Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
21.03.2018 05:52 - ПОРЕДНИЯТ РУСКИ ПРОВАЛ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 659 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 21.03.2018 05:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                                                  ОПЯТЬ КУКИШ



image

 

Руският газов гигант „Газпром“ изгуби надежда да превърне „Турски поток“ в газопровод за мащабен износ на „синьо гориво“ в Европа. По информация на Интерфакс, руският газов гигант се подготвя да започне демонтаж на тръбопроводите на „Южния газов коридор“, които се строяха с оглед на „Южен поток“, а след това бяха пренасочени към „Турски поток“.

 

Последният, според плана, трябваше да доставя в Турция и ЕС 63 милиарда кубични метра газ годишно. Но рамковото споразумение с Анкара бе сключено само за две нишки на „потока“ вместо за четири.

 

Заради двукратното съкращение на мощността на „Турски поток“ на „Газпром“ се оказаха ненужни 506 километра тръби, прокарани по маршрута Починки-Анапа - от Саратовска област до Краснодарски край. Тръбопроводът подлежи на ликвидиране заедно с газоизмерваща станция „Моршанская“. В момента „Газпром“ продължава прокарването на двете нишки на „Турски поток“ по дъното на Черно море със сумарна мощност 31 милиарда кубични метра.

 

Ройтерс съобщава обаче, позовавайки се на три източника от отрасъла, че Турция се е съгласила само на това, да продължи по своята територия само една нишка на „потока“ с мощност 15.75 милиарда кубични метра годишно, по която да се доставя газ само за собствените ѝ нужди.

 

Второто разклонение, което „Газпром“ се надяваше да използва за транзит в Европа и от която вече са прокарани 1000 километра по дъното на Черно море, Анкара разреши да бъде докарано само до нейното крайбрежие. По този начин втората нишка на потока остана „тръба, отиваща в нищото“!...

Казано другояче, опять кукиш, друзья!

 

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.

 



Тагове:   фактите,   каквито са,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3184789
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575