Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2016 12:26 - Китай предупреди гражданите си да се подготвят за Третата световна война
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 659 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://bultimes.bg/kitai-predupredi-grajdanite-si-da-se-podgotvyat-za-tretata-svetovna-voina/
image Китай официално обяви на своите граждани да се подготвят за началото на Третата световна война.

Китайският министър на отбраната Чанг Ванкуан издаде указ, чрез който гражданите на Китай трябва да започнат да се подготвят за началото на Третата световна война, съобщава интернет изданието Disclose.tv.
Чанг Ванкуан е разпоредил да започне широкомащабна образователна програма по национална отбрана във всички училища, университети и държавни учреждения. Според него съществува голям риск от война и е нужно нацията да бъде подготвена сега, а не, когато вече ще бъде късно. В подготовката е предвидено да се включат полицейски и военни части, които ще трябва да се координират с гражданите. Също така ще се тренира и подготовка за мобилизация на населението, в случай на заплаха за територията на Китай.

вижте още: Русия предупреди, че ядрената война със Запада е неизбежна

В доклад представен по-рано тази година от Чанг Ванкуан се посочват преките заплахи за Китай, идващи от това, че еднополюсният модел наложен от САЩ вече е спрял да функционира. Светът в момента е преминал към двуполюсен модел на управление, като е много възможно да стане и многополюсен. Министърът на отбраната изтъква, че бързото развитие на технологиите в Русия и Китай за военни цели създава огромно напрежение в САЩ, които са свикнали да диктуват правилата. Чанг Ванкуан допълва, че в близко бъдеще не е изключено да има сблъсък между Китай и САЩ в Южнокитайско море.

„Китай ще пази своя суверенитет и няма да допусне САЩ или Австралия да влязат в нашите териториални води. В случай, че те нарушат нашия суверенитет, ние ще им отговорим, дори ако се наложи и с военни действия“, коментира министърът на отбраната Чанг Ванкуан.


Чанг Ванкуан е на мнение, че САЩ отдавна се мъчат да забъркат конфликт в района на Филипините между Китай и съседна държава. Целта на САЩ е в този конфликт да се намесят на по-късен етап срещу Китай. Това е рискован ход, който може да доведе до избухването на Третата световна война. Военният министър добави, че Китай трябва да се подготвя, както за нападение, така и за защита. Именно поради тази причина са широкомащабните учения за отбрана, които ще обхванат цялата територия на Китай.

Конфликтът между САЩ и Китай за Южно море

По-рано тази година САЩ успяха чрез съда в Хага да обявят Китай за нарушител в международното право в Южнокитайско море. Претенциите на Китай са, че те го владеят цялото, но САЩ не им ги признават. Китайците възнамеряват да създават изкуствени острови в района, като по този начин си изместят границата. Това не се харесва на САЩ, понеже китайската граница се доближава до страни, като Филипините и Малайзия, които са под контрола на САЩ. На фона на тези опасения американският флот е засилил своето присъствие в района, като тенденцията е постоянно да го увеличава. Китай обаче отхвърлиха решението на съда в Хага, определиха го, като недопустимо и започнаха да струпват и те военна флотилия в района.

Към днешна дата Китай не може военно да се мери със САЩ. Технологически е доста изостанал спрямо американската армия, но в рамките на 10 години може Китай да ги догони. От своя страна САЩ ще търсят начин да създадат конфликт, където да могат да се включат срещу Китай. За САЩ е важно да си разчистят сметките с Китай в този интервал от време, когато Поднебесната империя отстъпва технологически на американската армия.




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13707045
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031