Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2020 12:14 - Досега..
Автор: anetta Категория: Други   
Прочетен: 246 Коментари: 0 Гласове:
2



 четох във фейсбук и новини от абв портала. Боже, как всичко се драматизира. Вместо да се търсят решения, да се опитват начини, нещата да се променят, те ги драматизират. Ама драматизацията е просто следствие, следствие на това, че хората вече имат интернет, може всеки да твори и да се чувства велик в собствените си очи..а резултати и действия, няма! И за друго се замислих, хората вместо да работят, да създават, да имат цел, да има действия, станаха обикновени ляляджии по интернет простарнството. Гледам войната между Бойко и Радев..ми смешна работа. Използват виртуала, за да се надумват, а хората чакат резултати от управлението им. Местя поглед и чета, спорове, обиждане, нападки..кой е по по най..ама на думи! Опитах се да се сетя за някой известен който не говори, а действа..ми не можах.
И какво излиза накрая, виртуала замества липсващата реална комуникация с хората, "комуникация" има, ама ей така отдалече и отстрани, а не очи в очи. Да де, ама той /виртуалът/ няма как да е заместител. Не могат ли хората да се срещнат, да говорят и ако имат обща цел да търсят пътища към нея. Партиите са се хванали за гушата, народа е разделен, а тонове, мегатонове думи се изливат в нета, по медий и т.н...и защо? Борба за влияние? Е защо им е това влияние като нещата падат стремглаво надолу и въпрос на време е, хората да се усетят и да ги накажат. Защото всяка лъжа е до време..всяка манипулация също..а реалността, фактите и истината винаги излизат наяве.
Отначало си мислех че интернета е виновен за цялото положение в света. Ми не, нета просто го има, а ние сме тези, които решаваме как и дали да го ползваме. Той е създаден точно за това..да ни залива информация и да ни обърква..
А въобще не искам да захващам темата за екзотеричната литература по нета. Там е страшно. Като видя човек с два грама ум да ми цитира мъдрости и да се прави на голямата работа..иии онемявам. Всякаква иднийска измет се прави на гурута..а тези с два грама ум са техни последователи..и са "умни"!
Отдавна не бях писала...щото все не ми оставаше време да се замислям...ама днес фейсбука ме провокира...: )))
а когато ръцете работят, ума мълчи..ето една перфектна медитация за изчистване на ума от излишни мисли и емоции..а не оммм...: )))
абе хората са го казали..физическата умора, дава здрав сън и спасява от празнодумие и излишни емоции..
Да е прекрасен и усмихнат деня ви! :)



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anetta
Категория: Други
Прочетен: 313850
Постинги: 218
Коментари: 789
Гласове: 863
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031