Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2017 23:54 - Запекът е враг №1 на здравето Охранители изведоха Беновска от отчета на президента
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1637 Коментари: 1 Гласове:
16

Последна промяна: 19.01.2017 08:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Запекът е враг №1 на здравето  Охранители изведоха Беновска от отчета на президента... Едва ли са много хората, които знаят колко важна е ролята на дебелото черво за поддържането на стабилно здраве.

Мъдреците в древността, йогите, тибетските и египетските лечители още тогава са разбрали истината – ако човек иска да бъде здрав, той трябва да го поддържа в идеално състояние.

ОТ ПРОБЛЕМИ С ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО СТРАДАТ както ДЕЦАТА, така И ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА

Запекът много често е причина за появата на куп болести. Според медицинската статистика това особено се отнася за малките деца и за възрастните хора.

Много лекари отбелязват рязко увеличаване през последното десетилетие на страдащите от запек.

“Запек” означава забавена, затруднена или системно недостатъчна дефекация (изпразване на червата). За повечето хора хроничното задържане на изпразването на червата за повече от 48 часа се приема като запек.

НЕ БИВА ДА СЕ ЗЛОУПОТРЕБЯВА СЪС СЛАБИТЕЛНИТЕ СРЕДСТВА СПАСИ СЕ ОТ ЗАПЕКА С ПИЕНЕ НА ВОДА!    ВИЖ КАК:

В днешно време сред много хора все повече се разпространява мнението, че червата непременно трябва да се изпразват един път на ден. Това, между другото, активно се пропагандира от производителите на медикаменти.

Обаче ситуацията може да стане опасна, защото чрез тази реклама те подбуждат хората към самостоятелно използване на тези препарати, и то без да се консултират със специалист.

Това е вредно, защото съвсем здрави хора могат да си докарат много проблеми, без да имат основание да се ползват от тези така широко и дори агресивно рекламирани препарати.

С една дума – много често напълно излишно се злоупотребява с използването на слабителни средства.

Честотата на дефекация при здравите хора е различна. Еднократното всекидневно изпразване на червата не е строго задължителен признак за тяхната нормална дейност. Днес е прието да се смята за нормална честота на дефекация от 3 пъти на ден до 3 пъти на седмица

Кои са подходящите билки против запек?

 

Използването на подходящи билки  против запек също е един от начините за овладяване на това неприятно състояние, което може сериозно да влоши качеството на живот.

Една от най-ефективните билки против запек е зърнастец, която обаче трябва да се използва само в най-краен случай, тъй като има силен слабителен ефект и може да предизвика болки в корема, разстройство и дехидратация, както и да наруши естествената структура на чревния епител.

Алое вера също е сред билките, използвани при запек, като в случая обаче се използва не сокът на растението, а само неговите стръкове. Препоръчително е да се прилага само в по-редки случаи.

Бъзът също е с положителен ефект при запек и може да бъде използван за по-продължителен период от време, без опасност от някакви странични ефекти.

Женското биле е със силно изразен слабителен ефект и подпомага дейността на дебелото черво, тънките черва и стомаха, заради което също е една от подходящите билки против запек.

Листата от лапад или чай от растението действат благотворно на дебелото черво.

Важно е да се знае, че макар и привидно безобиден, запекът изисква сериозно отношение и адекватни навременни мерки, за да не се стигне до по-сериозни здравословни проблеми.

Когато човек страда от запек, разграждането на консумираната от него храна отнема значително повече време.Като ефект от запека при голяма част от хората, при които той е хроничен проблем, се наблюдава и повишение на телесното тегло- напълняването като трайно явление.

При престояване за по-дълго време на непреработена храна настъпва затруднено изпълнение на всички останали функции

Голяма част от енергията се пренасочва именно към непреработената храна и нейната обработка, като от това страдат редица органи и системи. Именно това се посочва като една от основните причини за това хората, които страдат от хроничен запек, да страдат често от безсъние, от умора, от цялостна отпадналост и най-вече – от подуване.

Запекът е опасен за живота!   Рафинираната храна, бързите закуски на крак, липсата на каквито и да е задръжки при храненето са основните, известни на почти всички, причини за запека.

А последствията от запека? Какво знаем за тях?

Ако човек страда от запек, в организма му се натрупват много токсини. Това нарушава обмяната на веществата -почти не се усвояват необходимите на организма витамини и минерали, развива се кислороден глад. Резултатът -във външния вид на човека настъпват най-различни метаморфози.  Най-напред реагира лицето. Отначало по кожата му започнат да се появяват гнойни възпаления, които не трябва да се бъркат с юношеските пъпки.

Ако човек живее дълги години със запек,  започват да се появяват признаците на ранното стареене. Поради силното затлачване на организма с токсини кожата загубва нормалния си тонус. Тя започва да пожълтява или да става сива, покрива се с бръчки. Загрубяват ноктите и започват да се чупят.  И още – хроничният запек в много случаи става причина и за оплешивяването.
   СРЕЩУ  ЗАПЕКА:
  2-3 пъти седмично заран на гладно изпивате резенче лимон с търпимо гореща вода; или
заран за гладно изпивате чаша зелева чорба  или
консумирате 3-4 сушени сливи  или плод  киви

Пиене на достатъчно и  регуларно  вода  предотвратява запека, както и затлъстяване, хипертония, диабет, бъбречна недостатъчност. Количество на водата- 20 грама на килограм телесно тегло 75 кг- пиеш 1,5 лит. вода по следния ред:
след ставане заран 2 чаши
зкуска не по рано от половин час
половин час преди ядене- чаша вода
по време на ядене не се пият течности- те разреждат стомашните сокове, пречат да се преработи храната

час до два след хранене пиете 2 чаши вода
Ако водата е търпимо гореща, това създава нормални условия за разнасяне преработената храна до всяка клетка, както и отмиване на всякакви токсини
НАУЧЕТЕ СЕ ДА  ПИЕТЕ ВОДА ПО НАЧИН НАЙ ПОЛЕЗЕН ЗА ПРОЦЕСИТЕ НА ОРГАНИЗМА И ЩЕ СИ ОСИГУРИТЕ ЗДРАВЕ И ДЪЛГОЛЕТИЕ.

  Петър Дънов за пиенето на вода, което ни прави здрави : 

Защо трябва да се пие гореща вода? При храненето по стените на стомаха и червата остават мазнини и утайки, които пречат за правилното храносмилане. Горещата вода ги разтваря и регулира процесите в стомаха и червата. Нали чиниите миете с топла вода, а не със студена?    Елементарно хигиенично правило е всеки ден по три пъти на ден – сутрин, обед и вечер преди ядене, да изпиваш по една чаша чиста гореща вода, това е вътрешна необходима баня.Една вода ще я стоплите толкова, че да не се изпарява, изпарява ли се, нейната сила изчезва.Най-добре е да се махне от огъня в момента на завирането. Българинът често страда от стомах. Една от причините е, че става нощем и пие вода студена, не на глътки, а наведнъж, после по време на ядене пак пие вода, водата трябва да се пие гореща, на глътки, и никога по време на ядене или веднага след ядене.
Никога не пийте вода веднага след като сте се нахранили, нека минат поне 40-50 минути и тогава пийте, но на глътки, не изведнъж.
Хората ... ако ги е нападнала треска, взимат хинин, да я прекратят. Така те я пресичат, но не я лекуват. Вместо да употребявате хинин, пийте три деня гореща вода, без да се храните, и треската ще ви напусне. Така се лекува и хремата.
Когато някой е крайно възбуден и нервен, може да си направи един студен душ. Водата освобождава човека от излишните
При пиене на вода съзнанието трябва да е будно, за да може всяка глътка да отиде на болното място, а не в стомаха.
Ако някой от вас заболее, не бързайте да търсите лекар, започнете да пиете достатъчно гореща вода по начин, както описах по горе

Животът С и БЕЗ куче  https://www.vbox7.com/play:7e118db54d

 

 image

 

"Българинът забрави какво е зима" - Типично"https://www.vbox7.com/play:69144cf048




Гласувай:
16



1. zaw12929 - Охраната на президента изведе ...
18.01.2017 12:24


Охраната на президента изведе журналистката Илияна Беновска от залата, в която протича отчета на Росен Плевнелиев и вицето Маргарита Попова.

Журналистката опита в рамките на въпросите на журналистите да хвърли ябълка към президента Плевнелиев.

Този жест беше съпроводен с въпрос "защо се е превърнал" в най-гнилата ябълка... - въпросът остава недовършен.

Охраната на президента успя да вземе ябълката от ръцете на журналистката, но тя уверено заяви, че има и втора ябълка. Това се оказа и истина и тя извади втори плод от чантата си.

Вече при втория опит да хвърли ябълка на президента Плевнелиев, служителите на НСО изведоха журналистката от залата.

Това е втора такава "акция" на Илияна Беновска, която вечерта след балотажа на президентските избори в пресцентъра на НДК хвърли ябълка на току-що избрания за президент Румен Радев.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 14290733
Постинги: 5609
Коментари: 13044
Гласове: 68348
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930