Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2016 00:14 - Църквата към правителството: Стига толкова бежанци! Това е нашествие!
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1172 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
http://kanal3.bg/news/bulgaria/16104-Carkvata-kam-pravitelstvoto:-Stiga-tolkova-bedzanci!-Tova-e-nashestvie

Църквата към правителството: Стига толкова бежанци! Това е нашествие! Православният български народ е заплашен да изчезне като държава, предупреждава Синодът 15:14 | 25 Септември 2015 г. image Източник: Канал 3 ОЩЕ ПО ТЕМАТА Борисов не опроверга Меркел: И в момента има горещи точки в България 12:40 | 24 Септември 2015 г. Меркел: България предложи да направи "гореща точка" за бежанците 08:47 | 24 Септември 2015 г.

Правителството да не допуска повече бежанци в България. За това призова в специално обръщение Светият синод на Българската православна църква,

като подчертава, че сме длъжни да обгрижим с хуманно отношение вече дошлите. Това е първата официално изразена позиция на Църквата от началото на бежанската вълна.

"За тези, които вече са тук, е редно като православни християни и като общество да се погрижим, доколкото можем и ни стигат оскъдните ресурси, но повече не.

Който е създал повода за този проблем, той да го преодолее, не е редно православният български народ да плаща с цената на изчезването ни като Държава", предупреждава БПЦ. 

Православните ни водачи изразяват тревога от разместване на съществуващия етнически баланс на територията на България, ако бежанският поток не спре.

Синодът е категоричен, че вълната от прииждащи хора от разорени от войни страни в Близкия изток и Северна Африка вече "придобива всички белези на нашествие".

"Българската православна църква призовава българското правителство, ако то е правителство на християнска държава, на всички форуми и във всички международни организации, в които то участва, да постави най-остро и категорично въпроса за незабавно прекратяване на войните в Близкия Изток и Северна Африка и за отстраняването на причините, довели до масовото прокуждане на милиони хора от родните им земи", се посочва още в позицията.

"На второ място, искаме най-категорично нашето правителство да постави въпроса дали е налице религиозно прочистване на тези територии от християнството и как това се вписва в повелите за междуетническа и междурелигиозна толерантност. Искаме нашето правителство да постави пред международните организации въпроса как е гарантирана междурелигиозната толерантност в Египет, Сирия, Ирак и т.н. и какви мерки ще вземе световната демократична общност за гарантиране спазването на този принцип в тези страни", тревожат се още владиците.

В обръщението си от Светия синод припомнят, че месеци наред БПЦ е упреквана в пасивност по бежанския проблем, но никога не е вземала прибързани решения, продиктувани от моментни ситуации, популистки съображения или с цел да угоди някому.



Тагове:   обръщение,   БПЦ,


Гласувай:
0



1. bezistena - Някой да е видял Патриарх Неофит да ...
25.10.2016 11:37
Някой да е видял Патриарх Неофит да излезе и да поведе стадото си Българско пищящо!Някой свещеник или поп да е ударил камбаната да разбуди народа или да поведе литийно шествие с хоругвите и иконите на Исус и Богородица към отворената ни граница!

"БПЦ никога не е вземала прибързани решения,продиктувани от моментни ситуации, популистки съображения или с цел да угоди някому."–
–Пфу,буклуци!
Предците ни свещеници и попове–великомъченици първи ги горяха и деряха живи турските изроди,в отчаяните си опити да спасят паството си,без да се съобразяват с някого и със собствения си живот,допитвайки се само до Господа!
Позор и срам за недостойните глави и представители Светата ни БПЦ,оставили народа си Български в най–страшните дни на изпитания!
цитирай
2. bogolubie - Първо, пише се боклуци. Не знаеш правописа, а се перчиш и съдиш, което не се позволява на християните.
25.10.2016 19:40
Второ, за сведение, светейшия патриарх е с болно сърце. В събота му целунах ръка, когато беше излезнал от храм "Света Неделя". Доста се е привел, но очите му са чисти и сини. Умолявам Господ да го пази. Когато св.ап. Павел роптае за болестта си, Господ му отговаря, че е достатъчна благодатта, която има и още, че в немощта Силата безпрепятствено действа. По молитвите на нашия благословен патриарх и молитвите на всички български християни, моля Господ и Света Богородица да спасят България и българите!!! Амин!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13707729
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031