Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2016 00:50 - Герберската маша попиля Стара Загора, да се готвят и останалите!
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 756 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
http://spodeli.eu/gerberskata-masha-popilya-stara-zagora-da-se-gotvyat-i-ostanalite-articles-11730.html
Герберската маша попиля Стара Загора, да се готвят и останалите!   image

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров/ГЕРБ/ и зам.областния на Стара Загора Христо Чаушев/ГЕРБ/ обикалят всички общински кметове от областта и ги притискат да осигурят минимум по 5000 гласа за Цецка Цачева, разказаха свидетели, пожелали анонимност по обясними причини.

image

В рекетьорската схема е включен и бившия началник на РПУ-Казанлък и сегашен изпълнителен директор на пътно-строителния гигант PSI/Път строй инженеринг/ Дамян Дамянов, известен с контактите си в МВР, следствие, прокуратура и ДАНС. Другият участник в групата за натиск е скандално известният бизнесмен Иса Бесоолу/ДОСТ/, за когото се мълви, че има железни позиции в Държаен фонд земеделие /ДФЗ/.

Начинът на действие, който описват свидетелите, е следният. Кметът на Стара Загора и областен лидер на ГЕРБ, заедно със зам.-областния Христо Чаушев посещават всеки един от общинските кметове /без значение от коя партия са/ и поставят "бойна задача" да се осигурят минимум 5000 гласа за Цецка Цачева. Благодарността за услугата и съдействието е успешно "прокарване" на общински и лични проекти в ДФ"Земеделие"., а гаранцията за това - Иса Бесоолу.

При отказ за съдействие и подкрепа се намесва бившия шеф на РПУ-Казанлък Дамян Дамянов, който разговаря с общинските първенци по специфичен начин. Някои от тях наистина има от какво и за какво да се притесняват. Например, кметът на община Павел Баня Станимир Радевски /независим/ има три повдигнати обвинения, включително и за убийство. Кметът на община Николаево пък Косьо Косев/БСП/ също има своите притеснения относно изчезването на едни 115 000 лева по проект на общината. Кметицата на община Чирпан Кичка Петкова/БСП/ също има своите семейни проблеми.

Кой е Иса Бесоолу и защо е включен като гарант в схемата?

image

Иса Бесоолу е бизнесменът, заради когото Цветан Цветанов и лидерът на ДОСТ Лютви Местан се скараха в парламента преди време, припомнят паметливи.

Тогава Цветанов обвини Местан, че е оказвал натиск по дело срещу Бесоолу, Лютви му отговори от парламентарната трибуна, че Бесоолу е незаконно подслушван.

Заради скандала в парламента бе създадена дори Анкетна комсия, която трябваше да разнищи случая, и по-специално - има ли Иса Бесоолу покровители, които са лобирали за него пред покуратурата и съда.

Данъчни афери, подкупи, незаконна сеч на дървесина, нагласени обществени поръчки и политически протекции от високо ниво - с това хората от старозагорска област свързват Иса Бесоолу от село Александрово. Той е осъден за склоняване на длъжностно лице към подкуп.

42-годишният мъж живее в сарай в подножието на Средна гора, където често отскачат високопоставени гости от София. Вози се в последни модели джипове. Бесоолу владее дърводобива, транспорта, търговията с горива и строителството. Говори се, че има три паркетни фабрики в Турция. Всеизвестен е фактът за изключително "силните" му позиции в ДФЗ.

Така, благодарение на неофициалната му власт във Фонда, Бесоолу е избран да „гарантира“ на послушните кметове, които се наемат да обезпечат петте хиляди гласа от общините си, бъдещи приходи от държавната касичка.

И както се казва по герберски: Сговорна дружинка страна преобръща!!!

Ето ги хубавците "мислещи" за народа:

image

image

image

image

image

ДА ЖИВЕЕ МАЙКА БЪЛГАРИЯ!!!



Тагове:   натиск,   от герб,


Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13708959
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031