Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2016 23:02 - Мнозина са поканени, а малцина избрани (Мат. 22:14)
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 881 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 27.08.2016 19:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
       Известна телевизия правела запис на свое предаване в малко градче. Водещият обявил, че всички жители на града – мъж, жена, малък, голям – са поканени да дойдат на кастинг за предаването. Условията за участие били изпълними за всеки един. Най-важно било хората да повярват на Режисьора, да Му се доверят, като внимават на Думите Му и да имат силно желание да участват в предаването. Телевизията била преуспяваща и имала финансова възможност да плати на хората от цялото градче. От екипа била заведена специална Книга за участници, в която щели да бъдат записани имената на явилите се.

Тъй като сумата била доста голяма, някои хора въобще не повярвали на такава щедрост. Пренебрегнали поканата и не отишли. Дори не се заинтересували какви са условията, за да си получат наградата. Други в самодоволството си казали: „Богат съм, забогатях и нямам нужда от нищо“ – те също отказали поканата.

Естествено решението на Продуцента било: имената на тези хора да не бъдат записани в Книгата и те изобщо не получили статут на поканени, макар че и за тях е имало предвидена награда.

Останалите се явили и съответно имената им били записани в Книгата за участници. Те били поканени в залата на местното читалище, където Режисьорът им обяснил естеството на работата. За някои задачата се оказала по-лесна, за други по-трудна, но след доста репетиции и голямо търпение от страна на Режисьора, започнала същинската дейност по записа на предаването.

За съжаление в процеса на работата повече от хората се отказали – на някои им се видяло тежко това да изпълняват препоръките на Режисьора; други пък сметнали, че всичко това е губене на време, докато бизнесът и кариерата им изостават. Някои от тях напуснали завинаги, а други идвали в читалището, но присъствието им било формално, без да влагат душа и сърце в работата. Съответно те не били избрани за записа на телевизионното предаване и когато всичко приключило, Режисьорът им казал: „Махнете се…Истина ви казвам: Не ви познавам“. Така имената им били изличени от Книгата, а те не получили наградата, определена за тях.

На практика Режисьорът продължил да работи само с тези, в които виждал потенциал, че ще завършат предаването. Учел ги, насърчавал ги, помагал им и така с Негова помощ, те устояли докрай. Имената им останали записани в Книгата на участниците и те завършили предаването. Получили очакваната награда от Продуцента и много повече – специалното внимание и обичта на Режисьора.

 

И така, сега има три типа хора:

Тези, чиито имена изобщо не са записани в Книгата на живота. Въпреки, че поканата важи и за тях, те статут на „поканени“ не получават.

Други, чиито имена са записани в Книгата. Те са мнозина, но някои от тях въпреки, че се държат като поканени, в последствие отпадат, а имената им биват изличени.

Избрани да останат в Книгата на живота са само тези, които издържат до край. Те са малцина.

При Пришествието на Господ Исус Христос групите ще са само две – спасени и неспасени.

Сега все още сме свободни да си изберем групата, но при Пришествието никой не може да избегне последствията от своя избор.

Господ стои на сърдечната ни врата и чака отговор. Днес ако чуете гласа Му, не закоравявайте сърцата си. Амин!




Гласувай:
4



1. vandela007 - Когато споделям с някои тази "притча",
27.08.2016 19:49
ми казват: Да, то пише "мнозина са поканени", но всъщност всички са поканени.
Казвам: Да, всички са поканени, но някои въобще не приемат поканата.
Отговарят ми: Е, да - не я приемат, но са поканени.
Разговорът зацикля и не можем да се разберем. Мисля, че в Мат.22:14 няма грешка и евангелист Матей точно се е изразил, че "мнозина" са поканени.

За запознатите с Библията: ако не сте съгласни с разсъжденията ми, приемам градивна критика.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1288544
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5416
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031