Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2016 00:04 - От последните минути: ТУРЦИЯ НАПУСКА НАТО! Смъртен Ужас Разтресе Вашингтон и Брюксел! Виж Тук:
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 2149 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
http://pod-lupa.eu/%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%
D1%82%D0%B5-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D1%83%D1%82%D0%B8-%D1%82%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BD

Немският ежедневник Frankfurter Allgemeine Zeitung, който е част от огромния медиен концерн FAZ / ФАЦ /, в статия от вчера описва страха и нарастващата паника, която е обхванала Запада от случващото се пред очите им все по-тясно сближаване на Москва и Анкара.
image
Опасенията на Франкфуртер Алгемайне Цайтунг и неговите неолиберални американски ментори са, че това нарастващо сближаване на Русия и Турция може да доведе до отдръпване и в перспектива до излизане на Турция от НАТО. А Турция е най-важният член на Северно-атлантическия блок. И с най-голяма армия в Алианса след тази на САЩ.

Страховете на атлантиците са свързани и с придобиващата все по-реални очертания психоза, че НАТО ще се разпадне, ако новият американски президент Доналд Тръмп действително спре да финансира и плаща заплатите на многобройните чиновници на Алианса, както се закани наскоро. Страховете за разпад подклаждат и изявления на Ердоган, в които се заканва да бие шута на НАТО заради западните си „приятели“, които се опитаха да го свалят от власт и дори да го убият.

В момента доверието на турския президент към Запада е на най-ниското си ниво. А същевременно приятелските контакти на Турция и Русия са на максимума от 91-ва година насам, особено след подкрепата на Владимир Путин за спасяването на Ердоган от „цветната революция“, която му забъркаха американската шпионска централа ЦРУ и английската МИ-6.

Припомняме, че в началото на войната в Сирия, САЩ, активно подпомагани от Турция, Саудитска Арабия, Израел и Кувейт, създадоха, обучиха и въоръжиха една мощна ислямистка групировка, наречена ДАЕШ или Ислямска държава. Тя наброяваше около 100 хиляди души и отново с помощта на САЩ и коалиция превзе почти цялата територия на Сирия и обезкърви Сирийската правителствена армия на легитимния президент Асад. В тази банда се стекоха главорези от цял свят и извършените от тях зверства, а жестокости ужасиха и отвратиха и местното мирно население и хората по целия свят.

След намесата на руските Въздушно-космически сили в Сирийския конфликт, нещата бързо и коренно се промениха в полза на Сирийската правителствена армия, кюрдските военни формирования, позиционираните в съседен приятелски Ливан отряди на Хизбула и малобройните, но изключително добре обучени ирански спецчасти.

Организаторите на терористичната касапница САЩ, Турция, Англия, Франция и Саудитска Арабия се опитваха всячески да пречат на ВКС на Русия. Доставяха оръжие, храна и медикаменти на ислямистките главорези. Непрекъснато прогнозираха, дори чрез устата на Барак Обама, че Русия щяла да затъне в „сирийското блато“, че нямало да може да се измъкне оттам и други подобни мерзости.

Това, обаче, не се случи. Вместо да „затънат“, руските ВКС и Сирийската правителствена армия освобождаваха все по-големи територии и обръщаха в бягство или унищожаваха ислямистките бандити, величаещи се с гръмкото име „Ислямска държава“.

image

По данни на руското Министерство на отбраната, до този момент са унищожени 35 000 джихадисти, много складове за оръжие, десетки петролни кладенци, както и 75 % от наличната военна техника, укрития и бункери на терористите.

Затоплянето на отношенията между Русия и Турция започна след като Ердоган най-сетне осъзна, че икономиката му силно зависи от руския пазар и руските туристи. И, което е по-важно, че на Владимир Путин може да се осланя много повече в трудни моменти, отколкото на досегашните си западни „партньори“, чиято жестокост е по-голяма дори от лицемерието и подлостта им.

С други думи Ердоган клекна дотолкова пред Русия, че сега иска да купува (както и много други държави впрочем), руски системи за противоракетна отбрана. Защото по-ефективни от тях, светът още не е измислил.

Нещо повече. Сега Турция има амбицията да става енергиен разпределителен център за Европа. Апропо- Точно това руснаците предлагаха на България, но Бай Ху*й го отхвърли, като се гавреше най-безочливо с Русия.

Така се появиха плановете за Турски поток, за атомни електроцентрали в Турция и други подобни.

И Именно заради ликвидирането на Южен поток и появата на турски такъв, заради това огромно престъпление против българските национални интереси, Бай Ганьо Борисов падна от власт, а скоро финансираната с мръзни западни пари псевдо-партийка ГЕРБ, съвсем ще изчезне, заради нулева подкрепа сред българското население. Защото освен да грабят и лъжат, Борисов и компания не направиха нищо добро за България.

Само за 3 години Русия, връщайки си Крим, стана най-голямата сила в черноморския басейн. А в същото време Ердоган пази Босфора за руските кораби и им осигурява излаз към Средиземноморието.

И ако Москва успее да предизвика излизането на Турция от НАТО, това ще бъде най-големия успех на руската дипломация и военна сила, която ще затъмни многократно дори постигнатия успех в Сирия.

И това, твърди Франкфуртер Алгемайне Цайтунг, е съвсем реална алтернатива. Особено като имаме предвид факта, че Ердоган вече изгони и изпоарестува пронатовските турски военни, не само в Турция, но и в самата централа на Алианса. И е въпрос на време да удари гъбата и на американските бази в Турция, откъдето всъщност тръгна неуспешния метеж срещу него.

Така агресивният блок НАТО е тръгнал към окончателно разпадане и пенсиониране, заради прекалената си арогантност и пълно незачитане интересите на другите държави. Но най-вече заради все по-задълбочаващата се липса на финансиране и политическа воля в самия ЕС този мащабен военен проект да продължи съществуването си.

Автор: Иво Македонски

Източник:Skandalno.net

image

От последните минути: ТУРЦИЯ НАПУСКА НАТО! Смъртен Ужас Разтресе Вашингтон и Брюксел! Виж Тук: добавена от на 27.12.20



Тагове:   НАТО,   напуска,   Турция,


Гласувай:
5



1. planinitenabulgaria - Крайно време беше.
28.12.2016 00:28
Единствен Путин може да бъде приятел на Турция.
цитирай
2. ferhunde - путинските гладни кокошки просо ...
28.12.2016 12:35
путинските гладни кокошки просо сънуват, един от стотината директно финансирани от русия сайтове е тоя парцал, а турция ще напусне нато, когато путлер роди близнаци
ей че идиоти са путиноидите бе
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13710081
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031