Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.01.2014 12:41 - Бенито Мусолини - Третият път /видео/
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 2888 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Бенито Мусолини - Третият път. The Third Way Публикувано на 15 декември 2013 г. 

image

Огромен скандал избухна в края на лятото да изглеждат по рафтовете на Санкт Петербург и Москва Мусолини книгата " Третият начин : Без демократите и комунистите " ( издател LLC " Алгоритъм " ) . С решение на прокурора дори има криминално разследване на действията , насочени към подбуждане на омраза и вражда . Според експерти, тази книга е екстремист : оправдава идеологията на нацизма , националното и расовото превъзходство на някои хора за сметка на други .

Аз трябва да кажа , че в историята на Бенито Мусолини име на Италия звучи не само общи, но и с достатъчно емоционални надписи.
И тя има по-малко общо с факта, че Мусолини е бил лидер на италианския фашистки движение и ръководител на една от най-големите европейски нации , и факта, че той е човек на противоречива , извънредно , страстна .

Dominant желанието на Мусолини винаги е жажда за власт. Това е силата да се определи всичките си действия, мисли и тревоги . Неговите собствени морал са напълно подчинени на личен успех и да поддържат своето господство. Той изглеждаше самотен, но той не тежи - всичките му стремежи са насочени към себе си държат на върха на политическото ръководство .

С експлозивен италиански темперамент , че е велик актьор и ненадминат позьор , Мусолини, в съответствие със ситуацията , избра си роля - твърд революционер, инат консервативна , в моя собствен начин " ризата - човек " , страстен любовник, едно голямо семейство мъж и един благочестив Дучето . Въпреки това, за всеки на своя " роля " е демагог и изтънчен политик , могат да планират точно времето и мястото на въздействие , задайте един срещу друг като противници , и един човек, който може да играе добре на ниските страсти и човешките слабости . Той искрено вярва, че той може да контролира масите за "тегло - . Не е нищо като стадо овце , докато тя се организира " За да убеди Мусолини Фашизмът е идеология в състояние да завие " стадо " в послушен инструмент за създаване на общество на благоденствието .

Любимата му форма на комуникация с масите бяха Дучето публични изяви . Преди една огромна тълпа от хиляди , той се появи на балкона на Palazzo " Венеция " , тълпата избухна радост и овации . След Duce вдигна ръка , тълпата утихна и слушаше всяка дума на своя идол . Мусолини никога не се подготвя за публично говорене - той се основава само на основните идеи , но в противен случай разчита на способността му да импровизира и интуицията си . Като най-голям Цезар , той възбужда въображението на слушателите грандиозни планове , мираж на една велика империя и обещанията на универсален просперитет.

Какво сряда или събития са допринесли за формирането на една такава необикновена личност ? Мусолини премина детството в малко селце в провинция Емилия- Романя. Въпреки такова поетично име , този район е известен със своите бунтовните настроения и традиции. Семейството на бъдещия Дучето не мизерстват и не може да плаща Бенито за обучение . Момчето едва получил средното си образование , тъй като често се приспада от училище за безкрайни битки и конфликти с учениците. След обучението в продължение на няколко години разпуснат живот приключи желание да допринесе усилията си за по- приключенски кариера. След като се премества в Швейцария , той прекарва дълго време временна работа , се скитаха . Този период от живота на Бенито Мусолини, в резултат на това, както трудности оценява изпитание в живота.

Първата му стъпка за въвеждане на власт стана участват в синдикалното движение - той страстно говори на заседанията , се сприятелява с лидерите на Социалистическата партия . Специално влияние върху него имаше близки отношения с руското революционно Angelica Балабанова . Може би това се свързва с обучението си помогнал на Мусолини курсове в университета в Лозана. В същото време , Бенито Мусолини се интересуват от изучаване на творчеството на Маркс , Шопенхауер , Карл Кауцки , PA Кропоткин , Бланки и Ницше , но в резултат на това самообразование холистична система от вярвания той не е формиран . Неговият мироглед е нещо като " революционна коктейл" , но поддържа огромно желание да се превърне в лидер на работническото движение . Следващата стъпка движението на стъпките властите започнаха многобройните му публикации на antimonarchic и антиклерикален теми. В тази област той е постигнал значителен напредък , тъй като доказа, че е много талантлив журналист. През 1904 г. Мусолини се връща в Италия . След като служи в армията , той се премества в родната си провинция и има собствен вестник - " . Класовата борба " Прозвището " Дучето " е бил прикрепен към нея, след като организацията през 1907 г. граждански вълнения . Неговата безгранична цинизъм и безскрупулност нарцисизъм напълно ясно, когато той оглавява централната вестник на Италианската социалистическа партия - " Аванти " .

Първата световна война направени корекции по време гледка на Мусолини . Преди това той е бил пламенен анти - милитаристична , но сега той е убеден, че войната , дестабилизиране на ситуацията в страната ще се даде възможност за социална революция завземането на властта .

През май 1915 г., влизането на Италия във войната с Австро- Унгария. Мусолини е бил мобилизиран и половина години , прекарани в окопите , но журналистическата си работа , той не напусне - редовно пише за ежедневието на фронтовата линия . Статии , публикувани в собствения му вестник с достатъчно име патос - " . Хората от Италия " По време на демобилизацията той е добре известен като ветеран , който разбира нуждите на гражданите , изтощени трудностите на войната. Сега Мусолини пое следващата стъпка за завземане на властта - организира първата " бойна алианса " (" Fashio ди kombattimento " , откъдето идва и името - фашистите ) . Тези асоциации се появиха много бързо , почти във всички части на Италия. През есента на 1922 нацистите организира "Марш на Рим " . Изискване на тази тълпа беше gorlapanov назначаване Мусолини министър-председател. Малодушието цар и неговия антураж доведе това авантюристично приключение Мусолини поддръжници към успеха - Дучето получи този пост. Веднага в Рим бяха разположени черноризците ( черна риза - част от фашистката форма) . Оказа се, че е направен по мирен фашистки преврат в страната.

Мусолини се ползват няколко години набира мощност - доведе бърз живот , презрян етикет арогантно отношение към подчинените започна лична охрана , не се колебайте да се пилеят обществени средства обожаван лукс. Мусолини едновременно унищожава всяко несъгласие в страната - преследвани дисиденти , експулсиран или арестувани всички противници на режима , е създаден специален тайната полиция и специалния трибунал . В Италия е създадена тоталитарна фашистка диктатура. Мусолини смята, жестоко над съперника си , като необходимо условие за съществуването на новото правителство. Дучето е бил наясно, че сам репресия не е възможно да се подсилим основите на неговата сила , така че той създава широка и многостранна социална сигурност за своите граждани.

В същото време , той организира грандиозен компанията благодари му персона : изображението с Дуче " решаваща и решителен поглед " повтаря в големи количества в цяла Италия . В чест на Мусолини пише песни, стихове , филми, създадени скулптури и фигурки щамповани , отпечатани на пощенски картички . Endless река изкъпани похвала Дучето по време на срещи и церемонии . Между другото , поздравления за рождения ден на Дучето са строго забранени - никой нямаше да знае истинската възраст на Мусолини до хората винаги трябва да е млад, силен и активен

Мусолини режим създаде " нова морална и физическа вид италиански" : отменен ръкостискане , жените не беше позволено да носят панталони , който забранява " буржоазна навик " на пиене на чай , премахва форма на учтив адрес « Lei » , бяха въведени забрани за танци мода , високи токчета и грим и т.н. . т.н. Постоянна , така наречените " фашистка събота , " когато всички италианците трябваше да се занимават със спорт и военно - политическа подготовка.

Мусолини също така ревностно се ангажира за създаването на силна флота и авиацията строителството на нови летища , корабостроителници поставен върху съвременните кораби, обучени пилоти и капитани , множество паради и маневри. Дучето може да прекарват часове гледа демонстрация на военни превозни средства , застанал неподвижно, главата отметната назад и ръцете му с ръце на хълбоците . Той не знаеше какви са неговите помощници , за да се създаде вид на бойна сила , караше пред него същите танкове наоколо.

Нормален работен ден Duce проведе от такава рутина : покачването на седмия етаж , зареждане , чаша портокалов сок и се вози , душ и закуска (мляко, плодове, кафе , хляб ) . Отиде да работи в продължение на осем часа. Обяд в два часа след обяд - спагети с доматен сос , спанак , пресни салати , плодове, зеленчуци на пара . По време на сиестата общуват с децата си , ги прочетете книги. От услугата дойде около девет часа. Основен източник на доход на семейството е на вестника " Народът на Италия " , както и заплатата на депутат и таксите за публични изяви. Но той не бързаше да ги похарчат - Дучето неконтролируемо изхвърлят огромни държавни ресурси и тайни фондове на тайната полиция .

До средата на 30-те години Дучето се превърна в това небесно се поставя на едно ниво с краля на Италия, която предизвика гнева на последния. Monarch на страната - Victor Emmanuel презрян, мразен и се боеше му " покорен слуга " на Мусолини .

Имайте предвид, че Дучето не таят симпатии към главния си съперник за световно господство - Адолф Хитлер. Въпреки " родство " диктатор и двамата мразеха помежду си. Мусолини смята, Fuhrer жалък имитатор на неговите идеи и демонична парвеню .

Посетен Германия през 1937 г. , Мусолини бил поразен военната мощ на германската държава. Той осъзна факта , че това е Хитлер скоро ще стане върховен арбитър в Европа. През 1939 г. между Италия и Германия подписаха " пакт на Steel" , която изисква се подкрепят взаимно в случай на военен конфликт . Мусолини е знаел неподготвеността на страната, за да участва във всяка военна операция , и как биха могли да го дръпна назад времето , позовавайки се на формулата на "временна неучастие " , предписана в Конвента . Но през юни 1940 г. Италия обявява война на Великобритания и Франция. И от първите стъпки за водене на война , италианската армия започнаха да преследват нищо друго освен неприятности и съкрушително поражение , но нямаше връщане назад . Само помогне на германците не се допускат да се унищожи армията на Мусолини напълно. В Италия е нараснал масово недоволство , а не достатъчно храна , имало стачки . Страната е на ръба на бедствие и виновник за ситуацията , всички мислеха, че Мусолини . Срещу него бе организирана два парцела : един в среда, близка до краля и другите лидери на фашистката партия и аристокрацията . Дучето е бил наясно с това, но не е взела никакви мерки, за да унищожат конспирации - той осъзна, че тъжен край на властта му е неизбежна.

След като по време на срещата на Великия съвет на фашистка , беше решено да покани Мусолини да подаде оставка , и окуражена царят официално освободен Мусолини от поста на ръководител на правителството . На изхода от кралския дворец , той е арестуван и изпратен на острова. Хитлер идва на спасяването отново съюзник - в Италия , войските на Хитлер , вписани . Новото правителство и кралят набързо напуснал страната . Плановете на нацистите беше да се създаде фашистка република в Италия , водена от Мусолини . В резултат на специална операция , която блестящо проведена на Хитлер Ото Скорцени любим , Мусолини бил освободен и отведен в Мюнхен. Мусолини е бил депресиран и нещастен, че не иска да се върне в активен политически живот , но под натиска на Хитлер начело марионетно правителство , чието място на пребиваване се намира недалеч от Милано. Две години по-късно на борда за Дучето е време на непрекъсната отчаяние и унижение. Активирането на анти - фашистка настроения в страната и разтоварването на англо-американските войски в страната са напуснали Мусолини дори надеждата за спасение. Когато се опитва да избяга в Швейцария , той бил заловен и екзекутиран от партизани .

В Русия , законът " за противодействие на екстремистките дейности" и писанията на нацистките лидери, включително Мусолини официално забранено да се разпространява.

Въпреки това, издателите на книгата казаха , че книгата Мусолини публикувани в малка версия и е предназначена само за специалисти. Знаейки колко развита е страна в момента е в информационната среда - няма съмнение, че дори и малка печатни копия могат да бъдат удължени до стотици пъти или повече .

Бенито Мусолини е политик, който доведе народа си големи страдания и загуби. Неизвестно колко интересно преценката му , извинения , лъжи , демагогия и фашистки възгледи на нашите съвременници. И може би трябва да забравим за него като ужасни организатор трагедия народи и да изградят живота си в съответствие със законите на справедливост , равенство и добро


 


Тагове:   път,   Мусолини,   Третият,   Бенито,


Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39759260
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031