Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2016 14:00 - СТОУН, АВТОР НА ФИЛМА ЗА ПУТИН: САМО РУСИЯ МОЖЕ ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ НА САЩ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 835 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://bgr.news-front.info/2016/12/09/stoun-avtor-na-filma-za-putin-samo-rusiya-mozhe-da-se-protivopostavi-na-sashh/


imageЕдинствената страна в света, която е способна да се противопостави на САЩ, това е Русия.

image

Това заяви американският режисьор и сценарист Оливър Стоун, който работи в РФ над филм за президента на Русия Владимир Путин и бившия сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън.     «Единствената страна в света, която може да се противопостави на Америка — това е Русия или вероятно Китай», — това заяви режисьорът в публикуваното интервю в британското издание Times, в което той разказва за последния си филм — политическия трилър «Сноудън» (Snowden, 2016).

 

«Дори Китай не поиска да даде на Сноудън убежище, защото се изплаши», — каза режисьорът.

 

«Венецуела му предложи, а също Еквадор и Боливия, но те не са твърде силни, за да се съпротивляват. САЩ могат да изпратят спецназ във всяка държава по света», — добави той.

 

Според режисьора, той е разговарял за Сноудън с Путин, руският лидер му споделил, че не е във възторг от постъпката на избягалия американец, но е впечатлен от неговата смелост.

image

 

Стоун заяви, че е взел интервю от Путин, припомни, че е завършил снимките на документален филм за руския президент.

 

«Сигурен съм, че жив ще ме изядат»,  пошегува се той.

 

Споменавайки за руско-американските отношения, режисьорът обвини САЩ в нарушаване на цяла поредица от споразумения с Русия, в това число договора за ПРО и обещанията НАТО да не се разширява на изток.

 

«Защо Русия трябва да си сътрудничи с нас? Единственият отговор, който американците дават, е този: «Вие сте лошите момчета, а ние имаме право да правим всичко, което си поискаме».

 

Нима Западът не разбира, че в Русия са нахлували два пъти, тя е изгубила 40 милиона човека в две войни. И руснаците дяволски са загрижени за тези проблеми?!»,  отбеляза Стоун.

 

Филмът «Сноудън» разказва за живота на бившия аналитик от Агенцията за национална сигурност, който през 2013 г. огласи сведения за методите на електронно следене на спецслужбите, в това число за нелегалното подслушване на преговорите на чуждестранни лидери. Спасявайки се от преследване от страна на властите в САЩ, Сноудън изпрати молби за получаване на убежище до властите на над 20 държави, в това число и до Русия.

 

На 1 август 2014 г. той получи жителство на РФ и три години вече се намира на територията на страната. В САЩ Сноудън е обвинен в нарушаване на два члена от закона за шпионажа. По всеки от членовете го заплашва по 10 години затвор.

Петя Паликрушева

 



Тагове:   Русия,   силна,   против сащ,


Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13711087
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031