Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2016 19:59 - Пълни самопризнания!
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 398 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 03.10.2016 20:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Ползвайте линка, моля:

http://yphalachev.blogspot.bg/2016/10/blog-post_2.html

неделя, 2 октомври 2016 г. Пълни самопризнания!    Американският президент Барак Обама се срещна с американския военни и заяви, че страната просто не разполага с достатъчно пари, за да бъде "полицай" в Близкия изток.
"Ние няма да бъдем в състояние да извършваме полицейски проверки в Близкия изток. Ние никога няма да имаме достатъчно войски, ние никога няма да разполагаме с достатъчно бюджет просто да управляваме и контролираме всяка от тези страни", каза лидерът на САЩ.

image
Държавният департамент заяви, че САЩ не успя да определи границите на опозицията и на терористите в Сирия. Това замопризнание бе направено от  заместник-говорителят на Държавния департамент на САЩ, Марк Тонер.
"Ние не са имали достатъчно време. Ние не разполагаме с достатъчно време за пълното прилагане на споразумението",каза Тонер.

image
 САЩ смятали обаче, че връщането на Алепо под контрола на сирийската армия само ще засили терористите,каза по време на брифинга, същият представител на Държавния департамент на САЩ Марк Тонер.
Според него, успеха на правителствените сили в Алепо ще бъде "поражение за целия свят", защото "ще позволи на терористични групи "Ислямска държава" и «Джебхат ан-Нусра» да се засилят"?!?
  Само болен мозък може да изрече подобен алогизъм-ако терористите бъдат унищожени в Алепо,те ще се засилят?
 Сирийската армия заедно с войниците на кюрдските сили за самоотбрана проведе успешна операция и освободи още един район в северозападната част на Алепо.
"Сирийската армия и Кюрдските сили  пробиха защитата на терористите и освободиха Shkeyf -индустриална зона в северозападната част на Алепо, като по този начин ние се отхвърлиха вражеските сили по-далеч от северните маршрути за доставки в Алепо" съобщиха от Сирийската армия.
По-рано беше съобщено, че сирийската армия е поела контрола над района на Al-Farafira в Алепо. Сирийските правителствени сили също унищожават екстремистите от огневите позиции на югозападния край на палестинските бежански лагери Handarat в Алепо.
Сега освободените райони се зачистват от терористите.

The Nation: САЩ направиха всичко, за да прекъснат споразумението с Русия относно Сирия.
Действията на Русия в Алепо са само реакция на действията на САЩ.
Москва със започналото съвместно със сирийците мащабно настъпление на завладяният от терористите Алепо демонстрира сила пред Вашингтон и не скрива раздразнението си по отношение на САЩ.
„Москва накрая разбра, че няма да разубеди американците да се откажат от идеята да направят още един държавен преврат в името на съперничеството на великите държави” – пише колумнистът Патрик Лоурънс.
Демокрацията е „последното нещо, което е нужно на САЩ в арабския свят”. Изявлението за „стратегическа неопределеност” на целите на Вашингтон в Сирия авторът счита за „празни приказки” и Русия разбрала това.
Според него, в сегашната ситуация изобщо не става дума за случайна атака на ВВС на САЩ по въоръжените сили на Сирия – според Лоурънс атаката била преднамерена.
„Пентагонът направи всичко за да бъдат забравени споразуменията, това беше очевидно от самото начало”, отбелязва той.
    Публикувано от Yordan Halachev 



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13716430
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031