Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2016 13:37 - Нов триумф на Владимир Путин! Ето как Великият Вова РАЗМАЗА ЗАПАДНОТО ЕМБАРГО и Спечели $ Десетки Милиарди за Русия! Виж Тук:
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 663 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://skandalno.net/%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%83%D0%BC%D1%84-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B2%D0%B5-173257/

imageГениалният стратег Владимир Путин отново пренебрегна законите на олигархичния капитализъм. И спечели. Не за себе си, а за своите сънародници. И за руската държава.

Как стана възможно това? 

Знаем, че основният закон на олигархизма е да натрупаш повече пари и богатства от другия. Така постепенно капиталът се концентрира в ръцете на все по-малък кръг от хора, наречени олигарси, които през последните 30 години иззеха цялата власт и започнаха да управляват зад кулисите всяка капиталистическа държава.

Но Владимир Путин отдавна изхвърли през прозореца този закон. Заедно с онези руски олигарси, които бяха награбили парите си от руската държава и народ, но не искаха да помогнат на страната да стъпи на краката си. Всички помним какво се случи с олигарсите  Березовски и Ходорковски. Беше им отнето всичко, което преди това бяха ограбили от държавата! И ги хвърлиха в затвора за НАНЕСЕНИ ОГРОМНИ ЩЕТИ  на руския народ.

Това, обаче, беше само началото. Действайки по капиталистически, харизматичният руски лидер отново и отново продължава да мисли единствено за интересите на своя народ и на руската държава.

Така се случи и с приватизационната сделка, която бе сключена вчера между руската държава и водещи световни нефтени компании – суверенния държавен фонд на Катар и една от най-мощните швейцарски компании в отрасъла – Гленкор.  Вчера председателят на огромната руска нефтена и газова компания „Роснефт“, Игор Сечин докладва на Владимир Путин за окончателното финализиране на тази изключително изгодна за Русия сделка.

image

Всъщност беше приватизирана една малка част от компанията „Роснефт“ – едва 19,5%. Това обаче донесе на държавната хазна около 20 милиарда долара или повече от един трилион рубли. Тези пари ще се влеят в руската икономика и ще допринесат за нейния възход, както и за подобряване на материалното състояние на хората в Руската федерация.

И този път  Владимир Путин пренебрегна основния закон на капитализма. Защото вместо той и негови приближени да се облагодетелстват от тази приватизационна сделка, както нашите Иван Костовци и други  подобия на хора и „демократи“, които ограбиха държавата и станаха олигарси, руската държава спечели повече от един трилион долара.

Но руският лидер успя да постигне много повече чрез тази сделка, от единия трилион, който влезе в хазната.

Най-напред той разби на пух и прах смешните санкции на Вашингтон и Брюксел, защото сключи сделката с уж „приятели“ на Запада. С Катарския държавен фонд и със „западната“ световно известна в отрасъла швейцарска фирма „Гленкор“.

Третият и най-важен успех, който постигна изключителният руски президент, бе че оттук нататък опитите на Вашингтон и Брюксел да убият икономиката на Русия като натискат надолу цените на нефта, вече ще имат нулева ефективност. Катар и „Гленкор“ са огромни и мощни играчи на нефтения пазар, които чрез тази сделка се присъединиха към Русия, вбесени от наглостта на Вашингтонските и Брюкселски чиновници, които искаха да унищожат руската икономика, но чрез парите и в ущърб на европейските и арабски нефтени компании.

Тоест, Владимир Путин постигна с една сделка три огромни придобивки за руската икономика и руския народ. Десетки милиарди долари постъпления в държавния бюджет, ликвидиране на санкциите в най-чувствителната за руската икономика област – нефто-газовата промишленост, и ликвидиране на всякакви опити на Запада да унищожи Русия с икономически лостове.

Ето защо западните медии гръмнаха за „неочаквания ТРИУМФ“ на Владимир Путин, който приватизира 19% от „Роснефт“, а спечели хиляди пъти повече от милиардите за държавния си бюджет.

„Файненшъл таймс“ пише, че сделката се е превърнала в „ТРИУМФ“ за Путин. Вестник Гардиън“  отбелязва, че сделката е била неочаквана за пазарите, но изключително ефективна за Путин и Русия. „Форбс“ пък подчертава, че Катар и компанията „Гленкор“ са изскочили като че ли от нищото и са финализирали сделка изгодна и за тях,  и за Русия.“Дейли телеграф“  посочва, че Катарският фонд и швейцарската „Гленкор“ са станали първите инвеститори в руска нефтена компания и оттук нататък ще повлекат крак още много инвеститори на изключително перспективния  и огромен пазар на Руската федерация.

Само преди минути Skandalno.net научи, че акциите на „Роснефт“ са скочили с цели 6,6% , до 380 долара за една акция, което е невиждан рекорд в цялата история на руската мега-компания.

И за да завършим, ще направим едно бегло сравнение с „приватизацията“ в България. От началото на този невиждан в историята на страната ни грабеж, бяха продадени, по точно е да се каже подарени,  от Иван Костов и седесарската компания, активи на българската държава за 100 милиарда долара. А в хазната са влезли по данни на Сметната палата само три милиарда.

Тоест, ние сме единствената държава в света, която отчита загуби от десетки милиарди долари, когато приватизира огромни и мощни предприятия като Кремиковци, „Химко“,  авиокомпания „Балкан“, черноморските курорти и още много други по-големи и по-малки предприятия.

Това означава, че 90% от нашите „честни бизнесмени“ са от дружинката на Али Баба и 40-те разбойника.

И за целия този пладнешки грабеж досега няма наказан нито един български политик или чиновник, които са вземали решения и са подписвали приватизационните сделки. Ето затова държавата ни е най-бедната в Европа. Защото крадците и мошениците живеят около нас и ни се надсмиват, но няма власт, която да ги накаже.

Така, както Владимир Путин направи в Русия. Затова хората от целия свят го обичат. Защото прави живота на своите сънародници по-добър. И защото мисли за хората в Русия и по света.

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net



Тагове:   Путин,   за народа си,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13753993
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930