Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2020 21:21 - Ох, невежото десняче petgrig
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1160 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 11.07.2020 09:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Простете, но ще ви занимая с един невежа, защото е ТИПИЧЕН представител на психо-дясното воинство, което С ПРАВО има самочувствие, че времето е тяхно.

Невежото десняче 5григ се беше произнесло нещо отрицателно за социалистическото ДСО Металхим. Работил съм в един от заводите на ДСО-то, ВМЗ-Сопот, затова се опитах да информирам най-кратко психо-десния младеж:

Работил съм във ВМЗ - Сопот през 1974-86-та. ДСО Металхим беше в съседна сграда. Знаех Генералния директор и заместниците му. Това беше ДСО именно за ВОЕННО производство.
ВМЗ-Сопот е пуснат в работа през 1936-та като "Държавна военна фабрика". По ДЪРЖАВНИЧЕСКИ съображения - да не се ВНАСЯ всичко за войската. Мястото не е избрано случайно - културно и ПАТРИОТИЧНО население. След 9-ти заводът не умира, както измряха маса предприятия след 10-ти. Напротив, разраства се до 14 000 заети само в Карловското поле, а до промените наближаваше 20 000 в страната. И цехова в отдалечени села, даже в Родопите, за да се създадат работни места и да не се обезлюдяват КАТО СЕГА.
През 1984-та във ВМЗ-Сопот, се произвеждаше продукция за 500 000 000 лева по ЗАВОДСКИ ЦЕНИ. "Базуките" ни струваха по 70 лв, а се изнасяха по над 100 долара. А годишното производство стигаше НАД 2 000 000 броя!!!
Поради ВИСОКОТО КАЧЕСТВО, нашите производства се търсеха по света, както и на "Арсенал"-Казанлък и на останалите предприятия. Това бяха предприятия НА и НАД световно равнище.
А генералният директор, човек изцяло отдаден на работата, с отговорности ПО-ГОЛЕМИ от тия на сегашните министри, се возеше на най-скромно "Рено" от класата на Жигули, купено на старо от колите конфискувани на митницата. И такава тирания е царяла тогава, че аз наивно, публично и безнаказано си чешех езика, че Генералния се вози в "скъпа специална" кола. А сега всяка мутра и мутреса яха джип който струва 5-10 такива "Рена".

На което 5григ отговори:

"Виж ся, можеш да убеждаваш твоята компания колко са били вкусни оръжията, произвеждани от въпросния Металхим, щото техният капацитет е дотам, че да ти повярват. Всеки що-годе нормално мислещ човек ще ти каже, че е абсолютно ирационално да се плодят толкова филиали на оръжейна промишленост в малка България за сметка на други отрасли, като земеделие и туризъм. Да не говорим как печалбите от тази търговия ползваха съвсем ограничен кръг."

!!!!!!!! И не се усеща 5григ, че издава бездънно невежество по икономически въпроси.

Първо, ако в една държава не се произвежда оръжие, то трябва да се ВНАСЯ. И вносът да се плаща с какво? Според 5григ - с туризъм и селско стопанство. С които НИКОЯ СТРАНА не е прокопсала. БОГАТИТЕ туристически и селскостопански страни са и ИНДУСТРИАЛНИ,  и ЗАТОВА са богати. Защото земеделието е главно за осигуряване на ПРОДОВОЛСТВЕНАТА СИГУРНОСТ, а туризмът - за приходи от заетостта на неквалифицираните им граждани.

Няма НИТО ЕДНА богата страна, КОЯТО ДА НЕ Е ИНДУСТРИАЛНА. И в два американски учебника по икономикс, преведени на български от "Отворено общество", индустриална, развита и богата страна са почти синоними.

Да напомням ли, че при социализма добивите в земеделието нарастнаха 4-5 пъти, а туризъм преди соца всъщност НЯМАШЕ. Значи тъпите комунисти са се грижили за земеделието и туризма НЕСРАВНИМО ПОВЕЧЕ от буржоазията. А 5григчо И ТОВА НЕ Е ЗАБЕЛЯЗАЛ.

Но на сините подскачащи митинги се развиваше ПРОПАГАНДАТА, че социалистическата индустрия е била ГИГАНТОМАНИЯ. И че ще ни е добре само с туризъм и селско стопанство. И Д И О Т И Я, която 5григ проповядва до днес, когато ВНАСЯМЕ ПОЧТИ ВСИЧКО, и ХРАНИТЕ в т.ч.

И всеки нормален човек би трябвало да е разбрал какво значи да няма индустрия, и военна в т.ч. Как с приходи от туризъм и земеделие се плащат НА ЗЕЛЕНО няколко самолета? Невъзможно. С ДЪЛГОВЕ се плащат. 



Гласувай:
6


Вълнообразно


1. puk - Петърчо не е от най-блестящите.
09.07.2020 22:17
Петърчо не е от най-блестящите.
цитирай
2. kvg55 - krumbelosvet,
09.07.2020 23:08
Забелязах го. Напъва се и то да хвърля кал срещу социализма, който вероятно не познава. Невежа!
цитирай
3. krumbelosvet - Невежото десняче 5григ ми посвещава постинг
10.07.2020 06:47
Препоръчвам на грамотния читател да прегледа тоя шедьовър на невежеството, щото е ТИПИЧЕН за психо-десните съграждани.
Заглавието е "Ох, бетонната глава krumbelosvet". Под това заглавие има 10-ина очевадни глупости. Ще се спра само на една. Че Гърция е прокопсала от туризъм, което аз очевидно не зная.
Вярно, само два пъти съм летувал в Гърция. Там по таверните не пише, че ВЪНШНИЯТ ИМ ДЪЛГ Е НАД 300 млд, 300 000 000 000 долара. Но имат ПОВЕЧЕ САМОЛЕТИ ОТ ТУРЦИЯ, която си ги произвежда по един Ф16 на месец. По геополитически причини обаче, техният жизнен стандарт е около два пъти над нашия. Но когато кредиторът изчака удобен момент, ще си платят дълга с лихвите, и понеже нямат с какво, ще платят със ЗЕМЯ. Острови бол.
А ние посрещнахме 10-ти с 10млд дълг, натрупан през 80-те години при две ИЗВЪНРЕДНИ обстоятелства. Няма да ги кажа на невежите, да видим знаят ли.
Препоръчвам на 5григ и подобните му психо-десни, да отидат в Националната Библиотека "Кирил и Методий" и да прочетат споменатите от мене два АМЕРИКАНСКИ учебника по икономикс, преведени от "Отворино общество" - "Микро и макро икономика" и "Финанси". От тях ще научат първо, че икономиката на САЩ е РЕГУЛИРАНА от 82 000 регулаторни ДЪРЖАВНИ органи, и че без индустрия няма богатство.
А, щях да забравя. 5григчо счита Швейцария за ТУРИСТИЧЕСКА и ЗЕМЕДЕЛСКА страна. Не знае, че тя, освен ТРЕЗОР на света, има МОГЪЩА помишленост. Часовниците настрана. Завод 8-ми март в София работеше със швейцарски тъкачни станове. Едните произведени в Швейцария, а другите в СССР по швейцарски лиценз (или без лиценз, това не знам). През 2003-та тия станове заминаха за Пакистан и заводът УМРЯ, както стотици други, и аз останах без работа на пред-пенсионна възраст...
Всички швейцарци минават военно обучение и излизат в запаса С ОРЪЖИЕТО СИ, което съхраняват вкъщи.
цитирай
4. morskipesni - В монента в Германия не се продава НИТО ЕДНА българска стока.
10.07.2020 09:28
"ЕС" , "общ пазар"- алабала. Общ ЗА ТЯХ. За нас, стагнация, безпроизводство, бедност...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1954227
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3574
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031