Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2017 17:24 - ГЕРМАНИЯ НА КРАКА И ВЪВ ВЪЗТОРГ ОТ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ: ШАШНА НИ, БЛЕСТЯЩ!!! ГОВОРИ ПЕРФЕКТНО НЕМСКИ И АНГЛИЙСКИ!!! (СНИМКИ)
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 955 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://www.pan.bg/view_article-49-371865-GERMANIYA-NA-KRAKA-I-VYV-VYZTORG-OT-PREZIDENTA-RADEV-ShAShNA-NI-BLESTYASht-G.html

ГЕРМАНИЯ НА КРАКА И ВЪВ ВЪЗТОРГ ОТ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ: ШАШНА НИ, БЛЕСТЯЩ!!! ГОВОРИ ПЕРФЕКТНО НЕМСКИ И АНГЛИЙСКИ!!! (СНИМКИ)      inShare1 Pan.bg07 фев 2017 | 13:23 image (195795) image(20) image
Румен Радев разговаря с германски бизнесмени без преводач, те го поздравиха за блестящия немски 

Радев повтори позицията си, че ЕС има нужда от прагматично политика спрямо Москва и напомни, че Русия е нужна не само като доставчик на газ, но и като съюзник в борбата с тероризма. 

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > > 

Германски представител на "Каолин" АД пита Румен Радев защо е наложило вето на Закона за концесиите. Президентът държа реч пред представители на германския бизнес и отговаря на техни въпроси, съобщава кореспондентът на "24 часа" Капка Тодорова. 

"Законът бе приет, за да изпълни европейска директива, но парламентът отиде твърде далеч. Той го гласува в последен час от съществуването си и в приетия вид даде възможност даването на концесии да се извършва само от един човек. Например кмета. Това дава възможност за нелегални практики и трябва да се подобри", каза президентът. 

Той отговаряше на английски, а въпросите бяха задавани на английски и немски. Тъй като владее и двата езика, Радев не ползва преводач, а германският бизнес го поздрави за владеенето на немски. 

Радев бе помолен да коментира и позицията си спрямо Русия. 
Той се засмя и каза: Това е вечният въпрос. След което повтори позицията си, че ЕС има нужда от прагматично политика спрямо Москва и напомни, че Русия е нужна не само като доставчик на газ, но и като съюзник в борбата с тероризма. 

По-късно в разговора Радев стана по-категоричен и посочи, че на Балканите Русия е играла роля преди, но настоящето е съюз с Европа. България е убеден член на НАТО и ЕС, каза той. Германски депутати преди това посочиха важната роля на България за стабилността на Балканите, в Черноморското икономическо сътрудничество и в Дунавското сътрудничество и благодариха за това. 

В реч преди дискусията Радев покани германски фирми да инвестират в България и гарантира, че всички партии ще работят за създаване на по-добър климат. 

....................... 

Президентът Румен Радев е на посещение в Германия, заедно с първата дама Десислава Радева. Двамата бяха приети топло от държавният глава Гаук, който произнесе и прочуствена реч. 

Германия е една от първите страни, които посещавате след избирането Ви за президент. Това е знак за тясна връзка, който ме радва и за който Ви благодаря. Това заяви германският 


президент Йоахим Гаук, който прие е Берлин българския държавен глава Румен Радев. 

Гаук заяви, че с предшественика Радев - президента Плевнелиев - през изминалите години е работил в тясно и изпълнено с доверие сътрудничество. Германският президент изрази надежда, че ще продължи този обмен. 

"И знам, че и Федералното правителство взема много присърце приятелството с Вашата страна", заяви Йоахим Гаук. 

Посещенията ми в София и Пловдив миналата година са едни от преживяванията по време на моя мандат, за които си спомням с особено голямо удоволствие. Богатството и красотата на българската култура силно ме впечатлиха, а няма да забравя и посещението в Рилския манастир. Впечатлиха ме също така срещите с българите, особено с младото поколение. Много от Вашите сънародници съзнават, че свободата и основните права не са даденост и много от тях продължават да подкрепят с ентусиазъм европейското обединение, каза още Гаук. 



Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!
image

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/7 СЛЕДВАЩА СНИМКА image image image image image image image - See more at: http://www.pan.bg/view_article-49-371865-GERMANIYA-NA-KRAKA-I-VYV-VYZTORG-OT-PREZIDENTA-RADEV-ShAShNA-NI-BLESTYASht-G.html#sthash.NQ87YK4v.dpuf



Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13749223
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930