Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2018 20:32 - ТОП РАЗКРИТИЕ! Цветан Василев: Пеевски носеше по 100 000 евро на Цацаров всеки месец!
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1294 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://skandalno.net/%D1%82%D0%BE%D0%BF-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%B5-%D1%86%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD-%D0%B2%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%B2-%D0%BF%D0%B5%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8-179665/
 

Известни българи от различни области на обществения живот унас са получили пари от фирми, свързвани с името на Цветан Василев, собственикът на КТБ. Журналистката Люба Кулезич извади „горещия“ списък в предаването на Сашо Диков по тв. канала BIT в неделя вечер.

Сред получилите крупни суми от Василев в списъка на Кулезич фигурират Кънчо Стойчев, Димитър Абаджиев, Андрей Райчев, Стефан Гамизов, Росен Карадимов и др. Имената са споменати в свидетелските показания на Бисер Лазов и касиерката Юлия Илиева по дело № 92, известно като делото „КТБ“. Някои от споменатите отрекоха категорично да са получавали пари, а други обясниха, че плащанията са по сключени публични договори и са си платили данъците. Но подчертаха, че цитираните суми са силно завишени. Тази реакция провокира различни въпроси: дали списъкът е автентичен, дали висшите служители в КТБ Лазов и Илиева не лъжесвидетелстват, дали не изпълняват поръка да „накиснат“ едни хора, за да отърват други и пр.

image

В интервю за „Фрогнюз“ банкерът Цветан Василев коментира сензационните разкрития. Ето интервюто:

–         Г-н Василев, къде ви намирам? Преди няколко дена прокуратурата каза, че ви е търсила на домашния адрес в София, но не ви е намерила отново и второто заседание на съдебния процес за КТБ пак беше отложен?

 –         Намирам се в Белград и не бих могъл да съм на друго място по разбираеми причини, известни на всеки който се интересува, но най-вече на българската прокуртура. Няма да коментирам тяхното упорство да ме търят на софийския адрес, защото ще трябва да кажа нещо „солено“… А държавното обвинение  трябва да печели доверие, защото 6% обществен вот е силно смущаващ.

–         В предаването на Сашо Диков по BIT журналистката Люба Кулезич извади списък с имена, които са получили пари от главния свидетел на прокуратурата Бисер Лазов и касиерката Юлия Илиева – от някакви фирми. Споменати бяха много известни имена, което прозвуча като бомба. Как ще коментирате това?

–         Видях предаването в интернет. Разбрах, че Лазов и Илиева били давали пари от фирми. Добре е да се проучи какви са тези фирми, формирали ли са печалби, за какво са давали суми на определени хора. В случая би могло да става дума за манипулация от страна на Лазов, да изпълнява поръчка и да назовава едни имена, а други да прикрива. Всичко е възможно от такъв човек. Но той е най-малкият проблем.

–         Кой е най-големият?

–         Ще ви кажа, но преди това ще спомена, че Делян Пеевски е носил на главния прокурор Сотир Цацаров по сто хиляди евро на месец. Лично той ми е казвал, че ги носи директно на обвинител номер едно. Самият Пеевски е взимал големи суми. Сега касиерката казва, че някои документи се били изгубили при преместване на офиса й. Много интересно. Как са се загубили, нали прокуратура и полиция нахлу там, тършува и прибра всичко, което е важно, както самата тя твърди. Да не би да са изчезнали листовете, където фигурират инициалите Д.П. и Д.П 1? Както стана с тефтерчето на Филип Златанов, което се загуби по пътя към прокуратурата, а в него се мъдреха същите инициали? Не се съмнявам, че прокуратурата се е подготвила със своите тези за процеса, но все пак ще й се наложи да отговаря на доста въпроси. Съвсем обикновени въпросчета.

image

 

Когато бяха още приятели…

–         Все пак кое е най-важното?

–         Кой събори банката. Това е въпросът на въпросите. Следващият е: Кой разграби активите на КТБ? Отговорите ще разкрият генезиса на управлението и зависимостите между властите – законодателна, изпълнителна, съдебна прюс медиите. Да допуснем хипотетично, че някакви пари са давани. Но техният сбор ще е 10, 20 дори 50 милиона. Тази сума не може да е основание за фалит. Банката е имала над 6 млрд активи. За тях ми е думата. Само три от тях – Виваком, НУРТС и „Петрол“ правят близо 3 милиарда, към момента преди фалита, по борсови оценки. Били мои, твърдят участниците в удара срещу КТБ. Как така са мои, а чрез квестурата са в ръцете на други хора? Това ще трябва да се обясни. Като се види ролята на Пеевски и прокуратурата в разгрома на банката, чрез един анонимен сигнал, чийто автор не е разпитан и до ден днешен, ще лъсне цялата зловеща картина на един престъпен заговор, замисен и реализиран от хора на върха в държавата. Вътре е името и на сегашния премиер.

image

–         Главният прокурор Сотир Цацаров и шефът на специализираната прокуратура Иван Гешев често повтарят да се върнете в България и пред съда да кажете каквото имате да кажете?  

–         Със сигурност повече от тях искам да се върна… Но пред коя прокуратура и специализиран съд да говоря? Тези на Цацаров, Пеевски и Борисов? Цацаров управлява обвинението, в което доверието е малко над нулата. Той участва в сриването на банката. Пеевски е действащ депутат. Борисов е премиер. Страната е първа по корупция в ЕС… Това гаранция ли е за справедлив процес в т.нар. специализиран съд? Служителите от различни нива на КТБ, които са обвинени, няма да получат справедлив процес. Няма условия за това. Самият обвинителен акт е ярко доказателство за това, защото съдържа всичко друго, но не и доказателствен материал.

–         Но ако имате някакви доказателства за това, което заявявате вече няколко пъти…

–         Казах достатъчно. Това е моят коментар. Какво имам, кога ще го кажа или покажа – ще дойде време. Дочуване.

източник



Тагове:   далавери,   измами,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13705367
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031