Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2016 13:59 - ЧЕТИВО ЗА СЛЕПИ РУСОФИЛИ....- от ИВАНКА ШОШЕВА
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 578 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 22.09.2016 14:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ИВАНКА ШОШЕВА  22.09.2016
12 часа ·   

ЧЕТИВО ЗА СЛЕПИ РУСОФИЛИ. ЧЕТЕТЕ ДА ВИ СЕ ОТВОРЯТ ОЧИТЕ И УМОВЕТЕ, ТА ДА ПРОУМЕЕТЕ, КОГО ЗАЩИТАВАТЕ И ОБИЧАТЕ ПОВЕЧЕ ОТ РОДИНАТА СИ. НАУЧЕТЕ СЕ ОТ РУСНАКА ДА ОБИЧАТЕ РОДИНАТА СИ - ЗА РОДИНУ, ЗА СТАЛИНУ.....
Независимостта на България е провъзгласена с манифест на 22 септември (5 октомври нов стил) 1908 г. в църквата „Св. Четиридесет мъченици“ в Търново.

Независимото Българско царство е признато от Великите сили през пролетта на 1909 г. От Освобождението на България до обявяването на нейната независимост тя е трибутарно княжество спрямо Османската империя. Малко пояснения за това какво е трибутарно княжество
Трибутарното княжество е зависимо княжество, поставено в подчинено положение спрямо друга държава-суверен в международноправен аспект. Подчиненото положение се изразява в задължението за плащане на ежегоден васален данък – трибут. Пример за васално княжество в историята на България е Княжество България, което е възстановено/конституирано като трибутарно княжество според Берлинския договор. Член 1 от този договор гласи:
„България се конституира като самоуправляващо се княжество под суверенитета на Негово Величество султана..."
Русия създава предпоставки за създаването на трибутарно Княжество България. Тя, вместо да отстоява нашата незавсимост, се е съгласила и договорила предварително, чрез Райхщадското споразумение от 1876 г., Будапещенската конвенция от 1877 г. и Лондонското споразумение от 1878 г с другите велики сили, че казусът с евентуалното създаване на нова държава на Балканите (тоест България), нейният размер (на България) и т.н., ще се решава с участието на всички велики сили, а не само по желание на самата България.
Берлинският договор, подписан и от Русия, определя територията на българското княжество в земите между Дунав и Стара планина и дотогавашния софийски санджак. Между Стара планина и Родопите се обособява автономна област Източна Румелия (АЗ ВСЕ ОЩЕ ЖИВЕЯ В ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ)...ТАКА БЪЛГАРИЯ БИВА РАЗПОКЪСАНА И С ПОМОЩТА НА РУСИЯ...ЛЮБИМАТА НА НЯКОИ НАШИ КОНЕ С КАПАЦИ РУСИЯ...
Съдбата на България е решена без нито един българин. Методий Кусевич, тогава архимандрит и протосингел при Пловдивската митрополия обръща публично внимание на подготвяните от Русия, Англия и Австро-Унгария несправедливости спрямо българския народ и организира подписки от всички земи, които да бъдат занесени до Берлинския конгрес. В Македония подписките са организирани от Шапкарев, а в Пловдив от самия Методий. Шапкарев поверява адресите от Македония на велешкия търговец Весов, който ги предава в руското посолство. Пловдивските адреси също попадат в руското посолство, след като Костаки Пеев съобщава на руските власти за събраните подписки. Подписките обаче не получават гласност и нито един български представител не отива и не присъства на конгреса. ПАК БЛАГОДАРЕНИЕ НА РУСИЯ!

Участници, решили съдбата на България, са :

- Великобритания: Бенджамин Дизраели, Роберт Гаскойн-Сесил, Одо Ръсел ,
- Австро-Унгария: Андраши, Алойс Граф Кароли, Хайнрих Карл фон Хаймерле ,
- Германия: Ото фон Бисмарк, Бернхард Ернст фон Бюлов, Хлодвиг цу Хоенлое-Шилингсфюрст ,
- Италия: Луиджи Корти, Едуардо до Лоней,
- РУСИЯ: АЛЕКСАНДЪР ГОРЧАКОВ, ПЬОТР ШУВАЛОВ, Барон д"Убри,
- Франция: Уилиям Анри Уадингтон, Сен Валие, Пол Депри и
- Османска империя: Александър-паша Каратеодори, Карл Детроа ( Мехмед Али паша ), Садуллах бей, Мъкртич Хримиян
- Румъния: Михаил Когълничану, Йон Братиану,
- Гърция: Теодорос Делигянис, Петрос Браилас-Арменис
- Сърбия: Йован Ристич
- Черна гора: Боцо Петрович.
По силата на Берлинския договор българските територии, установени от Цариградската конференция от 1876 г., са разделени на 7 части:
1. васалното Княжество България;
2. автономната провинция Източна Румелия;
3. Северна Добруджа (предадена на Румъния);
4. Македония;
5. Източна Тракия;
6. Западна Тракия (които запазват статуса си на интегрална част от Османската империя);
7. Западните покрайнини (предадена на Сърбия). 
Това предизвиква силно недоволство сред българите. До голяма степен предопределя политиката на България през следващите десетилетия, насочена към обединение на териториите, населени с българи, но останали извън държавните граници.

Подписването на Берлинския договор предизвиква и силни отрицателни реакции на общественото мнение в Русия. ЗАБЕЛЕТЕ ОБАЧЕ - НЕ ЗАЩОТО БРАТСКИЯТ ИМ БЪЛГАРСКИ НАРОД Е РАЗПОКЪСАН, НЕ ЗАРАДИ ЧЕРНИТЕ НИ ОЧИ....А ЗАТОВА, ЧЕ ТЕ СА НА МНЕНИЕ ЧЕ ТЯХНАТА РОДИНА - РУСИЯ ПОЛУЧАВА ТВЪРДЕ МАЛКО ОТСТЪПКИ срещу тежките финансови и човешки загуби по време на Руско-турската война (1877 – 1878).
КАК МИСЛИТЕ, ЗАЩО РУСИЯ УЧАСТВА В БЕРЛИНСКИЯ КОНГРЕС? НЕ ОТ ЛЮБОВ КЪМ НАС, КАКТО НЯКОИ НАШИ РУСОФИЛИ МИСЛЯТ, а защото с равноправното си участие в Берлинския Конгрес Русия утвърждава присъствието си на европейската дипломатическа сцена, постигнато с Цариградската конференция, след провала си в Кримската война през 1856 г.!!!!



Тагове:   русофили,   умереност,


Гласувай:
0



1. zaw12929 - Е, , и защо делите българите и щеще ли ...
23.09.2016 04:59
Е, , и защо делите българите и щеще ли да има независимост на БЪЛГАРИЯ , ако Русия не бе платила на Турция 80 златни милиона и признанието на истината не е русофилство, а унижаването на българите, които признават приноса на Русия е най тежко престъпление, както е всяко потъпкване на истината и поставяне завесата на лъжи и заблуждения...
ВРЕМЕ Е МИНАЛОТО ДА НЕ ХВЪРЛЯ СЯНКА НА БЪДЕЩЕТО. ВСЕКИ ДА СИ ПОГРЕБЕ ЖЕРТВИТЕ И В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ ДА МИСЛИМ ЗА ОБЩОТО НИ ДОБРО.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13763916
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930