Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2016 08:05 - Владимир Путин Взривяващо: ТУРЦИЯ СЕ РАЗПАДА! ДА ЖИВЕЕ НЕЗАВИСИМ КЮРДИСТАН! Виж Фаталната Грешка на Ердоган:
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 895 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 http://skandalno.net/%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%B2%D0%B7%D1%80%D0%B8%D0%B2%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D1%82%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%B5-%D1%80-173072/

Във вчерашна ни статия със заглавие „Турция обяви война на Русия“, ние от  Skandalno.net  първи анализирахме заплахата за война, която Ердоган отправи оня ден към Русия. Припомняме, че на симпозиум в Истанбул турският султан, сякаш в транс и лунатично бълнуване, заяви, че целта на нахлуването на турските войски в Сирия е да свалят режима на Асад. Което в превод от дипломатически език значи, че Турция директно заплаши Русия с война!

image

След нашето разкритие, половината сайтове и медийни пропагандатори в България подеха тази тема и потвърдиха изводите на Skandalno.net относно необмислените брътвежи на войнолюбеца Ердоган, които със сигурност ще се окажат пагубни за него и държавата му.

Ако обаче продължим нашия анализ, ще стане ясно, че вчера, със своето изключително недалновидно заявление, че ще унищожи „режима“ на Башар Асад, турският президент направи и втора грешка. И ако  превърне бръщолевенето си в реалност, тази втора негова грешка ще бъде фатална.

Първата голяма грешка в отношенията с руската държава Ердоган направи, когато нареди, без всякаква причина и в съюз с коварните си „приятели“ от САЩ,  подло да бъде свален руски самолет, който се връщаше в базата си в Латакия след битка със зловещите банди на Ислямска държава в Сирия. Виновниците от турска страна за този, „Удар в гърба“, както го нарече руският президент Владимир Путин, все още не са наказани.

И ако за тази първа „грешка“, Русия в крайна сметка си затвори очите, то за втората – ПРОШКА НЯМА ДА ИМА. Особено ако турският падишах се опита наистина да тръгне с жалкия си аскер срещу сирийската правителствена армия на Асад, зад които твърдо стоят руските Военно-космически сили.

Вчера заместник министърът на външните работи на РФ Сергей Рябков заяви, че Русия не се тревожи от заявленията на Ердоган, а от факта, че те са съпроводени с конкретни военни придвижвания и операции на турската армия в Сирия.

„Ние там се борим с тероризма и няма да позволим на никого самоволно да определя кой ще е бъдещият ръководител на Сирия“, заяви руският зам. министър. „Това може да определи единствено сирийския народ“, добави Рябков.

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова също бе категорична, че публичните закани на турския президент ясно показват желанието му да потъпче постигнатите до момента споразумения между Русия и Турция. Захарова подчерта, че руската страна ще отвърне достатъчно твърдо на всяка агресия, опирайки се на основополагащите документи на ООН и международните спогодби.

Директорът на Руския институт за стратегически изследвания Елена Супонина, пък заяви направо, че турската армия незаконно е нахлула в Сирия, защото никой не я е канил и Русия няма да се съобразява с желанията на турското ръководство, относно бъдещото управление на страната.

Какво може да се случи при евентуален сблъсък на намиращите се в Сирия пиратски турски военни подразделения с правителствените сирийски войски, подкрепяни от руските ВКС? Ето какво:

Първо: Ще избухне кюрдското опълчение, което натрупа значителен боен опит във войната против Ислямска държава. То отдавна чака такъв сгоден случай, за да се опита да откъсне Източна и значителна част от Югоизточна Турция, плътно населени с около 25 млн. кюрди. И като се има предвид, че кюрдите в Турция са една трета от населението на страната, а в Ирак вече има кюрдска автономия, може с основание да се каже, че близо една трета от територията на Турция ще се отцепи, за да се присъедини към бъдещата супер-държава „Свободен Кюрдистан“, преди Ердоган да има време дори да измрънка „Аллах е велик!“.

image

Една трета от територията на Турция е плътно заселена с кюрди. Които от векове, заедно със сънародниците си от Ирак и Сирия мечтаят за собствена държава

Второ: Обръгналите и стиковани в много бойни действия руски войски в Сирия, ще нанесат мълниеносен съкрушителен удар на турците и ще ги изтласкат от сирийска територия за броени часове. След това ще запечатат херметически със средствата на радиоелектронната и противовъздушна отбрана небето и сухоземните граници на Сирия. Така че нито пиле, нито „Стелт“ да могат да прехвръкнат.

Трето: Подлите лицемери САЩ отдавна кроят шапка на бай Реджеп и дебнат момента да му спретнат някоя цветна революцийка. А ако Ердоган превърне и Руската федерация в свой враг – РАБОТАТА МУ Е СПУКАНА!

Нека не забравяме и за мощната руска военноморска армада, която се намира във водите край Сирия и може да попилее турските сухоземни пирати за секунди. А страшните ракети „Сармат“ и „Калибър“, пък застрашават територията на самата Турция, чиято противоракетна отбрана няма никакви шансове да ги спре.

В крайна сметка, всичко това означава, че ако босфорският пилафчия се опита да тръгне срещу Русия, ще се изпари от политическата сцена завинаги, а турската държава ще се раздели с една трета от територията си, на която се намират близо 60 % от природните й богатства. За Турция остава единствено полупустинята Анадола, в която освен редки треви и лишеи, растат единствено камъни!

Изборът е на Ердоган. И на турските политици и военни. Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13707323
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031