се спазват задължително и всеки трябва да се съобразява с тях, както, и да ги спазва стриктно.

 

А. Знаете ли, какво гласи хартата за свободното придвижване на хора?

П. Знам, но тя защо не важи за европейските граждани, които искат, ей така да посетят някоя от споменатите по - горе държави, без виза, без парични средства, без документи за самоличност, както и да нахлуят през неопределено за целта място. Тези желаещи веднага ще бъдат хвърлени в затвор, ще бъдат обвинени за шпиони на САЩ, на Израел - нали те, особено втората страна е трън в очите  на арабите, а съдбата им ще бъде под въпрос.

 

А. Но да се върнем на въпросът за черната работа.

П. От една страна това е целта - да вършат непривлекателната работа, по - ниско платената. Що се отнася до интеграция - то тя е почти невъзможна и неосъществима поради факта, че това са субекти с различен манталитет, религия, и нежелаят да се образоват, да се приобщат към светския начин на живот. Те живеят в свой си свят, не възприемат белите хора като равни и поради расата, и най - вече религията - християнството. Те сами се самосегрегират, живеят капсолирано, как ще се получи интегриране? Невъзможно е. Известно е, че не един път Ангела Меркел и Никола Саркози президент на Франция / 2007 - 2012 / заявиха, че „ мултикултуризма не се състоя.” 

Това е достатъчно и от ясно по - ясно. Различията между нас и тях са огромни, но да речем, и така ще ги приемем, но след като те не желаят да спазват нашите закони, да приемат, и уважават нашата култура, порядки, обичаи, и да не се съобразяват, че са гости в държава, в която искат да живеят. Това, какво означава? Защо ние трябва да сме толерантни, да отстъпваме - та това е във вреда на коренното население, застрашава националната ни сигурност. Само Германия за 2016 г. е похарчила 17 млрд. евро, а сумата от 2016 - 2020 ще достигне 99 млрд. евро за бежанците. Ако се сметнат разходите на другите държави за храна, транспорт, образование, помощи и др. ще надхвърли - не ми се мисли, колко милиарда евро - средства на европейските данъкоплатци. А колко средства се харчат за полицейски  охрани, проверки, ами загубите следсвие на терористичните атаки, уличните погроми, палежите на автомобили, магазини, сгради, полицейски участъци и управления, във Франция, Великобритания, в САЩ и др. Ами охраната по границите, лечението на пострадалите от атентатите, изплащането на застраховки от застрахователните компании и пр. А невинните жертви, които бяха убити по време на атентатите в различните европейски държави, в САЩ, В Израел, Русия, наглите и брутални, и съвсем демонстративно извършени убийства на европейски граждани в собствените им страни. Това са вандалски действия, които европейците са принудени да търпят, но до кога, и защо?

Хартата за правата на човека и тази за свободното придвижване  не трябва за едни да е майка, а за други мащеха. Но на практика така се получава. Трябва да се знае, че съвместно съжителство на християни и мюсюлмани е почти невъзможно. Такива съжителства съществуват в много държави, но е рисково, има своите последици, живее се в постоянен страх и напрежение. Рисково и опасно е особено в държави, където има компактно мюсюлманско население, както у нас, особено когато съществуват т. нар.      ” спящи ” клетки. Това е бомба със закъснител, особено на Балканите.

Недопустимо е в страни, в които има компактно мюсюлманско население, както е в България, в Македония, Сърбия, Франция и др. да се дава гражданство на „ бежанци ” от цял свят, и да се говори за интеграция.

 

А. Темата Турция и приемането и в ЕС позатихва, но и се поставя, и така до кога?

П. Това е много комплициран въпрос. Първо Турция протака затварянето на отделните глави, постоянно шантажира ЕС, изхвърля се, че няма да влезе, после поставя нови и нови условия, отправя заплахи към ЕС в лицето на нейния президент. Второ едноличния диктаторски режим, който се утвърждава все повече и повече като такъв, ислямизирането на населението, откъсването му от светския начин на живот, цензурата, арестите на интелектуалци, прокурори, висши военни, журналисти, учители и др. все     „ врагове ” на режима и на Ердоган, красноречиво говори за нежеланието на азиатската страна да се приобщи към европейското семейство. Населението на Турция е 90 %  мюсюлманско - изповядва сунитски ислям, като 97 % от територията и е на азиятския континент, а едва 3% завладяна територия на европейския континент, която владее вече над 600 години. Помним, че през 1913 година Кемал Ататюрк - по негово нареждане от Източна Тракия са изселени над 280 хил. българи, и са избити 1,5 млн. арменци християни и хил. българи православни християни. Инвазията, която се извършва през 17 век от Османската империя категорично говори за завладяване на Европа. През  1683 г. е спряна пред вратите на Виена - Австрия / Република Турция е наследница на Османската империя / от европейска коалиция австрийско-полско-германска, на която начело застава на 84 хил. армия, полския крал Ян Собиески срещу 90 хил. османска армия и 12 хил. еничари. Османската армия е унищожена, и прогонена, но неоосманските амбиции остават, и до ден днешен. Тези амбиции не еднократно са предявявани по подходящ начин от нейния президент Реджеп Ердоган. В исторически план Турция е обременена с действията си, колонизирането на отделни европейски държави, поставяйки ги в зависимост и робство. Но и не само балкански, и европейски държави са били завладявани. Историята е на лице с факти и неопровержими доказателства. Република Турция трябва да признае арменския геноцид от 1915 - 1922 г., както и българския. Дори ЕС трябва да постави съвсем сериозно и отговорно този въпрос пред ЕП за признаване, и приемане на геноцида над българския народ в продължение на 500 - те години на робство. Много са държавите, които са признали арменския геноцид, включително Франция и САЩ. Дори във Франция е приет Закон за криминализиране отхвърлянето на геноцида. Искам да припомня, че НС на 24.04.2015 г. прие проекторешение за признаване геноцида над арменците 1915 - 1922 г. в Османската империя внесено пак от „Атака”, но употребяваното понятие „ геноцид ” бе заменено с българското словосъчетание             „ масово изтребление.” Забележете за да настоява за тази езикова поправка в НС присъства лично премиера Бойко Борисов. Тогава премиерът заяви, че от ГЕРБ са предложили масовото изтребление на арменците да бъде признато като категорично заяви: „ Казах много ясно - това е българската дума.” Българският парламент в лицето на управляващото мнозинство през месец януари 2017 г. направи всичко възможно да не мине предложението на ПП „Атака” - парламентът да признае геноцида над българите по време на Османската империя /1396 - 1913 /.Този въпрос е поставян от „Атака” от 2005 г. за осъждане и признаване на геноцид над българите в Османската империя - но винаги или е отхвърлян, или не се стига до гласуване. Да, но месец януари 2012 г. беше приета декларация предложена от Иван Костов за асимилиране на българските мюсюлмани - този същият, който се извини на турците за Възродителния процес. А някой да се е извинил за геноцида над българите? Дали ще доживеем подобно чудо - едва ли докато управлявасщото мнозинство е на ГЕРБ и в българския парламент присъства турска етническа противоконституционна политическа партия. Ето Ви един пример на безродие и служене на чужди интерси. Не е нужно от повече коментари.

Сега инвазията на мюсюлмани от цял свят и на Турция не спира. Това се извършва по друг начин - свидетели сме как. Все още не е късно да се сложи край на това. Европа ту отправя критики към Ердоган, той на свой ред отправя заплахи, че ще освободи границите, предявява нови претенции за още милиони евро, което на практика е неоосманска тактика и политика. Политиката която води ЕС по тоя въпрос е грешна, вредна и много опасна. ЕС сам си слага змия в пазвата. Бъдещето ще го докаже, но тези, които вземат сега решенията по въпроса и водят тази политика няма да ги има. Но ние ще останем, ще ги има следващите и по - следващите поколения, които ще са потърпевши, ще сърбат надробената попара от брюкселските бюрократи. На практика или по -  просто казано ще страдат европейските граждани.

 

А. Нашето правителство подкрепя членството на Турция в ЕС.

П. Не само това. Освен, че подкрепя и лобира, и то много категорично. Посредничи и убеждава ЕС, ЕК, колко голяма ще е ползата от влизането и в съюза. По думите на вънпния ни министър Захариева ще бъдем мост между Турция и ЕС. Ние и сега сме мост, по който се гази и тъпче безмилостно, като мостът се върти в различни посоки - зависи накъде го завъртят господарите от ЕС.

 

А. Вероятно намеквате за договора с Македония.

П. Въпросът с Македония е много комплициран, но виждаме как се действа, подписваме договор, признаваме македонския език, лобираме за приемането и в НАТО, и ЕС, ще строим коридор  № 8. Сега е момента да се направи прочит на историята, да се поставят редица искания пред Македония, като защита на българите, изучаване и преподаване на майчин език в учебните заведения, да не се спира разпространението на българска литература, и да се спре един път завинаги с провокацийте, спекулацийте, и др. Да, но това не се прави. Случайно ли САЩ поздравиха по този случай България и Македония / 01.08.2017 /. Това говори, че договорът е подписан под натиск, както и построяването на коридор № 8 - пътната инфраструктура и ЖП линия. Това ще ползва преди всичко САЩ, ЕС, нищо, че се споменава за ползата, която ще имат балканските страни - това е политическия популизъм. Създава се коридор Запад - Изток, както магистралите, които се строят на наша територия с европейски средства.

Признахме Косово, отричаме Западните покрайнини в Сърбия отнети ни 1919 г.                  /„ няма западни покрайнини, има Източна Сърбия ” - Жан Виденов  на пресконференция в София след визита в Сърбия през 1996 г. /.

И не само това е, но темата е обширна, ще я оставим на политолозите и историците.

 

А. Все пак какви трябва да бъдат отношенията ни с Турция?

П. Разбира се, че трябва да имаме и поддържаме добри междусъседски взаимоотношения на дипломатическа, икономическа, тъговска, културна основа и т. н., но не бива да се допуска намесата и грубо във вътрешните работи на страната ни - в никакъв случай. Но това стана практика - Н.П. г-н Сюлейман Гьокче често взема отношение по редица въпроси, което не е позволено за един посланик. Той участва в предизборен клип на ДОСТ. Въпреки предупреждението, което МВнР му отправи той уважи партия ДОСТ на събрание на жените симпатизантки на партията в гр. Кърджали / парламентарни избори 26 март 2017 /. След вдигнатия шум след наглото поведение на посланика се разбра, че ще бъде сменен. Намесата на турски официални представители в изборния процес в България е проблем и опасност.

През 2012 г. турския посланик в София Исмаил Арамаз - пише писмо до българските вузове, в което отправя препоръки към ръководствата на университетите. Това също е една груба и недопустима намеса във вътрешните работи на суверенна България - както е по конституция. Да си припомним, турския говорител на турското министерство на външните работи си позволи да упреква страната ни, че нарушава „ правата на европейската система,” и че България не зачита правата на малцинствата. Та те, малцинствата в страната ни имат повече права от българите - коренното население, което е на път да стане малцинство в собствената си страна. Същевременно турската държава погазва правата на собствените си граждани - етнически турци - хилядите арестувани и преследвани от властите, както на арменци, и кюрдите. Между другото държа да поясна, че в България няма малцинства, има ентноси или етнически групи, ако щете, етнически общности - това са правилните определения. Малцинство са българите в Сърбия, Гърция и др. държави останали в придадените им територии при различни обстоятелства, най - вече след водени войни.

Турция може да провокира етнически конфликт в нашата страна и в защита на правата,  и свободите на братята си, да нахлуе в страната ни с цел да защити интересите им. Турция има коз - тъй като от години прокарваните антинационални тенденции в България водещи до пълното обезличаване на европейския облик на българската нация напълно потвърждават опасенията на Джеймс Хърли. Сервилното поведение на управляващите от години спрямо азиятската страна, изказванията  на редица политици и държавници, както и водената политика спрямо Турция, и дава стимул да се държи към България като към васална страна. В потвърждение на това ще напомня, че при посещението си в Турция българския министър председатаел през месец юни т.г. се срещна с турския премиер и президент. На първата стреща имаше „ объркване ” в цветово отношение на българското знаме - българския трикольор, което напомняше или приличаше на руския трибагреник. Зеленият цвят нямаше нищо общо със зеленото, а буквално беше синьо. Този въпрос услужливо и вероятно страхливо, не се повдигна от българска страна, въпреки, че това си е чиста проба провокация. Другата провокация се появи при срещата на българския премиер с турския президент. На масичката пред двамата имаше поставени знаменца - българското и турското, както е по протокол, но зад тях имаше само турски знамена. Това не е гаф, а умишлена провокация и доказателство, че не сме равнопоставени партнори, и преговарящи. Това доказва, че сме васална страна, доказва, че ни се напомня, че нямаме право на възражения и собствено мнение. Показва се, че трябва да се съобразяваме с „ братска ” Турция, защото ни очаква неизвестно какво?

Искам да спомена, че от госини се изливат пари директно от турската държава, с цел разширяване на турското културно наследство и религиозно влияние в страната ни. Това се извършва от турската агенция за сътрудничество и развитие / ТИКА /, която е създадена от турските специални служби, като организация за „ техническа помощ,                ” Дирекцията на вакъфите,” Съюза на общините на тюркския свят „ Диянет - а ” и др.

Друг факт за намесата на Турция във вътрешните работи на България е преди приемането ни в НАТО - Турция настоява пред САЩ да бъдат унищожени българските ядрени ракети СС - 23, които са с радиус на действие 400 км. /8 установки с 16 ракети /, „Скът - С” с радиус на действие 600 км. / 12 установки с 47 ракети /, тъй като съседните ни държави Турция и Гърция се страхуват, защото не разполагат с подобни по това време. След унищожаване на тези ядрени ракети американците обещаха, че ще ни дадат аналог на „Скът,” но и до днес ги чакаме.

 

А. В заключение, какво бихте казали относно бъдещето на България.

П. България няма да се затрие докато има истински националисти и патриоти - има ги и ще ги има. Не коментирам официозните "патриотари", които вече си показаха рогата и обществото ни разбра що за стока са и какво може да се очаква от тях. Има истински българи, които са стъпили здраво на земята и не се отмятат, не се въртят като ветропоказател. България няма вечно да е на това положение, защото нищо не е вечно, предателите ще бъдат подменени по естествения подбор - Суверена ще извърши това - това е негово желание и най - вече негово право!

 

 

 




Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: doktora757
Категория: Други
Прочетен: 5046515
Постинги: 508
Коментари: 1949
Гласове: 3338
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031