Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2015 19:08 - Тренчев: Спрямо българския народ се извършва геноцид. Тренчев сравни България със загубила война държава http://www.epochtimes-bg.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1348 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Тренчев: Спрямо българския народ се извършва геноцид. Тренчев сравни България със загубила война държава

- Около 70% от домакинствата не разполагат с доходи за нормална издръжка... Промените след 1989 година бяха извършени с цинизъм и жестокост, смята синдикалистът

image
 
 

Спрямо българския народ се извършва геноцид. България е в състояние на победена страна след дълга и унищожителна война - загубила милиони от своето население, с намален трудов потенциал и без обща кауза. Това заяви президентът на КТ Подкрепа д-р Константин Тренчев по време на 9-тия конгрес на синдикалната организация.

„Минималната работна заплата е по-ниски от тази в страни от Третия свят. Около 70% от домакинствата не разполагат с доходи за нормална издръжка. За последните шест години над 3000 лекари са напуснали страната", допълни още д-р Тренчев.

Синдикалният лидер коментира още, че в Европа се заражда нова левица и десница, което ясно показва, че сегашните управленски модели не са успешни. Над 900 делегати участват в конгреса, който ще продължи до 10-и февруари.

Очаква се във вторник да бъдат обявени новите президент и вицепрезидент, след като д-р Тренчев обяви окончателното си оттегляне от ръководството. За мястото на Тренчев се спряга името на сегашния му заместник Димитър Манолов./БЛИЦ

Тренчев сравни България със загубила война държава

Промените след 1989 година бяха извършени с цинизъм и жестокост, смята синдикалистът

Вследствие на извършващата се неолиберална революция България днес е в състояние на победена страна след дълга и унищожителна война, загубила милиони от своето население, с драстично намален трудов и икономически потенциал, без обща кауза, с потъпкан национален дух, примирена и приела своето поражение. Това заяви президентът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев в словото си при откриването днес на Деветия конгрес на синдиката.

"В страната беше създадена върхушка, самонарекла се елит от политици, бизнесмени, лица, свързани с бившата Държавна сигурност и БКП, за която българският народ не представлява никаква значима ценност, каза президентът на синдиката. Промените в България бяха извършени с цинизъм, жестокост и грабеж, рядко срещани в историята, с грубо потъпкване на всички човешки права, с пълно незачитане на нуждите, болките и страданията на хората", допълни той.

"Денонощно ни облъчва масирана пропаганда, която ни убеждава, че сме народ без значимост, жалък и посредствен. Нараства ескалацията на опитите за разбиване единството на българската нация, стигащи до открити провокации. Великата българска армия, страшилище за врагове и съюзници, не съществува. Спрямо българския народ се упражнява геноцид", каза още синдикалистът.

Прекъсвам със синдикализма и се връщам към науката, потвърди пред  TV7 президентът на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев. Днес той празнува своя 60-годишен юбилей. Твърди, че няма да спре да работи – въпросът е какво да работи.

Признава, че преди четвърт век е имал успешна медицинска кариера, но се отказал своята голяма любов в името на това – да бъде свободен. Затова и започнал обществена дейност, въпреки че тя не му била по сърце. Със синдикална дейност започва да се занимава още преди настъпването на демократичните промени у нас, а антикомунистическия профсъюз "Подкрепа" създава на 8 февруари 1989 г.  /БЛИЦ





Гласувай:
0


Вълнообразно


1. truthful - Не го разбирам Тренчев! Като има ...
08.02.2015 19:36
Не го разбирам Тренчев! Като има геноцид над България и той като шеф на Подкрепа защо не организираха мероприятия против геноцида? Къде са неговите членове дето само плащаха членски внос? Да ги е организирал на национална стачка? Демокрация на думи, така е по-лесно!? А да припомня как излъгаха учителите в най-голямата стачка, която България е виждала! Синдикатите в България са с правителствата - т.е казионни синдикати и политиката им е да ги пазят, а не свалят! Те не защищават трудещите се и няма да ги защищават за в бъдеще!
цитирай
2. nikikm - 1. truthful - Не го разбирам Тренчев! Като има ...
08.02.2015 21:30
Тренчев е масон!Те като говорят,казват истината и в следния момент я заличават,но не всеки го вижда! В момента,ярък пример е войната в Украйна,почти не виждам правилна оценка,кой срещу кого воюва! За учителите не си прав! ТЕ ВСИЧКИ, СЕ БОРЯТ С А М О З А П А Р И ! За тях няма значение какво преподават ,няма патриотизъм, морал, нищо няма значение, ЗНАЧЕНИЕ ИМАТ САМО П А Р И Т Е ! Т О В А С А Н И "У Ч И Т Е Л И Т Е", Т Е Н Е С А Б Ъ Л Г А Р И !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19827225
Постинги: 45041
Коментари: 6163
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930