Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2016 10:15 - Иван Шишманов: За Раковски траките са без значение…
Автор: letopisec Категория: История   
Прочетен: 19137 Коментари: 41 Гласове:
2

Последна промяна: 20.06.2016 13:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     Д-р Иван Шишманов като отбелязва, че теорията за тракийски произход на българите е пропагандирана от Цани Гинчев, посочва, че Раковски не я е споделял:Раковски поменува траките само пътьом, като не им отдава по-голямо значение, отколкото на галите, фръзите и пр. В туй именно се състои и разликата от Гинчева.“ (Тракийската теория на Цаня Гинчев. Иван Шишманов. Избрани съчинения, Том 2, 1966 г.)

image

Всъщност Раковски още от 1856 г. има теория за произхода на българите, които някога - преди времето на Александър Македонски – са се звали „Гимери и Кимери“. Той е убеден, че българите имат старина и древност, при това произхода им е индоевропейски, според Раковски.

През краят на 1856 и началото на 1857 години Раковски е помолен от родолюбиви българи в Белград да напише българска история. По същото време хаджи Найден Йоанович, книгопродавец от Пазарджишко, дава на Раковски в Белград ръкопис, донесен от Света гора, в който български летописец дава сведение, че произхода на българите е кимерийски и още отпреди времето на Александър Македонски.

image

Раковски започва да събира данни за древните българи, чете и сведенията на Херодот за кимерийците. Той напуска Белград и се установява в Нови Сад, откъдето пише в писмо до Т.Д.Душанов, че изучава българските поговорки и умотворения, защото „това е извора на източниците за много изяснения на нашата изгубена древност“. От Нови Сад Раковски пише: „Какво по-сладко занимание може да има от това да се занимава човек с издирване на древностите на премилия свой народ." (писмо от 23 юни 1857 г. до П. Златев).

Две години по-късно в Одеса Раковски решава да започне издаването на няколко историко-филологически съчинения, под общото заглавие „Основни начала на Българската най-стара повестност“.

През 1863 г. в Москва започва да излиза списание „Руски Архив”. Още в първия брой Райко Жинзифов публикува статия за най-добрия български историк по неговото време: „Няколко думи за съчиненията на българина  Раковски” (с. 217-221). В тази своя статия Жинзифов уведомява руската хуманитарна общност за научните търсения на Раковски. Първо го представя и за да е коректен уведомява:

        „Раковски владее древнославянски, руски и други славянски наречия. Освен това знае арабски и турски, древногръцки и новогръцки, френски. Името му е познато не само в България, но и между сърби и хървати”. Жинзифов дава сведения за вестниците „Българска дневница” и „Български лебед”, издавани от Раковски и посочва, че през  1858 г. в Одеса, където Раковски е бил наставник на българските младежи в Духовната семинария, е издал книгата си „Показалец или ръководство как да се изискват и издирят най-стари чьрти нашего бытиа, языка, народопоколениа, стараго ни правлениа, славнаго ни прошествиа и проч. Чяст първа. Одеса, 1859”.

Жинзифов упоменава и издадената през 1860 г. книга на Раковски: „Неколко речи о Асеню Пьрвому, 1860”.

Жинзифов дава интересно сведение за книгите, които е бил написал Раковски: „От петнадесетте вече готови негови съчинения, засега са издадени едва една трета...”. Жинзифов е категоричен в края на своето представяне на Раковски: „Съчиненията на Раковски са наистина много полезни за българите и ние не познаваме нищо по-добро в съвременната българска писменост”.
image
www.runivers.ru/bookreader/book403832/#page/1/mode/1up

През 1865 г. в Букурещ Раковски издава книгата „Българска старина“, в която оповестява своята теория за кимерийски произход на българите, основавайки се на ръкописът от Атон, даден му през 1856 от Хаджи Найден Йоанович.

image

За Раковски най-старата ни древност е от Индия, т.е. той застава на индо-европейските позиции за произхода на българския език и етнос. След като е дал конкретен отговор за индо-европейския произход на българите, Раковски посочва, на основата на горепосочения ръкопис от Атон, че „прошествието“ на българите на Балканите е от Волга, където те „се звахо гимери и кимери“ (Българска старина, 1865 г., изд. Букурещ, стр. 200).

От 1859 г., когато излиза с помощта на Николай Миронов в Одеса „Показалец“ името на Раковски става известно, както в Русия, така и на запад, като ерудиран учен. Всички са възхитени. Одеса, Киев, Букурещ, Прага…отвсякъде валят положителни отзиви. Точно по това време и Цани Гинчев се запалва по историята. Той усърдно разпространява Раковски в Румъния. От Свищов Теодор Т. Хрулев пише на Раковски: „Слава и благодарение на скъпите Ви трудове откриваме тъмната завеса на българската народност, жив да сте новий Венелине! Нека Ви бъде халал българското млеко, което Ви е отдоило, нека Ви бъде халал живота и таланта!“

Дякон Аверкий пише до Раковски на 9 май 1859 г.: „Вашето имя потомството ще запише в нашата народна История безсмъртно.

Райко Жинзифов освен статия, пише и ода за Раковски:

Г-не Раковский,

Мудры юнак Българский

Радуй ся ты душо мудра

Весели се душо блага

Чест и слава си добила

Вечно име оставила“.

Още през 1857 г. Раковски има план както за древната българска история, която свързва с кимерийците, така и за късно-античната българска история, която българите също не познават, според него. "Нашите българи въобще не търсят и не обичат народното просвещение. Те са люде недвижими, те не знаят какво ще рече любов народна и просвещение народно. Те отдавна в несвяст са забравили своите златни векове от времето на храбрия Атила, Кардам, Боян, великия Владимир, славния Първи Асен и прочие.", пише Раковски в писмо от 1857 г.

 

Литература:

Д-р Боби Петров. Биография на Георги Стойковъ Раковски, С. 1910




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. iliyanv - Кюмюр мангал
20.06.2016 15:47
Добива на кюмюр от кавказките цигани станал причина кюмюрците да потърсят нови неексплоатирани находища на Балканите. Те така се заселили в Сеновско и Ветовско , предвождани от хан Спарух.
цитирай
2. letopisec - Ето това е СПАРОТОКОВАТА ИЗМЕТ...Наричат "Спарух"
20.06.2016 17:09
iliyanv написа:
Добива на кюмюр от кавказките цигани станал причина кюмюрците да потърсят нови неексплоатирани находища на Балканите. Те така се заселили в Сеновско и Ветовско , предвождани от хан Спарух.


основателя на българската държава...Това са тракедонистите и македонистите, измет...
цитирай
3. tryn - Почитания, Летописец!
20.06.2016 19:54
Вярвам на Раковски. Поклон!
цитирай
4. danailvdimitrov - ако не беше масон Раковски можеше да бъде един от достойните и дори велики българи
20.06.2016 21:39
за съжаление той не е духовно извисен и си остава личност на нивото на регионалния патриотизъм. Такава е модата на неговото време. Като него в тази епоха са стотици деятели.
цитирай
5. letopisec - Благодаря Ви и аз му вярвам...
20.06.2016 23:34
tryn написа:
Вярвам на Раковски. Поклон!

цитирай
6. letopisec - Важното е, че в тази епоха, Раковски е пръв, дори сред равни!
20.06.2016 23:34
danailvdimitrov написа:
за съжаление той не е духовно извисен и си остава личност на нивото на регионалния патриотизъм. Такава е модата на неговото време. Като него в тази епоха са стотици деятели.

цитирай
7. shtaparov - Е, дори великия Раковски не е можел ...
21.06.2016 12:09
Е,дори великия Раковски не е можел да знае всичко: на света няма всезнаещи хора. А индоевропеизма на Кимерите е твърде съмнителен- вижте несъмнените им потомци (шумери, унгари, финландци, коми, кумани и чуваши)- те днес не минават за индоевропейци. Хуните все пак били 2 вида- Бели (Царски Скити,Царското племе на Българите) и Черни (те били номади,а техни потомци са изброените по-горе народи). Различията между тях не били по-малки от онези между древни египтяни и днешни египтяни,та именно за тяхното разнищване трябва да се хвърлят повече усилия,но досега почти нищо не е направено. Затова написвам първата точка в това отношение като заявявам,че Белите Хуни (Царското племе на Българите) са някогашните индоевропейски Царски Скити,които завладели Черните хуни (Кимерите) и взели тяхното име заедно с някои титли и обичаи (както се казва за част от Хуните в древните извори),но си останали индоевропейци т.е. Българи.
цитирай
8. letopisec - 7. shtaparov - Е, дори великия Раковски не е можел ... ДА СЕ ОТЪРВЕ ОТ ТУРСКИ И РУСКИ АГЕНТИ
21.06.2016 14:24
НАШИЯТ ПРОИЗХОД НЕ Е ШУМЕРО-ТЮРКСКИ, НЕ Е И ТРАКО-СЛОВЕНСКИ...БЪЛГАРСКИЯ ПРОИЗХОД Е КИМЕРИЙЦИ-ХУНИ-БЪЛГАРИ...РАКОВСКИ ГО Е ЗНАЕЛ И ЗАТОВА Е ВЕЛИК!
цитирай
9. scythe - Хммм...
21.06.2016 14:50
Спорът между "кимерийци", "иранци", "тракийци", "славяни" и т.н. ..., е безсмислен, ние сме българи.
цитирай
10. letopisec - Точно така...
21.06.2016 16:42
scythe написа:
Спорът между "кимерийци", "иранци", "тракийци", "славяни" и т.н. ..., е безсмислен, ние сме българи.


Вече е доказано от науката, че скити и кимерийци не са едно и също, нашият произход е кимерийски.... Беше доказано също така, че Херодот не е бил прав, в Предна и Мала Азия е имало господство не на скитите, а на кимерийците....Това сочат асирийските анали...
цитирай
11. scythe - :):):)
21.06.2016 18:16
letopisec, не се заблуждавай от потребителското ми име ..., в повечето сайтове това използвам. Вярно е, че на френски е скит, но на английски е коса. ;) Сигурно, ще те разочаровам, но нямам намерение да развивам някаква скитска теорийка. :):):)
цитирай
12. sparotok - Ами сега :) :) :)
22.06.2016 00:06
Тракийският ген https://www.youtube/watch?v=UqnGzMlptFk
цитирай
13. letopisec - Не се дръж като олигофрен, момченце...Писна ми от тъпото кретенче Димитър от циганската махала в Карлово
22.06.2016 11:44
sparotok написа:
Тракийският ген https://www/watch?v=UqnGzMlptFk

цитирай
14. sparotok - Кирил Милчев - милиционер по времето на комунизма, а после служител на член на партията на БСП
23.06.2016 14:02
letopisec написа:
sparotok написа:
Тракийският ген https://www/watch?v=UqnGzMlptFk




Кирил Милчев - милиционер по времето на комунизма, а после служител на член на БСП - г-жа Мая Манолова. Такива ми ти работи :) :) :)

Омбудсман Мая Манолова maya@ombudsman

СПЕЦИАЛИЗИРАНА АДМИНИСТРАЦИЯ


главен експерт Кирил Милчев k.miltchev@ombudsman


http://www.ombudsman/team


Двуликият Янус :)

цитирай
15. letopisec - Никога не съм бил член на БСП или БКП, нещастни Павел Серафимов-Спароток...Плебей си, а не учен...
23.06.2016 14:19
sparotok написа:
letopisec написа:
sparotok написа:
Тракийският ген https://www/watch?v=UqnGzMlptFk




Кирил Милчев - милиционер по времето на комунизма, а после служител на член на БСП - г-жа Мая Манолова. Такива ми ти работи :) :) :)

Омбудсман Мая Манолова maya@ombudsman

СПЕЦИАЛИЗИРАНА АДМИНИСТРАЦИЯ


главен експерт Кирил Милчев k.miltchev@ombudsman


http://www/team


Двуликият Янус :)


цитирай
16. letopisec - Серафимов, защо работите против България?
23.06.2016 14:23
Ето един пример...Вие лъжете масово в интернет хората, че българите били същите траки, дето ги описва Херодот през 5 в. пр.н.е. Лъжете яко с помощта на гаЗорубли, понеже проповядвате, че тракийски и славянски, са един и същ език....НО, СЕРАФИМОВ, ТИЯ ХЕРОДОТОВИ ТРАКИ СА ЗАВОЮВАНИ ОТ РИМЛЯНИТЕ ПРЕЗ 1 В. И СА ОТТОГАВА ВСЕ РОБИ, ИЛИ РИМСКИ СЛУГИ....КАКВО ИСКАТЕ ДА КАЖЕТЕ, ПАВЕЛ СЕРАФИМОВ? ЧЕ БЪЛГАРИТЕ НЯМАТ ИСТОРИЯ ОТ 1 В., Т. Е. ЧЕ БЪЛГАРИТЕ НЯМАТ ВЪОБЩЕ ИСТОРИЯ СЛЕД ХРИСТА.....АХ, КАКЪВ АНТИБЪЛГАРИН И РУСКО МЕКЕРЕ СТЕ, ВИЕ, ИДИОТ СЕРАФИМОВ. ДОЛЕН ЧОВЕК, ТРАКЕДОНИСТ, ПО ДУША СТЕ МАКЕДОНИСТ....ВАШИЯТ МОСКОВСКИ УЧИТЕЛ ЧУДИНОВ Е НАПИСАЛ В ЕДНА СТАТИЯ КАК МУ ИЗПРАЩАТЕ ПИСМО И НА КОЛЕНЕ ГО МОЛИТЕ ЗА ОТЗИВ...НЕЩАСТНИК!
цитирай
17. letopisec - Серафимов, защо работите против България?
23.06.2016 14:28
СЕРАФИМОВ, НЕ ВИ ЛИ ОБЕЩАХ ПРЕДИ 2 ГОДИНИ, ЧЕ ЩЕ ВИ ДОВЪРША...ВАС И ВАШАТА СЕКТА? ВЕЧЕ СТЕ ДОВЪРШЕН, СМАЗАХ ВИ, НИЩО НЕ ОСТАНА ОТ ВАС, НАХАЛОСТ ОТИДОХА ПАРИТЕ НА ВАШИТЕ СПОНСОРИ...
цитирай
18. sparotok - Милчев служи доброволно на тоталитарния режим, а в ново време шефа му е от БСП :)
23.06.2016 23:58
letopisec написа:
СЕРАФИМОВ, НЕ ВИ ЛИ ОБЕЩАХ ПРЕДИ 2 ГОДИНИ, ЧЕ ЩЕ ВИ ДОВЪРША...ВАС И ВАШАТА СЕКТА? ВЕЧЕ СТЕ ДОВЪРШЕН, СМАЗАХ ВИ, НИЩО НЕ ОСТАНА ОТ ВАС, НАХАЛОСТ ОТИДОХА ПАРИТЕ НА ВАШИТЕ СПОНСОРИ...


Това е факт, който не може да се оспори - Кирил Милчев служи доброволна на тоталитарния режим, а в ново време шефа му е от БСП :)

Защо е това двуличие Милчев, на какво се надяваш, че хората няма да разберат ли :)

Омбудсман Мая Манолова maya@ombudsman

СПЕЦИАЛИЗИРАНА АДМИНИСТРАЦИЯ


главен експерт Кирил Милчев k.miltchev@ombudsman


http://www/team


Двуликият Янус :)

До 1989 беше на издръжка на БКП, сега на БСП...така е то...промяна не може да има :) :) :)

Хайде един поздрав - Последният валс https://www.youtube/watch?v=uA32Ixr2z4w
цитирай
19. shtaparov - НАШИЯТ ПРОИЗХОД НЕ Е ШУМЕРО-ТЮР...
24.06.2016 09:50
letopisec написа:
НАШИЯТ ПРОИЗХОД НЕ Е ШУМЕРО-ТЮРКСКИ, НЕ Е И ТРАКО-СЛОВЕНСКИ...БЪЛГАРСКИЯ ПРОИЗХОД Е КИМЕРИЙЦИ-ХУНИ-БЪЛГАРИ...РАКОВСКИ ГО Е ЗНАЕЛ И ЗАТОВА Е ВЕЛИК!

Тюрките не са Шумери- Кимерите са Шумери което значи и Хуните: езиковата археология не лъже.
цитирай
20. letopisec - Тъпанар, не разбираш грам от история и пишеш простотии. Антибългарско мекере. Тракедонист и македонист!
24.06.2016 10:10
sparotok написа:
letopisec написа:
СЕРАФИМОВ, НЕ ВИ ЛИ ОБЕЩАХ ПРЕДИ 2 ГОДИНИ, ЧЕ ЩЕ ВИ ДОВЪРША...ВАС И ВАШАТА СЕКТА? ВЕЧЕ СТЕ ДОВЪРШЕН, СМАЗАХ ВИ, НИЩО НЕ ОСТАНА ОТ ВАС, НАХАЛОСТ ОТИДОХА ПАРИТЕ НА ВАШИТЕ СПОНСОРИ...


Това е факт, който не може да се оспори - Кирил Милчев служи доброволна на тоталитарния режим, а в ново време шефа му е от БСП :)

Защо е това двуличие Милчев, на какво се надяваш, че хората няма да разберат ли :)

Омбудсман Мая Манолова maya@ombudsman

СПЕЦИАЛИЗИРАНА АДМИНИСТРАЦИЯ


главен експерт Кирил Милчев k.miltchev@ombudsman


http://www/team


Двуликият Янус :)

До 1989 беше на издръжка на БКП, сега на БСП...така е то...промяна не може да има :) :) :)

Хайде един поздрав - Последният валс https://www/watch?v=uA32Ixr2z4w

цитирай
21. letopisec - Разбира се, че не са то и траките не са словени. Кимерийцине не са шумери, нито траки, нито скити, нито словене!
24.06.2016 10:11
shtaparov написа:
letopisec написа:
НАШИЯТ ПРОИЗХОД НЕ Е ШУМЕРО-ТЮРКСКИ, НЕ Е И ТРАКО-СЛОВЕНСКИ...БЪЛГАРСКИЯ ПРОИЗХОД Е КИМЕРИЙЦИ-ХУНИ-БЪЛГАРИ...РАКОВСКИ ГО Е ЗНАЕЛ И ЗАТОВА Е ВЕЛИК!

Тюрките не са Шумери- Кимерите са Шумери което значи и Хуните: езиковата археология не лъже.

цитирай
22. shtaparov - Напротив- Кимери и Шумери са два ...
24.06.2016 10:33
Напротив- Кимери и Шумери са два клона на един и същ народ,дошъл от района между Стара планина и Крим- знаеш как се е наричал този район тогава.
цитирай
23. letopisec - Това няма нищо общо с научната истина и си е ваше мнение, което не може да докажете. Вашата "езикова археология", която наричате "Анализът"
24.06.2016 10:39
shtaparov написа:
Напротив- Кимери и Шумери са два клона на един и същ народ,дошъл от района между Стара планина и Крим- знаеш как се е наричал този район тогава.


Е ВСИЧКО ДРУГО, НО НЕ Е ЕЗИКОЗНАНИЕ. ТО НАПОДОБЯВА ПОВЕЧЕ ДЕФЕКТОЛОГИЧНИ УПРАЖНЕНИЯ ЗА ПЕЛТЕЦИ...
цитирай
24. shtaparov - Това което говориш няма много общо с ...
24.06.2016 11:39
Това което говориш няма много общо с научната истина и си е твое мнение Кириле- "Анализът" установява неща,които в България изобщо не се знаят но се оказва,че на Запад отдавна си ги знаели и аз го научавам едва постфактум. Какво направи за нас досегашното езикознание,което така хвалиш? Не можа да установи не две,а хиляди съвършено прости неща но ще дам само два примера- думите Сукман и Тояга са резил за досегашното казионно езикознание. То служеше разбира се на руснаците- затова не забелязваше очевадната индоевропейска (т.е.Българска) етимология на тези две прости думи и на останалите около тях. "Анализът" обаче забеляза това- срам и позор за школовката на онези езиковеди,които от слугинско раболепие пред Москва са оставили друг да им върши работата!...
цитирай
25. sparotok - хитър, но не особено
24.06.2016 16:11
letopisec написа:
sparotok написа:
letopisec написа:
sparotok написа:
Тракийският ген https://www/watch?v=UqnGzMlptFk




Кирил Милчев - милиционер по времето на комунизма, а после служител на член на БСП - г-жа Мая Манолова. Такива ми ти работи :) :) :)

Омбудсман Мая Манолова maya@ombudsman

СПЕЦИАЛИЗИРАНА АДМИНИСТРАЦИЯ


главен експерт Кирил Милчев k.miltchev@ombudsman


http://www/team


Двуликият Янус :)




Никой не твърди, че си бил член на БСП, или БКП. Тези партии си имаха сътрудници и симпатизанти, които изобщо не бяха членове.


Ето безмилостните факти:

I.Факт е, че Кирил Милчев доброволно служеше на тоталитарната власт като милиционер.

II. Факт е, че Кирил Милчев взе участие във възродителния процес - едно престъпно деяние, но когато по-късно Милчев стана депутат, той не направи нищо, за да бъдат наказани организаторите на това престъпление. Страх от неудобни свидетели??? Само питам :)

III. Факт е, че не Спароток, а Кирил Милчев е бил в Кремъл, кой му а дал газорубли да си ги харчи е доста интересен въпрос, на който няма да получим отговор :)

IV. Факт е, че Кирил Милчев, макар привидно да е тюрската теория, се опитва да внуши, че старобългарската титла У БИГИ, от КАНАС У БИГИ идва от тюкската ябгу.

V. Факт е, че Кирил Милчев плюе комунисти и социалисти, но няма нищо против неговия шеф да е от БСП, като разбира се не говори по този въпрос.

VI. Факт е, че Кирил Милчев се е снимал с чалма и джелаба при посещение в арабска страна, а това изобщо не е задължително за чужденци, ама какво да се прави - манталитет :)

http://letopisec.blog/photos/123281/original/LZ4.jpg

КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ И СМЕШНОПИСЦИТЕ ТРЯБВА ДА МЪЛЧАТ :)
цитирай
26. scythe - ;)
24.06.2016 19:14
shtaparov , "ангелският анализ" не струва. Прочети коментар 11 ..., може би ще разбереш, защо :):):)
sparotok , свършиха ли "историческите" ти доказателства, че започна да нападаш опонентите си с псевдо-политически "компромати" ;)
letopisec , радвам се че започваш да употребяваш термина словени, а не славяни. ;)
цитирай
27. letopisec - Приятели, кимерийската теория за ...
25.06.2016 12:56
Приятели, кимерийската теория за произхода на българите, не е моя. Не ме ласкайте излишно, моля ви...Неин създател е Г.С.Раковски, в издадената през 1865 г. в Букурещ книга "Българска старина", с. 200
цитирай
28. letopisec - Не сам участвал във възр. процес, не съм ходил по-далече от гара Буново, по време на атентата...
25.06.2016 12:59
sparotok написа:
letopisec написа:
sparotok написа:
letopisec написа:
sparotok написа:
Тракийският ген https://www/watch?v=UqnGzMlptFk




Кирил Милчев - милиционер по времето на комунизма, а после служител на член на БСП - г-жа Мая Манолова. Такива ми ти работи :) :) :)

Омбудсман Мая Манолова maya@ombudsman

СПЕЦИАЛИЗИРАНА АДМИНИСТРАЦИЯ


главен експерт Кирил Милчев k.miltchev@ombudsman


http://www/team


Двуликият Янус :)




Никой не твърди, че си бил член на БСП, или БКП. Тези партии си имаха сътрудници и симпатизанти, които изобщо не бяха членове.


Ето безмилостните факти:

I.Факт е, че Кирил Милчев доброволно служеше на тоталитарната власт като милиционер.

II. Факт е, че Кирил Милчев взе участие във възродителния процес - едно престъпно деяние, но когато по-късно Милчев стана депутат, той не направи нищо, за да бъдат наказани организаторите на това престъпление. Страх от неудобни свидетели??? Само питам :)

III. Факт е, че не Спароток, а Кирил Милчев е бил в Кремъл, кой му а дал газорубли да си ги харчи е доста интересен въпрос, на който няма да получим отговор :)

IV. Факт е, че Кирил Милчев, макар привидно да е тюрската теория, се опитва да внуши, че старобългарската титла У БИГИ, от КАНАС У БИГИ идва от тюкската ябгу.

V. Факт е, че Кирил Милчев плюе комунисти и социалисти, но няма нищо против неговия шеф да е от БСП, като разбира се не говори по този въпрос.

VI. Факт е, че Кирил Милчев се е снимал с чалма и джелаба при посещение в арабска страна, а това изобщо не е задължително за чужденци, ама какво да се прави - манталитет :)

http://letopisec/photos/123281/original/LZ4.jpg

КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ И СМЕШНОПИСЦИТЕ ТРЯБВА ДА МЪЛЧАТ :)

цитирай
29. letopisec - Димитърчо,
25.06.2016 13:03
след като на теб вече са ти връчили да пишеш от името на ник sparotok , това означава, че субекта, който се криеше под това име и пишеше разни исторически статии, е окончателно избягал от ангажимента си към активното мероприятие "тракедонизъм". Това много ме радва, ДАНС са го подгонили...Ти, Димитърчо, си толкова зле исторически, неграмотен си, че всичко, което напишеш ще е само пародия към написаното от субекта sparotok досега ...
цитирай
30. sparotok - ДАНС
25.06.2016 18:40
letopisec написа:
след като на теб вече са ти връчили да пишеш от името на ник sparotok , това означава, че субекта, който се криеше под това име и пишеше разни исторически статии, е окончателно избягал от ангажимента си към активното мероприятие "тракедонизъм". Това много ме радва, ДАНС са го подгонили...Ти, Димитърчо, си толкова зле исторически, неграмотен си, че всичко, което напишеш ще е само пародия към написаното от субекта sparotok досега ...


А бе Кире , не си ли се замислял ,че аз може да работя в ДАНС и се чудя за много неща :) :) :) Как тъй аджеба някой ще го уволнят за кокошкарски кражби ,а после досието ще "изчезне" защото въпросния тип има намерение на влиза в политиката :) :) :)

За укриване на криминално досие се предвиждат сурови санкции ,а па тия дето са помогнали няма да решат да се жертват за друг :)

Аз се чудя и за други работи да знаеш ,как тъй едни хора си купуват скъпи апартаменти в София ,с какви пари , а бе ти знаеш че всичко излиза , добре че ти не си от тия хора дето са ги правили тия неща :) :) :)
цитирай
31. shtaparov - shtaparov, "ангелският а...
25.06.2016 22:20
scythe написа:
shtaparov , "ангелският анализ" не струва. Прочети коментар 11 ..., може би ще разбереш, защо :):):)
sparotok , свършиха ли "историческите" ти доказателства, че започна да нападаш опонентите си с псевдо-политически "компромати" ;)
letopisec , радвам се че започваш да употребяваш термина словени, а не славяни. ;)

Дали струва или не струва- позволи на мнозинството да оцени това и на честните учени: не пръскай лични негативи насам-натам без да си прочел докрай поне една моя статия от последните 1-2 години- именно те са по-ценни,защото са писани когато вече е набран достатъчно опит върху новия метод на работа.
цитирай
32. shtaparov - А за Кирил мога да кажа, че е по-добре ...
25.06.2016 22:35
А за Кирил мога да кажа,че е по-добре да не стават пререкания между него и Спароток- и двамата имат голям кръг от читатели,които уважават патриотизма и всяка една личност,която го споделя. Бил или не бил милиционер- какво значение,няма страна на света която да може без полиция. Това не е гаранция че е служел на системата: той още тогава може да е искал да служи на България,но системата да му е пречела да го стори. Възродителният процес не бе престъпление,а грешка- той трябваше да се случи още в 1945-1950 г.,но комунистите тогава бяха приятели с турците и врагове на България,затова избиха водачите на Родинското движение,което бе форма на Възродителен процес,започнат и провеждан от самите мюсюлмани но най-вече от помаците,които и днес продължават да са железни Българи. Червеният "възродителен" процес бе правен точно така,както не трябваше да се прави- без гласуването на специален закон за това всичко се превърна в поредното червено беззаконие и неслучайно един мой близък е на мнение,че "процесът" е бил нарочно инспириран от Москва,за да си опече работата и да не изгуби симпатиите на Българския народ в наближаващите години на реформи. Червените още през 1984 г. са знаели,че у нас ще има реформи и "демокрация",направена от самите тях- само народът не го знаеше а Кирил определено е част от народа- не е от шайката измамници,
които управляваха страната след 1944 г. Затова е твърде вредно наши патриоти да се карат помежду си- всяка една такава караница е удар върху патриотичните чувства на хората а оттам- и срещу България! Не се карайте приятели- с цената на всичко сдобрете се: България има нужда от единство- не от разединение!
цитирай
33. scythe - shtaparov написа:
25.06.2016 22:42
Дали струва или не струва- позволи на мнозинството да оцени това и на честните учени: не пръскай лични негативи насам-натам без да си прочел докрай поне една моя статия от последните 1-2 години- именно те са по-ценни,защото са писани когато вече е набран достатъчно опит върху новия метод на работа.

Софистика: Характерна черта за софистиката изобщо е голямото значение, което тя отделя на реториката. От тук и негативният оттенък в другото значение на термина „софизъм“, като пейоративен израз, отнасящ се до разсъждения, основани на лъжливи доводи, манипулативно използване на аргументи, словесно изхитряне, което води към само привидно логични изводи. Критични мнения за софистиката са известни още от съвременниците им: Платон, Марк Аврелий и др.

Прийоми на софистиката са откъсването на събитията от тяхната връзка, прилагане на закономерности за една група явления към явления от друга група, на една историческа епоха — към събития от друга епоха и т.н. "Софизми" се наричат всевъзможните уловки, които са замаскирани с външна, формална правилност. Но те се прилагат съзнателно в спор или в доказателството, а в същността си са неправилни доводи.
цитирай
34. shtaparov - Дали струва или не струва- позволи ...
25.06.2016 22:47
scythe написа:
Дали струва или не струва- позволи на мнозинството да оцени това и на честните учени: не пръскай лични негативи насам-натам без да си прочел докрай поне една моя статия от последните 1-2 години- именно те са по-ценни,защото са писани когато вече е набран достатъчно опит върху новия метод на работа.

Софистика: Характерна черта за софистиката изобщо е голямото значение, което тя отделя на реториката. От тук и негативният оттенък в другото значение на термина „софизъм“, като пейоративен израз, отнасящ се до разсъждения, основани на лъжливи доводи, манипулативно използване на аргументи, словесно изхитряне, което води към само привидно логични изводи. Критични мнения за софистиката са известни още от съвременниците им: Платон, Марк Аврелий и др.

Прийоми на софистиката са откъсването на събитията от тяхната връзка, прилагане на закономерности за една група явления към явления от друга група, на една историческа епоха — към събития от друга епоха и т.н. "Софизми" се наричат всевъзможните уловки, които са замаскирани с външна, формална правилност. Но те се прилагат съзнателно в спор или в доказателството, а в същността си са неправилни доводи.

Езикът е средство за комуникация,издигнало човечеството над животните: отричайки езиковите постижения на народите,ти отричаш човешкото в човека и резонираш върху животинското!
цитирай
35. shtaparov - До scythe
25.06.2016 22:54
И не забравяй,че софистите са считани от мнозинството за мъдреци а суфизма (религиозно течение повлияно от софистиката) е най-добрия вид ислям. Ако всички мюсюлмани бяха суфисти,ислямски проблем днес нямаше да има. Те обаче са предимно сунити,а сунитите са едни от най-простите и най-агресивните хора на земята.
цитирай
36. scythe - До shtaparov
25.06.2016 23:11
Вече ти написах мнението на мнозинството. ;) letopisec-а я използва, sparotok много повече, но ти си номер 1. ;)
цитирай
37. scythe - До shtaparov
26.06.2016 00:02
"без да си прочел докрай поне една моя статия от последните 1-2 години". Грешиш ..., чета. Признавам понякога имаш добри попадения ..., но само понякога. ;)
цитирай
38. shtaparov - Вече ти написах мнението на мноз...
26.06.2016 03:35
scythe написа:
Вече ти написах мнението на мнозинството. ;) letopisec-а я използва, sparotok много повече, но ти си номер 1. ;)

Мнението на мнозинството личи по броя на прочитите и популярността на даден блог- блогът ми в момента е на 4-то място по популярност в България но напоследък по-често е на 3-то,а виж къде по популярност е блогът,който ти хвалиш- виж и твоя,който се е появил едва вчера тъй да се каже,та кога ли си имал време и да четеш? Ами броя на прочитите? Г-н Милчев може да е добър и уважаван в България автор с 5 млн.134 хил.прочита на блога си като цяло,но всяка негова статия от наличните 682 е прочетена средно по 7 530 пъти а всяка моя- средно по 12 855 пъти и то изчислено на базата на 70-те статии,които изписва броячът в момента,докато реалния брой на статиите ми всъщност е 66,а останалите 4 са сгрешени и оттеглени още преди да се включат в това "състезание". Та без сгрешените 4 оттеглени и несъществуващи,но отчетени от брояча статии,които повтарят имената на част от вече пуснатите (включая една безследно изчезнала) реалните ми прочити ще станеха над 13 635 броя на статия. Ето това се казва мнение на мнозинството: погледни едните прочити средно на статия,
погледни и другите- ти ме накара да ги изчисля,инак нямаше да си правя този труд. Можеш сега да изчислиш къде щеше да е блогът ми в класацията на най-четените,ако бях написал не реалните 66,а 666 статии- вероятно някъде в самото начало,ако не и един от първите три! А г-н Милчев е далеч по-известен на Българските читатели от мен,понеже има пуснати на пазара и немалък брой свои книги,
докато аз нямам пусната нито една,макар да съм събрал материал поне за три.Но аз работя на няколко "фронта" едновременно и не съм пенсионер като някои други,за да имам времето да пиша много статии че и книги- времето ми за това е достатъчно ограничено и както виждаш крада от часовете си за спане,за да го правя за България а хора като теб отнемат немалка част от така ценното ми време,за да им отговарям с аргументи вместо да пиша поредната си статия.
цитирай
39. shtaparov - "без да си прочел до...
26.06.2016 03:53
scythe написа:
"без да си прочел докрай поне една моя статия от последните 1-2 години". Грешиш ..., чета. Признавам понякога имаш добри попадения ..., но само понякога. ;)

Прав си- много от попаденията ми са добри а останалите са сносни,но това е защото работя почти сам и не в постоянен екип като професионалните езиковеди,а времето ми за работа както разбра е твърде ограничено за разлика от тяхното,та не ми остава физическа възможност да доизпипам нещата. Ако те бяха извършили дори половината от онзи труд,който аз си правя за да свърша ТЯХНАТА работа в интерес на България,постиженията ни навсякъде можеше да са перфектни,но те не полагат дори една дванайста част от него,пък ти чакай после да излезе нещо полезно за страната ни от тях! Ами няма да излезе- докато не почнат сами да вършат своята си работа вместо да чакат на хора като мене- няма! А аз и цяла система с правила съм им съставил- как да работят по-успешно така да се каже: защо не я измислиха те? Или от раболепничене пред Москва и Белград са изгърбавели и окуцели та наместо да работят,ходят по банкети и морски курорти да си лекуват гърбиците и грапавините в джобовете? Ако разчитаме на тях,работите на България няма да напреднат дори с една запетая ами направо ще затънат,
както вече стана с икономиката,сигурността и етническия ни състав! Това е ползата от червеното им наследство- ако ти харесва,продължавай да пречиш наместо да помагаш!
цитирай
40. get - - Милчев, с поредната си ДЕЗИНФОРМАЦИЯ - Какво целиш? Защо ми цитираш масона Ив. Шишманов - а не цитираш САМИЯТ РАКОВСКИ?
01.07.2016 18:45
- Защо обиждаш интелекта на останалите - ако такъв при теб липсва? Къде в твоите "доказателства"(!) ИМАМЕ ОСТАВЕНИ ПРИМЕРИ от КОИТО ДА СЕ УБЕДИМ че кимерийците не само са ЕВРОПЕЙЦИ - камо ли и българи?

Наместо да ми цитираш КАКВО БИЛ КАЗАЛ ШИШМАНОВ ... по отношение на това КАКВО МИСЛЕЛ РАКОВСКИ за ТРАКИТЕ - вземи прочети САМИЯТ РАКОВСКИ - Какво пише по въпроса?!!
- Ето аргументите ми - Ти си ДЕЗИНФОРМАТОР!?
1.
ПРЕИМУЩЕСТВОТО БЪЛГАРСКАГО ЯЗИКА над ЕЛЕНСКАГО се състои в том, че ТОЙ Е УВАРДИЛ почти цялото(си) ПЪРВОБИТНОто си ГЛАСОПРОИЗНОШЕНИЕ ПО СРАВНЕНИЮ СЪС САМЪСЪКРИТАГО И ЗЕНДСКАГО най-паче, кои са ПРИЗНАТИ ОТ УЧЕНАГО СВЯТА ЗА НАЙ-СТАРИ ЯЗИЦИ, ДОСЕГА ПОЗНАТИ НА СВЕТА, старий си крой, задумяваме най-паче в коренните му речи, без да отстъпва ни едному от европейских язиков в богатството, в удобоизречието и в преимуществото ДА СЪСТАВЯ от СВОИ СИ коренни РЕЧИ не само млогосложни, но и нови йоще коренни речи за потреба изражения си и за нови предмети, без да изгубва свойството и явността на значенията им, както са в коренните му първобитни речи, кое преимущество новолатинските и други индоевропейски названи язици не могат да имат, освен ЕЛЕНСКАГО, защото И ТОЙ ИМА ТОВА БОГАТСТВО, НО ДО НЯКОЙ СИ САМО СТЪПЕН И ПОРАДИ СМЕСТА ОТ ПЕЛАЗГИЧЕСКАГО, СТАРОБЪЛГАРСКАГО.
- от "Георги С. Раковски за произхода на българския език"
2.
Българите са пеласги - Този факт е знаел още Раковски. Ето какво казва той:
"Това племе или голям род е познато в елинската стара повестност под общото и обширното народно име ПЕЛАСГИ, кое име не е друго, освен белги = българи, изкривено от гръцките описатели на поради недостатката езика им. Че гръцките описатели много странни речи писани с "б" са писали с "п" върху това можеме наведе много примери."
А да ти дам ли отново ЦИТАТИ от Раковски - който свързва именно цитираните по-горе вече ПЕЛАСГИ ... с хората на които им е присвоено по-късното "траки" - което гърците го използват в пейоративно-унизителен смисъл към СЪСЕДИТЕ СИ? - Ето цитата!
3.
ЕВМОЛПъ отишалъ в Елада и ги научилъ вероисповедание, а Орфевсъ ги научилъ музика [грая], и тъй започнала науката въ старътъ Еладъ, отъ ТРАКИЙЦИТЕ, кои не СЪ БИЛИ Елени, нъ ГОВОРИЛИ СЪ ИОШТЕ ЕДИНЪ ТРЪДЕ БЛИЖЕНЪ ЯЗИКЪ СЪ ТЕХЪ …“
цитирай
41. krumbelosvet - Арийците не са коренни индуси. По това няма спор.
26.01.2017 09:40
Значи, далече преди познатото ни Велико преселение от изток на запад, е имало велико преселение от запад на изток. Причини - много. Ако най-старото население на Европа са келтите на запад и родствените им траки на изток, кой по-вероятно е бил принуден да бяга в Индия? Ако траките са един от двата европейски клона, най-вероятно е най-древния индо-европейски корен да е тракийски. И всичко си идва на мястото. Вярно е, че българите са типичен ДЪРЖАВОТВОРЕН народ, а траки и славни правят държави по-скоро като изключение. Но това е по-нова история. Не е нормално потомците да беснеят срещу предците.
Всъщност, май често срещана БОЛЕСТ е - едипов комплекс.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: letopisec
Категория: История
Прочетен: 11484652
Постинги: 701
Коментари: 12663
Гласове: 3319
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. роман за Атила
2. Династията Дуло - изследване
3. Съвременното състояние на кимерийския проблем - статия на А.И.Иванчик
4. Българи и ефталити - проучване
5. Кимерийци и хуни - мит или реалност? - изследване
6. Ранните хуни в Източна Европа - откъс от монографията от 1973 г. на американския професор Otto Maenchen-Helfen
7. Народите в хунската империя, ч.І
8. Как българите останаха без история...
9. статия на Вл. Георгиев, бележит български езиковед
10. статия на Вл. Георгиев за тракийския език
11. Посланието на големият български историк Златарски.
12. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ЕТНОГЕНЕЗА
13. Кои са кутригурите? - нови аргументи
14. Български цар е превзел Персия, според Паисий Хилендарски
15. СЛАВЯНСКИ ЕЗИК ЛИ Е БЪЛГАРСКИЯ?
16. Кого обслужва идеята, че сме траки?
17. РАЖДАНЕТО НА ЛЕВСКИ
18. Град Несебър и тракийското божество Mezen.
19. Българите не са тюрки...Какво казват източниците?
20. 1-ви ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
21. 2-ри ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
22. 3-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
23. 4-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
24. 5-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
25. 6-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
26. АВИТОХОЛ И ЕФТАЛИТ