Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2017 00:22 - Павел Серафимов написа най-силните думи за Левски днес! Който на убийците прощава, той...
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1497 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 https://petel.bg/Pavel-Serafimov-napisa-nay-silnite-dumi-za-Levski-dnes--Koyto-na-ubiytsite-proshhava--toy---__218593

БЪЛГАРИН ЗА ЕДИН ДЕН

На днешната дата е роден един велик човек – Васил Иванов Кунчев, познат като Левски. Това е име, което той напълно заслужава поради невероятната си смелост и дързост. Левски е знаел за опасностите на делото, с което се е заел. Знаел е, че едва ли ще види България свободна, но до последния момент работи за освобождението ѝ.

Да дадеш живота си за Отечеството е саможертва, на която малцина са способни. Бесилото не убива Левски, а го прави безсмъртен. Въжето отнема живота на героя, но не угася светлината горяла в душата му. Тази светлина разпалва любов към Родината в сърцата на много българи и в крайна сметка довежда до пожара на Априлското Въстание, без което свободата никога нямаше да огрее Родината ни.

Левски не даде живота си напразно. Огромен брой българи последваха примера му въставайки срещу ориенталската тирания, давайки да се разбере, че нечовеците могат да сложат вериги на врата ни, но не могат да ни направят роби. Жертвите и геройството напоили събитията случили се в Батак, Перущица, Шипка и много други места, доказват това.

Най-достойният син на България е заслужил своята слава, а и почитта, която ние отдаваме до днес. Тези, които го следваха също заслужават да бъдат споменавани и почитани. Примерът на тези, които носят светлина и изгарят, за да могат други да живеят е нещо, което трябва да се цени, а и да се следва.

Левски мечтаеше и работеше за Чиста и Свята Република, за държава, която ще е споена с братска любов, без да се гледа на вяра и народност. Този Велик Българин изпревари времето си прозирайки как трябва да се гради силно общество.

Жалко е само, че политиците ни не черпят от мъдростта на Апостола. Жалко е, че повечето от тях са поели същия път, който следваха нашите чорбаджии – приятелите на султана. За тези хора е важен рахатлъка и парите, а народа – кучета го яли. Както чорбаджиите бяха глухи за страданията на ограбените, унизените, изтезаваните и избити българи, така и повечето от днешните ни политици са слепи и глухи за терора, на който са подложени много сънародници.

До кога ще се поддържа чувството за безнаказаност у малцинствата? До кога ще се толерират убийци, изнасилвачи и грабители ? Не е ли тази “толерантност” съучастие в престъпленията? Един мъдър човек е казал преди доста време – Който на убийците прощава, той в престъпленията им ги поощрява.

До кога ще се позволява на чужди компании да изцеждат последните ни спестявания?
До кога ще се позволява българи да работят за най-ниската заплата в Европа? Сега и земята ни ще бъде продадена на всеки чужденец, който разполага с достатъчно пари.
Тази земя, която стотици хиляди герои защитаваха и напоиха с кръвта си. Не е ли това края на държавността?

Щом си избрал пътят на политика, бъди политик защитаващ народа на страната, в която си роден. Или работи за създаване на нормални условия за съществуване на българите, или признай, че не е по силите ти и направи място за човек, който е готов да го направи. Това е почтеното, това е човешкото, или го можеш, или не.

Дами и господа политици, опитайте се поне за един ден да бъдете българи!

Поне в деня, в който е роден един истински светец - Васил Левски, си спомнете за кого трябва да работите. Дори и един ден ще е от полза. Дано, ако успеете да сторите това, да успеете и да се събудите.




Гласувай:
3



1. larryone - Дами и господа политици, опитайте ...
20.07.2017 05:49
Дами и господа политици, опитайте се поне за един ден да бъдете българи! - никакъв шанс.
цитирай
2. apostapostoloff - Кой беше тоя Павел
20.07.2017 05:56
Серафимов?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13705175
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031