Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2015 10:51 - Татуировките и звяра
Автор: zann Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2141 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 05.03.2015 10:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Ще предложа 3 цитата  от различни книги в Библията и ще опитам да поразсъждавам дали е редно да се татуираме. За да се аргументирам ще си послужа със други цитати :). Приятно четене на всички, които обичат Божието слово. Приканвам ви сами да проверите цитатите защото за улеснение съм ги копирал от електронен вариант на текста (освен пророчеството на Йоан).

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Левит 19 глава

28 Заради мъртвец да не правите порязвания по месата си, нито да начертавате белези по себе си. Аз съм Господ.

 

 

Йоан 13  глава

16 И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белегът на десниците им или на челата им;

17за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име.

18 Тук е нужна мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е Шестстотин шестдесет и шест

 

Битие 4 глава

10 И рече Бог: Какво си сторил? Гласът на братовата ти кръв вика към Мене от земята.

image

11 И сега проклет си от земята, която отвори устата си да приеме кръвта на брата ти от твоята ръка.

image

12 Когато работиш земята тя няма вече да ти дава силата си; бежанец и скитник ще бъдеш на земята.

image

13 А Каин рече на Господа: Наказанието ми е толкова тежко, щото не мога да го понеса.

image

14 Ето, гониш ме днес от лицето на тая земя; ще съм скрит от Твоето лице, и ще бъда бежанец и скитник на земята; и тъй всеки който ме намери, ще ме убие.

image

15 А Господ му каза: Затова, който убие Каина, нему ще се отмъсти седмократно. И Господ определи белег за Каина, за да не го убива никой, който го намери.

 

 

 

Първият цитат носи много дълбок смисъл и ще се учудите колко точно се прилага дори в днешно време. Знаем, че обикновено когато човек реши да си направи татуировка то той има някакъв мотив за това. Изображението, което е избрал човекът има или е имало някакво място в живота му. Няма да се спирам на често използваните символи, на връзката им с окултните ритуали на тайните общества нито на това как може един сатанински символ да влияе на живота на човек защото знам, че повечето хора са скептично настроени по въпроса. Без да се отклонявам от темата ще се върна на цитата. Там е написано да не се белязваме или порязваме заради мъртвец. (За тези, които не знаят при татуиране мастилото се инжектира в подкожен слой, не се „рисува“. Да, този процес е свързан и с кървене.) Точно там е проблемът. Много хора си татуират портрет на споминал се близък или просто някой мъртъв човек. За да изясня становището си- аз лично смятам, че е най-добре човек да не добавя или променя нищо в тялото си.

 

 

 

Изход 20

4. Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята;

Предполагам, че това включва и правенето на икони ? Всичко е наред ако направата на нещо е изцяло вдъхновена от Светия Дух.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Знакът на звяра е проклятие, което не се налага на сила, а  изкушавайки човечеството. Всеки който ибере да бъде част от системата/царството на звяра трябва да приеме знакът му върху тялото си.

Когато си помислим „днес няма да мога да пазарувам“ първото нещо за което се сещаме е местния магазин за хранителни стоки. Веднага възникват въпроси като: „какво ще ям днес ?“. Храната е едно от най-древните изкушения които Дяволът използва:

Матей 4 глава

1 Тогава Исус биде отведен от Духа в пустинята, за да бъде изкушаван от дявола.

image

2 И след като пости четиридесет дни и четиридесет нощи, най-после огладня.

image

3 И тъй изкусителят дойде и Му рече: Ако си Божий Син заповядай тия камъни да станат хлябове.

image

4 А Той в отговор каза: Писано е: "Не само с хляб ще живее човек, но с всяко слово, което излиза от Божиите уста.

 

 

Битие 3 глава

1 А змията беше най-хитра от всички полски зверове, които Господ Бог беше създал. И тя рече на жената: Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината?

image

2 Жената рече на змията: От плода на градинските дървета можем да ядем;

image

3 но от плода на дървото, което е всред градината, Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете.

image

4 А змията рече на жената: Никак няма да умрете;

image

5 но знае Бог, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите и ще бъдете, като Бога, да познавате доброто и злото.

image

6 И като видя жената, че дървото беше добро за храна, и че беше приятно за очите, дърво желателно, за да дава знание, взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде.

 

 

Сами виждате как реагират Исус Христос и човекъ на набезите на дявола. За това е толкова важно да търсим помощта на Христос в съдбовните моменти от живота ни.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

В случая на Каин белегът който Господ определя за него го защитава от това да бъде убит. Важно е да се разбере обаче, че  Господ първо проклина Каин и след това го белязва. Едното и другото са свързани.

На финала ще спомена, че татуирането по официални данни води началото си от древен Египет. Господ прави всичко възможно за да изведе народа си именно от древен Египет, наказвайки тежко народа на древен Египет. Не напразно почти всяка по- известна личност днес се смята за последовател на илюминати и има своята малка или голяма татуировчица. Няма да опорочавам хубавата работа свършена до тук с „разкрития“ за т.н. илюминати.

                Бог да ви поживи !




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
1. danailvdimitrov - "Предполагам, че това включва и правенето на икони ?"-това си е чиста протестантска глупост!
05.03.2015 11:21
и иконоборска ерес. Нали затова има Нов Завет и затова Господ придоби образ чрез въплъщението на Своя син. Да не говорим за изображенията на херувими върху скинията, за обруса на Иисус Христос (първата неръкотворна икона),изписването на Божията майка от Св.ев.Лука,случая с образана кесаря върху монетата и повелята на Господ "прочее отдайте кесаревото кесарю и Божието Богу" и т.н.

Едно е да повреждаш с изображения тялото си което е божие творение, съвсем друго да изобразяваш Господ Иисус Христос и неговите светии и да почиташ техния образ - понеже те са живи а не "мъртъвци"
цитирай
2. zann - "съвсем друго да изобразяваш Господ Иисус Христос и неговите светии и да почиташ техния образ"
05.03.2015 12:42
Именно най-важното послание в Новия Завет е, че Божия храм е вътре в нас, а не е нещо сътворено от хора.

Еремия 31
33 Но ето заветът, Който ще направя с Израилевия дом след ония дни, казва Господ: Ще положа закона Си във вътрешностите им, И ще го напиша в сърцата им; Аз ще бъда техен Бог, И те ще бъдат Мои люде;

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
„Всичко ми е позволено, ала не всичко е полезно/.../Ала тялото не е за блудство, а за Господа, а Господ - за тялото. /…/ А който се съединява с Господа, един дух е с Него. /.../Или не знаете, че тялото ви е храм на Духа Светаго, Който живее във вас и Когото имате от Бога, и че не принадлежите на себе си? /.../ (1 Кор. 6:9-14, 17-20).

До колкото съм запознат светците ще бъдат възкресени едва при второто пришествие на Господ Иисус Христос
цитирай
3. danailvdimitrov - „..върви след Мене, и остави мъртвите да погребат своите мъртъвци.” (Мат 8:21)
05.03.2015 18:49
„Затова ви казах, че ще умрете в греховете си; наистина, ако не повярвате, че съм Аз, ще умрете в греховете си.” (Йоан 18:24.)

Откъдето е видно, че живи или мъртви сме само за Господа, а не по принцип и не както ние си мислим.

Ще рече, че докато сме живи (в този свят) сме все още „мъртви” за Господа поради греховете си, и едва като „умрем” (ако Той ни опрости) ще оживеем за Него. Затова и се молим с молитвата на Св.Иоан Златоуст всяка вечер : „Господи Иисусе Христе, напиши мя...в книзе животней..” А сме станали „мъртви” и още с първородния грях, когато тялото ни станало тленно.

Eто защо светците са живи за Бога (понеже са придобили с живота си святост т.е опростени са). Затова и тях изобразяваме на икони (а не грешниците) и тях почитаме.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zann
Категория: Забавление
Прочетен: 550749
Постинги: 185
Коментари: 187
Гласове: 1164