Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2017 22:20 - Дискова херния – най-добрите начини да се избавим от нея
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1183 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 https://narodna-apteka.com/recepti/147-2017-04-18-14-12-16

Дискова херния – най-добрите начини да се избавим от нея  18 Апр 2017  Ивана Тодорова   Рецепти    5783 пъти  0 коментар image   Лечение на дискова херния с червен кантарион. С мумио. С шведска горчивка. Лютиче. Глухарче. Бабини зъби. Бял тамян. Люти чушки и смлян черен пипер. С кромид. Капки на д-р Бах за дископатия. С прополис. Уринотерапия. Гелове (мазила). Магнезий. Гладолечение. Колани (космодиск). Терапия с озон. С лазер. Подходящи лекарства и болкоуспокояващи. Упражнения и йога. Акупунктура. Санаториуми и бани. Лечение на дискова херния с червен кантарион.

Мъчителната дискова херния протича обикновено със силна и нетърпима болка в лумбалната област. Тя се дължи на притискане на нерва от междупрешлените дискове.

 

Ако и Вие сте една от жертвите на дискова херния и сте опитали какви ли не болкоуспояващи, но ефектът е никакъв, предлагаме Ви изпитани и абсолютно безвредни методи, които значително ще облекчат болката.

 

Ако често Ви се случва да се превивате от силна и пареща болка в кръста и гърба, доверете се на лечебната мощ на лековития червен кантарион.

 

Уханното горско растение се среща почти по всички тревисти и слънчеви склонове. Може да си наберете стръкове от него през лятото. Максимално полезни вещества се съдържат в стръковете с дължина около 20 сантиметра от цвета към стъблото.

Червеният кантарион е богат на горчиви вещества, танини, биофлавоноиди.

Коварната дискова херния протича с болки в лумбалната област

Билката расте във вид на храст. Изключено е да не я забележите по тревистите склонове. Може да я използвате за облекчаване на болките от коварната дискова херния в свеж вид или под формата на маслен извлек.

Може да наложите болезнения участък със свежи цветове от лековитото растение и да превържете с бинт. Желателно е да преспите така цяла нощ.

Маслен извлек, с който се масажира напрегнатата лумбална област, се приготвя по този начин – едно прозрачно стъклено шише с вместимост половин литър се пълни със свежи цветове от уханното растение. Долива се до горе със зехтин. Оставя на слънце. В период от две седмици бутилката се разклаща енергично всеки ден.

След като изтече този срок, лековитата смес трябва да се прецеди. Използва се за мазане на местата по тялото, където се локализира най-силната болка.

Може да пробвате и с вана от червен кантарион. Към водата за вана се добавят 10 литра от лековитата отвара (по две лъжици суха билка на литър вода). Престоява се поне 20 минути. Добре е през това време тялото да бъде в покой за няколко часа.

При ставни болки от различен произход добре действа и масаж с масло от жълт кантарион. Тази билка и настойката от нея са задължителни за всяка семейна аптечка, тъй като да се използват при изгаряния, дълбоки и незарастващи рани.

С мумио.

Чудотворното мумио може да е Вашето спасение от мъчителните болки в лумбалната област. Взема се мумио, колкото грахово зърно, което се разтваря в лъжичка вода и това се пие два пъти дневно. Добре действа и масаж на болното място със същото количество мумио, разтворено в лъжичка спирт.

Лечебният курс с вътрешно и външно приложение на мумиото продължава двадесет дни. Прави се почивка от десет дни. Ако болката не отшумява, процедурата се прави отново. Потретва се, ако е необходимо.

Чудотворният балсам или както наричат мумиото – кръвта на планината съдържа 28 ценни химични елемента, които имат изключително важна роля в ДНК синтеза на клетъчно ниво.

Този лековит балсам представлява сок от скалите. Той се образува под формата на висулки и се среща само по труднодостъпните места. Представлява лепкава тъмнокафява маса, която омеква при контакт с кожата.

Приема се разтворено в сок, вода или друга течност. Ако не сте се докоснали по лечебната сила на това чудо на природата, не се колебайте да го направите. Доверете се на мумиото и няма да съжалявате.

С шведска горчивка.

Лековитата шведска горчивка също е едно от чудесата на природната съкровищница, което ще ви дари с желаното облекчение при болки в лумбалната област. Ефектът се постига с вътрешен прием и локално приложение на билковата смес.

image

Червен кантарион намира приложение при лечение на дискова херния

За първия вариант трябва да си набавите готов извлек от билковата смес. Приемате от него по чаена лъжичка преди трите основни хранения за деня, добавени към чая, който пиете.

За втория вариант на приложение изберете комбинацията от сухи билки. Едно пакетче е достатъчно за приготвянето на 750 грама спиртен извлек, с който всяка вечер се мажат болезнените участъци.

Извлекът престоява две седмици. След филтриране е готов за лечение с него.

Лековитата смес от билки представлява комбинация от 11 растения, известни с чудотворните си качества – алое, мира, шафран, майчин лист, камфор, манна, териак венециан и корени от ангелика, куркума, ревен, стъклена решетка. (Здравница.ком)

Лютиче.

Билката лютиче също е едно от природните средства, на които може да се доверите при дискова херния. Тя е известна със свойството си да извлича влагата от човешкото тяло. Тъй като съдържа токсични вещества, за предпочитане е да се приема външно.

Билката се бере през лятото. Нужна ви е в свеж вид, за да облекчите болката от хернията. След като наберете няколко стръка лютиче е необходимо да ги накълцате на ситно. Към растението се прибавя шепа едра сол.

Мястото, където ще се нанесе се намазва предварително с олио. Нанася се лютичето със солта. Покрива се с найлоново фолио, в средата на което се прави малка дупчица. Слага се втори пласт фолио, след което болното място се увива с памучен чаршаф.

Престоява се така 90 минути, след което кожата се измива старателно. Заради морската сол кожата Ви може да изгори и да се появят мехури. Те не трябва да се пукат. В такъв случай е препоръчително болният редовно да си взима душ. (Лечител.нет)

Глухарче.

Лековитото глухарче ще ви избави и от болките в лумбалната област. Приготвя се отвара от корени и стръкове от лековитата билка (по една лъжица). Билките се заливат с 400 мл студена вода и се варят двадесет минути.

Извлекът престоява денонощие, след което се прецежда и се пие в рамките на деня.

Бабини зъби.

Билката банини зъби в комбинация с вълшебното глухарче е лековитата смес, която гарантирано ще Ви избави от болките. Предлагаме Ви рецептата на лечителя Борис Николов.

Лековито лютиче успокоява болката

Отварите от двете билки се приготвят поотделно. Отварата от глухарче се приготвя по гореописания начин.

Пет супени лъжици от другата билка се заливат с литър вода и с варят в продължение на час. След денонощие сместа се прецежда добре и се смесва с отварата от глухарче.

Специфичното за лечението с този отвара е, че се пие по схема и приеманото количество се увеличава всеки ден. Първият ден се приемат по три супени лъжици, три пъти на ден.

На втория ден количеството става четири лъжици.

От третия до петия ден на лечебния курс, приеманото количество е пет лъжици. (Ути.бг)

Бял тамян.

Болката при дискова херния може да потушите с помощта на бял тамян. Една лъжичка от него се добавя към два разбити белтъка и чашка гроздова ракия. Сместа се слага върху парче вълнен плат (най-удобно ще ви бъде използването на стар шал), след което болният участък се увива с нея. Престоява там, докато се абсорбира напълно от кожата.

Люти чушки и смлян черен пипер.

Люти чушки в комбинация с черен пипер гарантирано ще Ви избавят от мъчителнатата болка. Трябва ви парче вълна, което не е обработено.

То се поръсва с чаша счукани люти чушлета и лъжица черен пипер. Вързва се на болното място и остава върху него цяла нощ. Този загряващ компрес е вашето спасение особено в моменти, когато болката е непоносима.

С кромид.

Същият ефект се постига и с компрес от нарязан на филийки стар лук, с който се спи цяла нощ. За по-силен загряващ ефект върху лука се слага найлоново фолио и вълнен шал. (Сириус. биз)

Капки на д-р Бах за дископатия.

Доктор Бах и неговите вълшебни капки предлагат решение и на този проблем. За преодоляване на нетърпимата болка в лумбалната област (както и за болка от друг произход), може да приемате Витлеемска звезда (гарвански лук), както и спасителното лекарство за първа помощ. Веднага ще се  почувствате по-добре.

Пет-шест капки се разтварят в чаша изворна вода и това трябва да се изпие в рамките на един ден. Така приготвената смес има срок на годност едно денонощие. (Психотерапия.ком)

С прополис. Капки на д-р Бах успокояват мъчителната болка при дископатия

Редовното приложение на компреси с прополис гарантира изцеление от дисковата херния завинаги. Компресите се правят всеки ден в продължение на месец и лапата престоява поне 40 минути.

Прави се почивка от две седмици, след което курсът се повтаря отново.

Уринотерапия.

Придобиващата все по-голяма популярност уринотерапия гарантира очакваните резултатите.

Компрес с урина премахва болката като с магическа пръчица. Върху намазаното място се поставя лист кухненско найлоново фолио, а върху него памучен или вълнен плат. Преспивате така цяла нощ, а на сутринта няма и спомен от болката.

Гелове (мазила).

Може да използвате различни мазила за облекчаване на болката. Немската форма Краутерхоф предлага гелове с дяволски нокът и масло от евкалипт, които действат добре. В момент на силна болка може да използвате и кревил, матсан дойтч, фелоран, фастум гел, репарил.

Магнезий.

Магнезий, приеман вътрешно и външно, гарантира живот без болка. За целта се приемат добавки, обогатени с този минерал, който заздравяват костите, влияят благоприятно на сужолията и проблемните в този случаи междупрешленни дискове (спират износването им).

Магнезиев дихлорид, приложен локално върху болезнената област, ще Ви отпусне и успокои. Може да се снабдите с него от всяка аптека.

Магнезиевото олио е един наистина натурален продукт, за приготвянето на които се използва морска сол от дълбините на морето, където тя е най-чиста.

Гладолечение.

Не само двигателната активност, но и това какво консумирате, може да влоши или облекчи състоянието Ви.

Гладолечението може да се окаже вашият лек и в този случай. То представлява строг хранителен режим, по време на които се избягва консумацията на месо, млечни продукти и повечето тестени изделия.

Набляга се на консумацията на чайове, плодове и зеленчуци. Продължава от седмица до три седмици и най-мощното пречистващо и лечебно средство.

При дискова херния се намалява натиска върху прешлените и това води до трайно облекчение. Най-осезаемо е при пълните пациенти, които след подобен режим се чувстват много добре – кръвното е нормализирано и болките в тялото са изчезнали.

Колани (космодиск).

Коланът космодиск горещо се препоръчва от специалисти при болки в гърба и кръста. Носенето му  има масажиращ и лечебен ефект върху паравертебралната мускулатура. Той е препоръчителен дори и на пациенти, на които е била направена операция. (становище на доктор Цуцумански)

Терапия с озон.

Терапията с озон (озонотерапия) има комплексно действие при лечение на проблеми в лумбалната област. Озонът облекчава болковия симптом, заздравявайки фибропластите в засегнатата област. По този начин се постига оздравителен ефект.

Действа на молекулярно ниво като засилва връзките, който играят ролята на поддържащ стълб за хернията. (Кортекс-бг.ком)

В резултат от тази терапия намалява и отока, което потушава болковия симптом.

С лазер.

Все по-голяма популярност придобива и терапията с лазер. Преди да се прибегне до нея, състоянието на пациента трябва да се прецени внимателно. Ако е налице износване на дисковете и откъсване на част от хрущяла лечението с лазер е противопоказно. (д-р Асен Хаджиянев)

В лечебница СБАЛ „Гръбначен център“ в столицата може да се избавите отведнъж завинаги от хернията благодарение на ново поколение лазерна терапия, която се извършва от висококвалифицирани специалисти. (spine-center.bg)

Това е единственото лечебно заведение и у нас, в което се предлага лечение с този иновативен метод.

Подходящи лекарства и болкоуспокояващи. Дисковата херния се дължи на притискане на нерва от междупрешлените дискове

Медикаменти при дискова херния се предписват като болкоуспояващи и допълващи терапията. Износването на дисковете не може да се излекува с лекарства. Те могат единствено да притъпят болката.

Неоставит е едно от лекарствата, което се изписва при дискова херния, както и след операция. То заздравява структурата на ставите, сухожилията, съединителната тъкан и засилва връзките между тях.

Фитоартрин и артривит също могат да се приемат при дископатия.

Като болкоуспокояващо може да приемете диклак, диклофенак и всички болкоуспокояващи аналгетици, които успокояват болка от различен произход.

Упражнения и йога.

Всеки проблем с костите и ставите, включително и дискова херния може да бъде излекуван точно за месец с помощта на две вълшебни йога упражнения.

Едното от тях е упражнението котешка поза, при което във всички стави по тялото се разпределя навлязлата през тялото в гръбначния стълб топлина. Повтаря се сто пъти всеки ден.

Заставате на колене и ръце, опряни на пода, след което вдигате главата си и опъвате гърба си като котка. Упражнението е изпълнено правилно, когато брадичката допре гърдите.

За изпълнението на второто упражнение се застава по същия начин. Първо вдигате левия крак нагоре, а главата трябва да остане на нивото на раменете. След това кракът се прибира към тялото, като челото Ви трябва да докосне коляното му.

Процедурата се повтаря и с другия крак като се изпълняват общо пет серии с по десет упражнения всяка. (Медипоп.еу)

Акупунктура.

Древният лечебен метод акупунктура, който е неизменна част от древната медицина, успешно се справя и с дисковата херния. Философията, на която се основава този древна наука е, че за да се излекува тялото трябва да се възстанови енергийният баланс в него.

Именно това прави акупунктурата чрез забождане на игли в определени точни. Според китайския лечебен метод, енергията в човешкото тяло протича по меридиани, но понякога този процес се блокира. Най-често причината за това са стресови ситуации.

Възстановявайки душевната хармония в тялото, то може да бъде излекувано от всички болести, според китайското учение.

Санаториуми и бани.

Пациенти с дискова херния се повлияват добре след лечение с минерална вода. Сред изобилието от минерални извори може да изберете измежду балнеолечебните санаториуми, намиращи се във Велинград, Вършец, Старозагорски минерални бани, Хасковски минерални бани, Павел баня.

Водата в тези курорти е с различен химичен състав, но е факт, че повлиява благоприятно при ревматизъм, артрози, дискова херния (дори и след озонотерапия и операция).

Нека съветите и рецептите за лечение на дискова херния, описани в тази статия, да стигнат до по-голям кръг от хора. За целта просто трябва да я споделите.



Тагове:   лек,   дискова херния,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13760958
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930