Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2020 07:13 - БЪЛГАРИТЕ ИМАТ ЦАР И ТОЙ Е ВЕЧЕН
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 3726 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 09.08.2020 17:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Величка Атанасова 2 мин. · 

НЕ СМЕ ЗНАЕЛИ ТЕЗИ ДАННИ. НО И ПРИ ЦАРСКА БЪЛГАРИЯ, ДЪРЖАВАТА Е СТИГНАЛА ДО СЕГАШНИТЕ СИ МИНИМАЛНИ РАЗМЕРИ, ЗАРАДИ ВОЙНА, ЗАПОЧНАЛА ОТ НАС.
БЪЛГАРИТЕ ИМАТ ЕДИН ЦАР И ТОЙ Е ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС. МНОГО НИ Е ДАДЕНО ОТ ДУХА И ЗАТОВА МНОГО СЕ ИЗИСКВА ОТ НАС.
БЕЗ ТОЗИ БЕЗГРЕШЕН ЦАР, КОЙТО Е ИСТИНА, ПЪТ И ЖИВОТ, НЯМА НАДЕЖДА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ!
НАШАТА ИСТИНА И НАШАТА МИСИЯ Е, ЧЕ БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ ОАЗИСЪТ НА ХРИСТОС В СВЕТОВНАТА ДУХОВНА ПУСТИНЯ.
НЕ СЛУЧАЙНО ДЯВОЛЪТ, ТОЛКОВА БЛИЗО ДО НАС ВИЛНЕЕ БЕЗНАКАЗАНО ПОБЕДНО, НО...ТОВА Е ПИРОВАТА МУ ПОБЕДА.
КОЕТО Е ПИСАНО, ЩЕ СЕ ИЗПЪЛНИ И НЯМА СИЛА ПО-ГОЛЯМА ОТ ТАЗИ НА ЖИВИЯ И ИСТИНЕН БОГ.
СЕГА ТОВА НАИСТИНА ИЗГЛЕЖДА НЕВЪЗМОЖНО, НО ИМА ЛИ НЕВЪЗМОЖНО ЗА НАШИЯ БОГ?!
ЩОМ НИ Е ДАДЕНА МИСИЯ, ДАДЕ НИ СЕ И ЗНАМЕТО, МАКАР, ЧЕ ГО ОСТАВИХА НА РИЛА ПЛАНИНА И СИГУРНО ТАМ СЕ Е ЗАГУБИЛО, РЕЧЕНОТО И НАПИСАНО, ЩЕ СЕ СБЪДНЕ!!! ЩЕ СЕ СБЪДНЕ!!!
АМИН!!! ДА БЪДЕ!!!
-----------------------------------
Невена Балканска
9 септември 2019 г.
ПРЕЛЮБОПИТНА ИНФОРМАЦИЯ ВЗЕТА ОТ КОМЕНТАРИТЕ ПОД СТАТИЯТА - ИМА ЛИНК.

Дали авторът би се легитимирал, ако е от групата!?

" Българите без Цар са като стадо без пастир.

Толкова години републикански напъни ни докараха до там да сме всяка коза за свой крак - Няма Цар, няма държава, няма армия, няма правосъдна с-ма, няма народ. Има една шайка бандити окупирали властта незаконно в противоречие на Търновската конституция(всички последващи са незаконни заради незаконния референдум от 1946г!), и управляващи феодално с по-крупните мошенници - пърдон - бизнесмени.

А народа виждайки какво се случва, се спасява поединично и бяга от собственат си земя и родина колкото се може по-далече.

Не обвинявайте Царете ни! И тяхната не е била лесна - да балансират между едни и други външни интереси в името България да я има и да се развива доколкото ни позволяват! Инак смачкването ни е било гарантирано!! Особенно Борис винаги е бил на ръба да си подпише абдикацията и да се махне, но както той самия е казвал "след това ще си изядете главите" - нещо което виждаме вече 70 години!

Републиканската форма, отдавна е изчерпана в България. Видно е до какво дъно сме стигнали. Не е ли време да пробваме нещо, което доказано добре е работело и страната се е развивала и е било гордост да носиш името БЪЛГАРИН!

2.Прадядото на цар Фердинанд е Орлеанският дук Луи-Филип Равенството. В неговия дворец Пале Роял се е подготвяла Френската революция. Там са се събирали привържениците на Русо и Монтескьо, обсъждали са идеите на реформацията, писали са памфлети и са заговорничели срещу братовчед му крал Луи XVI. Орлеанският дук Луи Равенството ръководи похода на тълпата срещу Версай. Той депутат от Париж във френския Конвент, републиканец, генерал от републиканската армия, якобинец. Луи Равенството е основен двигател за премахване на абсолютната монархия и въвеждането на Конституционната монархия във Франция през 1791 г. Затова всички привърженици на конституционната монархия са се наричали Орлеанисти. Луи Равенството гласува закона за гилотинирането на братовчед си Краля. После сам е гилотиниран като Бурбон. По тази причина синът му Луи-Филип Гражданина, също генерал от републиканската армия, емигрира в чужбина за 22 години, преди да стане Крал на французите от 1830 до 1848 г.

3.Идеологът на конституционната монархия е последният голям европейски философ Емануил Кант. Тоя я нарича „коронована република“, защото има републиканска форма на разделение на властите. Затова и цар Борис III Обединител често пъти е казвал „аз съм републиканец“. Кант я смята за по-справедлива форма на държавно управление от демокрацията, тъй като в последната има насилие, диктатура на мнозинството над малцинството с типичен пример античната робовладелска „демокрация“ и нейното доразвитие – болшевишката республиканска „демокрация“.

4.Кралица Виктория казва за братовчедка си и най-близка приятелка княгиня Клементина Орлеанска: „Не познаван по-голям дипломат на света от Клементина и никога не бих си пожелала да ми е противник“. Като млада е била много красива. Предишният френски крал Шарл Х много я харесвал като мома и казвал на баща й Луи-Филип, че ако е бил по-млад, щял да й поиска ръката. На площад Конкорд в Париж има шест големи статуи, които символизират главните френски градове. На високи пиедестали седят млади девици в антични носии, седнали върху дула на оръдия и държащи меч в ръце. Статуята на княгиня Клементина символизира град Лил. Като ходите в Париж да ахкате и охкате, вижте я. Почти никой българин не я знае, вероятно и посланикът, а и повечето французи.

5.Принцеса Клементина не можа да стане кралица, но стана майка на Цар. И не „за съжаление“, а за късмет на България, защото цар Фердинанд от кално турско село и възвърна величието на европейска сила, мереща се с великите сили и на безспорен хегемон на Балканите. Не случайно кралица Виктория казваше за него: „От всички нас владетели на Европа Фердинанд е единствен роден за монарх“. Цар Фердинанд беше безспорно най-образования владетел на Европа и най-открит към модернизация. Той беше учен, изследовател и откривател на птици, растения, насекоми, доста от тях наречени на негово име „фердинандовки“, изнасял е доклади в европейски академии на науките. Това не е случайно, защото модернизатор на Франция беше дядо му „кралят републиканец“ Луи-Филип Гражданина, който ограничи правата на аристокрацията и заложи на едрата буржоазия. По негово време Франция преживя бурна техническа революция, построиха се стотици заводи и хиляди километри ж.п. линии, така както цялата ж.п. мрежа на България беше създадена при царете ни Фердинанд и Борис и нищо от комунистите, вкл. досега.

7.Когато цар Фердинанд идва в България, безспорно е знаел повече за България отколкото знаят много българи и досега. Учил е в Терезианската школа във Виена. Гледал е европейските гербовници с гербовете на „Императора на България“ векове след като България уж вече я нямало. Сигурно е чел многобройните пиеси на европейски езици за св. Цар Тервел, „спасителят на Европа със силата на Честния Кръст“, играни в европейските кралски театри. Ние все още не сме написали пиеса за него. Знаел е, че прототипи на Шекспирови герои са славните български царе Крум и Омуртаг. Знаел е от Волтер и Монтескьо, че неговият велик предшественик Кралят Слънце е зован „un bon Bulgar”. В неговия роден дворец във Виена приятелят му Йохан Щраус пише „Цигански барон“, чийто прототип е граф Александър/Шандор, син на Киро и Ристо Накови, които преди повече от 250 години се изселили в Банат, Австро-Унгария. Орейки земята си, те изкопали уникалното съкровище на българските Царе от Наги сент Миклош – 9,5 кила чисто злато. Вместо да го продадат, те го подарили на Императора на Свещената Римска империя, а той за благодарност ги ръкоположил за графове. Фердинанд явно го е виждал, изложено в императорския дворец, когато е ходел там на аудиенция или на бал.

Фердинанд идва в България с ясното съзнание, че идва в древна държава с древен народ, който се възражда и комуто предстои бурно развитие и бляскаво бъдеще, а не в новизмислена държава, като други негови братовчеди. Той е знаел, ама ние май още не знаем!

6.Цар Фердинанд дойде от Виена - столица на Европа, на бившата Свещена римска империя, но пусна електрически трамваи в София преди Виена. Пусна улично електрическо осветление преди Виена и 10 години преди САЩ. Създаде военно-въздушни сили, през Балканската война българската бойна авиация оперираше с 39 самолети, докато американските Еър форс по това време имаха числом и словом 3 (три) броя бойни самолети, а уставът им до 20-те години беше кавалерийски. В него пишеше, че американските летци не трябва да носят шпори в самолета. -))

8.Интересът на Франция към България се засилва именно при управлението на дядото на Фердинанд крал Луи-Филип. По това време, когато се развива действието на „Граф Монте Кристо“ в Париж почва да действа Български антируски център, който апелира европейските велики сили и обществено мнение да спрат руския геноцид над българския народ в резултат на насилствената и с измама депортация в Русия на стотици хиляди българи – превъзходни земеделци – и импортацията на тяхно място на същото число, черкези, цигани и други номадстващи разбойници. Този център се ръководи от Александър Екзарх, османски консул в Париж и ок. 25 крупни български интелектуалци от европейска величина като професорите в Сорбоната д-р Петър Берон и Никола Пиколо, Георги Раковски, князе на османски провинции, османски, румънски и сръбски министри – всичките са българи.

Франсоа Гизо, премиер на Франция при Луи-Филип изпратил през приятеля си крупния френски икономист проф. Жером-Адолф Бланки (автор на термина „утопичен социализъм“) на посещение в България, воден от Александър Екзарх. Той издава в Париж книгата си „Посещение в България през 1840 г.“, в която дава висока оценка за българите, сравнявайки ги с гърците и др. Нарича българите и „най-религиозният народ в Европа“. Да се запомни – не французите, испанците, италианците, поляците, гърците, а българите!

Европейският съюз е учредил годишна награда за икономика на името на проф. Ж.-А. Бланки, а наще идиоти издадоха книгата му за България … след 120 години.

9.Като ирония на съдбата, наследникът на френските крале цар Фердинанд идва в България, когато се пече зловещия антибългарски съюз на Русия и Франция. Мисията, с която идва в България любимият племенник на цар Александър II – княз Александър I (Батенберг) – се проваля. А тя е недвусмислена – да подготви България за руска окупация. Князът извършва държавен преврат и суспендира Търновската конституция за 2,5 години. Но наглостта на руската дипломация става нетърпима. Опитват се чрез русофилите да накарат България да нападне Румъния, уж да си вземем Северна Добруджа, а всъщност Русия да вкара войски да ни „помирява“. Започват да командарят Княза, а това му дотяга и се опъва. При Александър III русофилите започват гнусна агитация за дискредитирането му. Захари Стоянов подготвя Съединението и със Стамболов провалят зловещия руски план. От Пловдив бият депеша до Княза, че Източна Румелия минава под неговата корона, дори ако той не ще. Стамболов му заявява ултимативно – да оглави Съединението или да потегля за Дармщадт. Князът е доблестен офицер, вече съчувства на българските стремежи за обединение и приема да оглави оставената без руски офицери войска срещу нападението на Сърбия, насъскана от Русия. Това му изяжда главата. Детрониран е с русофилски преврат от националните предатели Радко Димитриев и още няколко офицери и д днес споменавани като „национални герои“ на тържествените зари. След контрапреврата моли руския цар за снизхождение, но изгонен от него позорно от България.

10.Без Княз България е застрашена всеки момент от руска окупация. Никой не смее да се кандидатира за престола, заради руското вето, а Европа не е готова за война с Русия. Датският принц Валдемар се уплашва. Русия ни прави нагло предложение с пияния черкезки развратник Мингрели, продал собствения си народ на Русия. НС го отхвърля. Фердинанд се колебае 6 месеца, но усилено учи български. Поставя условие да бъде одобрен от ВНС. Одобрен е с 100% мнозинство. Стамболов му поставя ултиматум да идва, защото положението е нетърпимо.

Фердинанд си поставя главата в торбата и идва по волята на българския народ, отречен от всички велики сили и целия свят. Той е полковник и поданик на императора на Австро-Унгария. Императорът нарежда на полицията да бъде арестуван, ако тръгне с влак за България. Фердинанд тръгва и се крие в клозета на вагона, докато минат австрийската граница. В Унгария излиза от кенефа, защото маджарите му симпатизират. По баща той е не само австро-баварец, но и маджарин – наследник на приказнобогатите унгарски херцози Кохари – 3-ти по богатство.

11На Козлодуй Фердинанд пристига с параход, посрещнат от депутати, министри и народът като спасител на България от руска окупация, както Ботев дойде да я спасява преди 20 години. Деца му изнасят представление за пристигането на Ботев. Фердинанд обявява деня на Ботев за национален празник и свой втори имен ден с небесен покровител св. Патрикий Бруски – християнски мъченик от 3 век от гр. Бруса (тур. Бурса), столица на древното тракийски Царе на Витиня от Троянската война. Жалонът е поставен – Цариград и, разбира се, отвъд него. Трябва да имаме и предмостие на малоазийския бряг, за да брани Проливите от нахалници. Всъщност, става въпрос само за древното българско Царство Витиня, повече не щем. -)-)

Стамболов, който изрови Европа, за да докара Фердинанд, тържествува. Делото му за спасението на България се е увенчало с успех. Комунистически идиоти пишат, че в този момент Стамболов казал „е тоя ша ебе майката на България“. Айде, бе. -)

Фердинанд става покровител на фамилията на приятеля на Стамболов Христо Ботев. Поръчва и откриват със Стамболов първия красив паметник в България – на Ботев във Враца, който комунистическите идиоти 3 пъти местиха и накрая разрушиха, щото Ботев трябвало да бъде 10 метра висок. -) Издава луксозно съчиненията на Ботев. Праща брат му да се изучи в западна военна академия и го прави генерал."

       


Тагове:   ЦАР,   христос,   българи,


Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. elizabethborislavova - Наистина имаме вечен Цар
28.07.2020 10:48
Исус Христос е нашият вечен цар. А България още от създаването й е начертана на дланта Му. Страна като една човешка длан.
цитирай
2. zaw12929 - БЕЗ РЪКОВОДСТВО НЕ СТАВА- ЦАРСТ...
29.07.2020 11:00
БЕЗ РЪКОВОДСТВО НЕ СТАВА- ЦАРСТВОТО Е ОТЖИВЕЛИЦА, НО ОНЕЗИ ЦАРЕ СА РАЗИЧНИЯ ОТ НАШИЯ АЛЧЕН БЕЗПОДОБЕН БАНКЕНСКИ ИНДИВИД, ПРЕВЪРНАЛ ДЪРЖАВАТА В БАЩИНИЯ- НЕ ЩАТ ГО, А НЕ СИ ТРЪГВА
цитирай
3. zaw12929 - БЕЗ РЪКОВОДСТВО НЕ СТАВА- ЦАРСТ...
29.07.2020 11:01
БЕЗ РЪКОВОДСТВО НЕ СТАВА- ЦАРСТВОТО Е ОТЖИВЕЛИЦА, НО ОНЕЗИ ЦАРЕ СА РАЗИЧНИЯ ОТ НАШИЯ АЛЧЕН БЕЗПОДОБЕН БАНКЕНСКИ ИНДИВИД, ПРЕВЪРНАЛ ДЪРЖАВАТА В БАЩИНИЯ- НЕ ЩАТ ГО, А НЕ СИ ТРЪГВА
цитирай
4. dobrodan - При все, че цар няма да имаме,
29.07.2020 11:19
заради този текст: "7.Когато цар Фердинанд идва в България, безспорно е знаел повече за България отколкото знаят много българи и досега. Учил е в Терезианската школа във Виена. Гледал е европейските гербовници с гербовете на „Императора на България“ векове след като България уж вече я нямало. Сигурно е чел многобройните пиеси на европейски езици за св. Цар Тервел, „спасителят на Европа със силата на Честния Кръст“, играни в европейските кралски театри. Ние все още не сме написали пиеса за него. Знаел е, че прототипи на Шекспирови герои са славните български царе Крум и Омуртаг. Знаел е от Волтер и Монтескьо, че неговият велик предшественик Кралят Слънце е зован „un bon Bulgar”. В неговия роден дворец във Виена приятелят му Йохан Щраус пише „Цигански барон“, чийто прототип е граф Александър/Шандор, син на Киро и Ристо Накови, които преди повече от 250 години се изселили в Банат, Австро-Унгария. Орейки земята си, те изкопали уникалното съкровище на българските Царе от Наги сент Миклош – 9,5 кила чисто злато. Вместо да го продадат, те го подарили на Императора на Свещената Римска империя, а той за благодарност ги ръкоположил за графове. Фердинанд явно го е виждал, изложено в императорския дворец, когато е ходел там на аудиенция или на бал."

давам плюс от сърце и душа!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13707652
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031