Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2018 10:58 - Учените откриват 15 нови планети, включително една "супер-Земя", която може да залива течност с вода
Автор: zahariada Категория: Хоби   
Прочетен: 736 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Учените откриват 15 нови планети, включително една "супер-Земя", която може да залива течност с вода

04/12/2018 / От Едел Кук

image   https://www.newstarget.com/2018-04-12-scientists-discover-15-new-planets-including-one-super-earth.html

Петнадесет нови планети са потвърдили, че обикалят около звездните червени джуджета близо до нашата слънчева система. Според  доклад, който се появи в Science Daily , един от новооткритите светове е супер-Земя, която може да има течна вода.

Новите екзопланети бяха разположени от изследователи от Токийския технологичен институт (Tokyo Tech). Под егидата на Teruyuki Hirano от Отдела за Земята и Планетарната Наука, те проповядват данни от космическия телескоп на Кеплер и наземните му колеги. Екипът на Tokyo Tech публикува резултатите си в две отделни проучвания в The Astronomical Journal .

Червените джуджета са малки и относително хладни звезди. Те често се изучават за улики за формирането и еволюцията на планетите.

Една от тези звезди е К2-155. Разположена на около 200 светлинни години от Земята, тя е придружена от три суперземни , всяка една малко по-голяма от нашата планета.

Изследователите от Токио Технолод смятат, че най-външният екзопланет, K2-155d, се намира в обитаемата зона на своята домашна звезда. Освен това, въз основа на триизмерни симулации на глобалния климат, те определят, че повърхността на K2-155d може да има течна вода.

"В нашите симулации, атмосферата и състава на планетата се приемат за подобни на Земята и няма гаранция, че това е така", казва Хирано.

За да разберете дали K2-155d може да поддържа живота, екипът на Tokyo Tech се нуждае от точна оценка на радиуса и температурата на местната звезда. Астрономическите интерферометрични техники биха могли да бъдат един от начините за постигане на необходимата резолюция за изследване на размера и температурата на K2-155.

Планетите около червените джуджета са забележително подобни на другите планети

Едно от тълпите от проучванията в Токио Тех е, че няма голяма разлика между планетите, които орбитат червени джудже звезди и онези, които обикалят жълти звезди като нашето Слънце. "Важно е да отбележим, че броят на планетите около червените джуджета е много по-малък от броя на звездите от слънчеви лъчи", казва Хирано.

Той и останалите му изследователи само се надраскаха на повърхността на мистерията около червените звезди на джуджетата. Хирано споменава, че е открил радиусната разлика на планетите в K2-155.

Science Daily определя радиусната разлика като по-ниска поява на планети с радиус от 1,5 до два пъти размера на Земята. K2-155d седи в тази празнина, като е 1,6 пъти размерът на Земята.

"Това е уникално откритие и много теоретични астрономи разследват това, което причинява тази пропаст", казва Хирано. Преди това пропастта се потвърждава само за планети около жълти звезди, така че това и други разработки правят червените джуджета много популярни цели за проучване.

Запитан за отсъствието на големи планети, разположени в близост до звездите-домакини, Хирано теоретизира фотоизпарението, което намалява атмосферата на такива планети. Той отбелязва и връзката между размера на планетата и металното съдържание на водещата звезда.

"Големите планети са открити само около богати на метал звезди и това, което открихме, е съвместимо с нашите прогнози. Малките планети с радиус около три пъти по-голям от този на Земята са намерени в орбита около най-богатите на метали червени джуджета ", казва Хирано. (Свързани: Група планети, подобни на Земята, отдалечени на 40 светлинни години, могат да заобикалят живота извън слънчевата система .)

Ловът за екзопланетите никога не спира

Изследванията бяха проведени в рамките на сътрудничеството KESPRINT между екипите на Кеплер Екзопланет (KEST) и ESPRINT.

НАСА се готви да пусне в експлоатация своя транзитен сателит за изследване на екзопланетите (TESS) през април 2018 г. Хирано има високи очаквания за новия космически телескоп.

"Очаква се TESS да намери много планети-кандидати около ярките звезди по-близо до Земята", казва той. "Това значително ще улесни последващите наблюдения, включително изследване на планетарната атмосфера и определяне на точната орбита на планетите".

Посетете Space.news  за нови космически новини.

Източниците включват:

ScienceDaily.com

Mirror.co.uk




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39739714
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031