Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2017 12:15 - Григор Лилов: Защо проговори Ахмед Доган?
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 738 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://bultimes.bg/grigor-lilov-zashto-progovori-ahmed-dogan/


image

Повяха едни чуждестранни ветрове и какво последва:
ЗАЩО ПРОГОВОРИ АХМЕД ДОГАН?
**** И защо ДАНС прогони от страната ни турци?
Никаква предизборна обстановка у нас не е причината. Причината е международната политика и статусът ни на колония на няколко държави – и велики, и не толкоз велики.

ПЪРВИ ВЪНШЕН ПЛАСТ НА СЪБИТИЯТА (10-14 МАРТ)
***** Неизвестно откога: Турция започна да слага прът в колелата и да блокира инициативи на НАТО и сътрудничеството на организацията с Грузия и Украйна.
***** Холандия се скара с Ердоган и прогони турски министри, като забрани предизборна агитация на своя територия по повод референдума за конституционни промени в Турция. Датата е 11 март.
***** Немски градове наложиха такива забрани още на 10 март.
***** Австрия изостри отношенията си с Турция по същия този този повод на 13-14 март.
***** На 15 март немският министър на отбраната Урсула фон дер Лайен направи изявление, че въпреки дипломатическите скандали Турция трябва да остане член на НАТО.

ВТОРИ ВЪНШЕН ПЛАСТ НА СЪБИТИЯТА (13-17 март)
***** На 10 март турският президент Ердоган е на визита в Москва и се среща с Путин. Договарят се съвместни инициативи в политиката, икономиката, отбраната, вкл. доставки на съвременно руско оръжие за Анкара и по-нататъшна координация в Сирия.
***** На 13 март сирийската опозиция изненадващо отказа участие в поредния кръг от преговорите за уреждане на сирийския конфликт в Астана, Казахстан. Известно е, че тя се ползва с подкрепата на арабски държави и Ердоган.
***** На 16 март турската делегация също отказва да участва в преговорите и напуска Астана
***** На същата дата – 16 март е обявена визитата на американския държавен секретар Рекс Тилерсон в Анкара (за 30 март)
***** На съшата дата Путин решава да приеме новия турски посланик в Кремъл. „Ние знаем ролята, която играе Турция и високо я оценяваме“ – заявява руският президент. И подчертава, че отношенията с Турция уверено се възвръщат към обичайното взаимоизгодно русло.
***** Днес Анкара въведе изненадващо мита за вноса за различни селскостопански култури от Русия в Турция: пшеница, царевица, слънчоглед, масло…
***** На 23 март стартират преговорите по сирийския проблем в Женева. Сирийската опозиция ще участва на тях.

ВЪТРЕШЕН ПЛАСТ НА СЪБИТИЯТА (16-17 март)
***** Вчера – 16 март, след дълго мълчание Ахмед Доган направи обръщение към нацията за неосманската опасност, което редица медии и политици нарекоха почти епохално и го определиха като историческо.
***** Вчера и днес ДАНС най-сетне се задейства и забрани на 3 турски граждани да пребиват в България заради намеса във вътрешните ни работи.
***** Вчера, 16 март Външно министерство привика за консултации у нас българският посланик в Анкара Надежда Михайлова. „Консултации“ е дипломатически ефвемизъм, с който се изразява неодобрение към политиката на държавата, в която е акредитиран посланикът.
***** Вчера, 16 март президентът Радев изненадващо се срещна с посланиците на Холандия, Австрия и временно управляващите посолствата на Германия и Франция – т.е. с онези държави, които изостриха отношенията си с Ердоган.
***** Вчера, 16 март президентът Радев се срещна с руския посланик Анатолий Макаров. (по моя, засега непотвърдена информация е имало среща на посланика и с премиера).
***** Днес, 17 март правителството опроверга информацията, че главният мюфтия е бил привикан в дирекция „Вероизповедания“ на Министерския съвет. Опроверга със следната уговорка, с която всъщност не отрече факта на срещата, а фактите за съдържанието й: „Среща между двамата в контекста, в който е разгледана в публикациите, не е провеждана никога. Служителите в дирекция „Вероизповедания” се придържат стриктно към функциите и ограниченията, наложени със Закона за вероизповеданията“.
****** Днес медии и експерти заговориха за следизборните управляващи конфигурации, в които според тях вече може да присъства и ДПС.

РАВНОСМЕТКАТА
Който не вижда връзката между двата външни пласта на световните събития и вътрешно-политическия у нас, който ей, на, бил свързан с родните избори (бел.: пропаганда – само на ужким), е нещо като кръгъл идиот.
Дружбата между Ердоган и Путин сериозно притесни Запада и той започна не само открито демонстрира това, но и да оказва силен натиск върху Анкара.
Чуха се височайши европейски министерски гласове за неперспективност за членството на Турция в ЕС когато и да било, за спиране на предсъединителни програми и разни траншовете за нея (от Германия), за опасността от възраждане на неосмански реваншизъм и т.н., и т.н.

Въпреки клетвите на Ердоган за самостоятелна политика турската икономика жизнено зависи от сътрудничеството си с ЕС и от подкрепата на световния финансов капитал. Турската армия зависи от доставки на натовски оръжия и резервни части за тях. Една преориентация към руски доставки ще отнеме десетилетия и ужасно много пари.
Въпреки усилията на Ердоган турските гастайрбайтери и турските мигранти – граждани на европейските държави все още са важен фактор и в икономиката на държавата, и в политиката й. Запада има възможност да използва това оръжие и вече започна да го прави.

Като пресметлив и хитър политик Ердоган реши да успокои Запада с някои мерки и ако Аллах даде, да противопостави двете външни карти в наддаване помежду им за влияние в Турция.

При първият външен пласт на събитията между Запада и Анкара българските политически елити спазиха излюбеното си правило, че „умно куче в мъгла не лае”.
При вторият пласт събития между Русия и Анкара те незабавно оживяваха.
Естествено, първо запевало беше Ахмед Доган като глас на Москва и ДПС като тяхна пета колона

(Една бележка: проучвам този феномен две десетилетия и половина – още от времената на сламения премиер Любен Беров. Тогава ме считаха за кретен и затова дори не обръщаха внимание на статиите ми с анализи и разкрития.)
Писмото на лидерът на ДПС е сигналът на Кремъл до Ердоган, че никакъв ДОСТ няма да бъде допуснат до парламента – предишните договорки не важат и турското влияние в България ще бъде отрязано на 100%, ако Турция коленичи на Запада и САЩ.
Затова се активизира както никога досега и ДАНС. Едно голо послание не върши работа, освен ако не е придружено с поне едно надцакване. Трима чужденци – турци със забрана за влизане у нас са хапка, твърде голяма за днешна България, освен ако зад нея не стои някой със своите си интереси.

А България?

Тя за пореден път демонстрира, че е територия.
За пореден път обществото ни демонстрира, че е неграмотно, незрящо, без усет за страна и Родина и изключително лесно манипулируемо.
За породен път видяхме, че основните политически елити не са политически, а агентури за влияние. И че демокрацията и законността у нас са фасада, зад която освен че се крие родната мафия, се разиграват различни геостратегически чуждестранни игри.
А когато си се поставил в ролята на карта в една световна игра, само въпрос на време е да те изцакат.

–––––––
някои данни: изгонените са от Дианет-а.
Турското министерство на религиите развива активна дейност у нас чрез своя Дирекция (Дианет).
Например то построи училище в Момчилград за имами с 1500 ученици. В средното духовно мюсюлманско училище-НЮВАБ в Шумен сградата е реновирана и построена нова за 1,5 млн.лв.
Турция финансира всички мюсюлмански училища и др. центрове у нас, оказа финансова подкрепа и на Мюфтийъството у нас.
В 28-те районни мюфтийства има по един зам.-мюфтия от ДИАНЕТ, в трите религиозни училища в Русе, Шумен и Момчилград има по един зам.-директор от Турция, плюс преподаватели, във Висшия ислямски институт имат един зам.-ректор и преподаватели. Сегашният представител на ДИАНЕТ у нас Улви Ата има дипломатически статут като аташе по религиозните въпроси в посолството на Турция в София.

Григор Лилов, Фейсбук



Тагове:   ДПС,   Доган,   ДОСТ,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13706784
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031