Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2019 17:20 - Програма "Мюсюлмани в Космоса"
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2091 Коментари: 10 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ·         Когато ислямският народ на Малайзия изпрати първия си космонавт в Космоса през 2007 г., възникна затруднение. Как да се моли един верен мюсюлманин пет пъти на ден в международната космическа станция, когато всеки ден там е с продължителност около час и половина? Затова инженерите изобретиха уникална компютърна програма „Мюсюлмани в космоса“. Чрез нея затворените в междузвездното пространство мюсюлмани могат да изчислят кога да се молят и в коя посока е Мека. Програмата свързва всичко с времето по Гринуич. Можем само да си пожелаем да бъдем концентрирани с подобна сила върху молитвите към Бог.

·         В Откровение 18:1 се казва, че точна преди да се върне Исус, цялата планета ще бъде окъпана в мощно глобално пробуждане на небесна слава. Това ще включва ли 1,5 милиарда мюсюлмани на земята? Защо не? Подобно на юдаизма и християнството, ислямът е втората по големина монотеистична религия в света. Един демографски доклад на ООН предвижда, че мюсюлманите ще формират поне половината от глобалната раждаемост след 2055 г.

·         Кой е Мохамед? Той се ражда в политеистично племе курейши в Мека около 570 г. сл. Хр. Скоро след това осиротява и е отгледан от свой чичо. На 25 годишна възраст се оженва за богата вдовица. Петнадесет години по-късно в една пещера получава вест от ангел Гавриил. Виденията продължават 12 години. Напътстван от ангела Мохамед започва да поучава, че има само един истински Бог – Аллах. В 630 г. той и войските му превръщат Мека в център на ислямското поклонение, каквото е и днес. Двадесет години след смъртта му неговите видения са класифицирани и написани като Коран.

·         Възможно ли е в мрака на езичеството Бог да е запалил малката светлинка на истината!
                    Дуайт Нелсън
                                         (следва)




Гласувай:
2



1. vandela007 - Въпрос
22.10.2019 21:25
Към тези, които гласуват отрицателно: Моля, напишете ми в коментар какъв е мотивът ви за този вот?
цитирай
2. radostinalassa - Мохамед е генетично Р1а
24.10.2019 17:23
И клана Курейши също.
цитирай
3. vandela007 - Не знам...
24.10.2019 18:22
Но знам, че Бог може и враговете да употреби за Своята мисия. Около 500 години пр. Хр. Бог употреби персийски царе да помогнат на евреите да построят храма си и да възстановят Ерусалим. Употреби ослица да проговори на един пророк; каза, че камъните ще проговорят, ако ние млъкнем...
Какъв е проблемът - Бог да употреби Мохамед, за да просветли ислямизма, че Бог е САМО ЕДИН. Колко монотеистични религии има в света? Само три. Една от тях е ислямът. Трудно ли е за Бога в края на времето да обърне сърцата на искрените и добронамерени мюсюлмани към Себе Си? Защото не всички са фанатизирани. има смирени и обичащи...
Ще има спасени и от политеистичните народи, Господ ще си ги изведе - така пише в Библията.
цитирай
4. dobrodan - Понеже държите гласувалите и да коментират,
24.10.2019 22:36
То ще ви дам коментар.
Ислямът е вяра на бедни, неграмотни, безволеви, губещи, неуки консуматори на произведеното от другите. Служи единствено да напомня за себе си и колко много са длъжни да вярват в това, което им се каже без дори да мислят поне за миг, че някой може и да не е съгласен с подобни щения. Двайсет и първи век и задника нагоре пет пъти дневно? Броеница в тоалетната? Овена да го колим по строги правила, като никой не пита самия овен какво мисли по въпроса? Госпожо, ако някой (съпруг, че инак ви убиха с камъни) легне при Вас измит по ислямски правила) ще повръщате една седмица! Дълго мога да ги редя. Сега по-добре ли се чувствате?
цитирай
5. vandela007 - Не, не се чувствам по-добре,
25.10.2019 19:24
Но не мислите ли, че и христояни има подобни. В разговор с един заядлив господин се стигна до вяра и религия. И той ми изкрещя в лицето: "Ми християнин съм, да не съм турчин!" Такива "християни" лъжат, крадат, унижават, убиват... Убедена съм, че има много стойностни хора между мюсюлманите. През пролетта бях в болница. В един и същи ден постъпихме с една мюсюлманка, бяхме в една стая. Първия ден пристигнахме в болницата, 4 дни стояхме и на шестия ден ни изписаха - толкова се познавахме с нея. Почти не знаеше български, а аз изобщо не знам турски. "Разговаряхме", а тя кимаше с глава. Един ден й разказах за Исус Христос - какво е направил за човечеството. И тя разбра. Няма да се впускам в подробности, само ще ви кажа, че когато се разделяхме, тя ме прегърна и в очите й имаше сълзи.
цитирай
6. dobrodan - Това е другият основен проблем с религиите
28.10.2019 12:39
и затова са написани, не за друго. Целта на старите вярвания е била да обедини хората. Целта на трите нови религии - еврейство, християнство и ислям е много различна от това и не е само една цел, истинският очакван краен резултат е едната от двете да надделее, а първата по презумпция или подразбиране да постави носителите й - те и създатели на другите две - по-високо в социалната стълбица в планетарен мащаб!
На вълка му е все тая какъв цвят агне ще изкльопа! Все са вкусни!
Ей това делене на християни и мюсюлмани прати по дяволите българството/българщината/българлъка! Ще ли съм жив да го разберат хората...
Това вярващите сте опасно зло. Вярата отрича мисленето и оправдава природната генетично обуслована след толкова хиляди години тъпотия на хомо сапиенс в двадесет и първи век. И всичко това защото ви мързи не само да мислите, ами дори да седнете и да четете! С оглед биологичното запазване на вида вярващите го дърпате към дъното и сме на сантиметри от него! Особено ислямът; безподобен шовинизъм и внушаване на имагинерно превъзходство над другите у хора, които сами по себе си гащите си не могат да завържат! Не всеки мюсюлманин е терорист, но защо всички терористи са мюсюлмани?
Християнство, а? Дайте ми един, един възкръснал, само един, не искам много, един?
И вече писах - надявайте се да не дойдат истинските ни създатели. Тогава второто пришествие ще ви се стори анимационен филм.
Четете Дъглас Адамс, госпожо/бике/кхатун, имате право на избор даже. После пак ми дрънкайте за господьовите работи.Познанието изключва вярата. Две жени винаги ще намерят за какво да реват, когато никой не ги гледа, не е от вярата.
цитирай
7. vandela007 - Уважаеми господине,
28.10.2019 17:15
Попаднах на постинга ви за религиите, зачетох се и започнах:
1. Не е АВрам, а е АМрам;
2. Във Второз. 25:11,12 текстът е друг;
3. Вадите стихове от контекста...
И като продължих да чета, се отсказах да ви изброявам грешките и несъответствията. За пръв път виждам толкова много омраза и неразбиране, събрани на едно място. Няма смисъл да ви пиша...
цитирай
8. vandela007 - Благодаря за оценката
28.10.2019 21:29
1 Коринтяни 1:27 "Но Бог избра глупавите неща на света, за да посрами мъдрите; също избра Бог немощните неща на света, за да посрами силните";
Благодаря на Бога, че ми се е открил на мен - "глупавото нещо на света".
И аз ви съжалявам и ще се моля за вас: Господи, прости на "анонимния", той не знае какво върши (говори, пише). Амин!
цитирай
9. krumbelosvet - Така,
29.10.2019 00:00
"В 630 г. той и войските му превръщат Мека в център на ислямското поклонение, каквото е и днес." пише авторката.
Аллах без войски не може ли? Без тия войски, щеше ли да има кръстоносни походи?
Май авторката си пада по войските... Може би и по тия на ИДИЛ? Може би и по кланетата?
За християнството това е отминал етап.
Варварските войни и БОМБАРДИРОВКИ на САЩ, събудили зверството, както и мигрантското цунами, са замислени и платени от банкстерите, които не са дип християни.
цитирай
10. vandela007 - Не си падам нито по войските, нито по войните
29.10.2019 12:10
Не хиперболизирайте нещата. И не мога да си затворя очите за НИЩО, което е написано в Библията. В нея има и войни, и братоубийсва, и прелюбодейства, и добри дела - всичко, каквото има в живота. Ето за какво са написани: 2 Тимотей 3:16
"Всичкото писание е боговдъхновено и полезно за поука, за изобличение, за поправление, за наставление в правдата".
А ето какво казва Бог на Аврам за народа, който ще произлезе от Исмаил: "Той ще бъде между човеците, като див осел; ще дига ръката си против всекиго и всеки ще дига ръката си против него; и той ще живее независим от всичките си братя.... И за Исмаила те послушах. Ето, благослових го, и ще го наплодя и преумножа; ще го направя велик народ. Но завета Си ще сключа с Исак..." Бит. 16:12 и 17:20,21.
Но завета Си ще утвърдя с Исаака.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1287844
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5416
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031