Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2016 21:28 - На 22 юли 2016 г. ЕС одобри използването на ГМО соя на Monsanto за храна на хора и животни: Вижте какво — точно разрешиха от ЕК
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 972 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://bultimes.com/na-22-yuli-2016-g-es-odobri-izpolzvaneto-na-gmo-soya-na-monsanto-za-hrana-na-hora-i-zhivotni-vizhte-kakvo-tochno-razreshiha-ot-ek/


image На 22 юли 2016 г. ЕС одобри използването на ГМО соя на Monsanto за храна на хора и животни: Вижте какво — точно разрешиха от ЕК Публикувано на 01.08.2016  в България/Любопитно/Свят

image imageimage

На 22 Юли 2016 г. ЕС одобри използването на ГМО соя на Monsanto за храна на хора и животни. Съобщението на Европейската комисияТук

(NaturalNews)

ГМО фуража прави свинските стомаси на каша! Шокиращи снимки показват сериозни щети, причинени от ГМ соя и царевица

Ако имате проблеми със стомаха или стомашно-чревни проблеми, ново проучване, водено от д-р Джуди Карман може да обясни защо: прасета, хранени с генномодифицирана соя и царевица показват 267 процента увеличение на тежко възпаление на стомаха, в сравнение с тези хранени без ГМО. При мъжките разликата е още по-силно изразена: 400% увеличение. (За протокола, повечето деца с аутизъм са момчета, и почти всички от тях са тежко възпаление на червата.)

Изследването е проведено върху 168 малки прасета в среда на автентична ферма и се изпълняват в рамките на 23-седмичен период от осем изследователи в Австралия и САЩ. Водещият изследовател д-р Джуди Карман, е от Института за Изследвания на Здравето и Околната Среда в Кенсингтон Парк, Австралия. Проучването вече е публикувано в Списание по Органични Системи, рецензирано научно списание.

Изследването е първото, което показва това, което изглежда е в пряка връзка между поглъщането на ГМО фуражи и измерими щети на стомасите на тези животни. Тестовете също показват необичайно високо маточно тегло на животните, хранени с ГМО диети, пораждащо допълнителни въпроси относно възможността за ГМО храните да причиняват щети на репродуктивните органи.

Привържениците на корпоративно-доминираната наука за ГМО растенията бързо атакуват проучването, обявявайки, че те мислят, че няма доказателства, свързващи ГМО с биологично нараняване на животни по какъвто и да е начин. И са решени да продължат да вярват в това, дори ако това означава селективно игнориране на все по-дълбока и неоспорима вълна от научни изследвания, които многократно показват ГМО-тата да бъдат свързани с тежко органно увреждане, тумори, рак и преждевременна смърт.

„Странични ефекти … токсични ефекти … ясни доказателства“

Проучването е съвместно обявено от GM Watch и Sustainable Pulse.

Водещият автор на изследването д-р Джуди Карман заявява, „Открихме тези нежелани ефекти  при храненето на животните смес от култури, съдържащи три генетично модифицирани гени и ГМ протеини, които се произвеждат от тези гени. Въпреки това няма никакви регулаторни органи на храните никъде по света, изискващи оценка по безопасност на възможните токсични ефекти на смесите. Резултатите ни предоставят ясни доказателства, че регулаторните органи трябва да преценят безопасността на генетично модифицираните култури, съдържащи смеси от генетично модифицирани гени, независимо от това дали тези гени могат да възникнат в едно ГМ растение или в смес от генетично модифицирани растения, ядени в едно и също хранене, дори ако регулаторите вече са оценили генетично модифицираните растения, съдържащи единични ГМ гени в сместа.“

Следващата снимка показва вътрешностите на прасе, хранено с не-ГМО диета срещу вътрешностите на прасе, хранено с ГМО диета. Както се вижда от снимката, прасето, хранено с ГМО диета, претърпява тежко възпаление на стомаха:

image

Още повече доказателства, че ГМО уврежда бозайниците

Изследването добавя тежест на научните доказателства от други проучвания, които показват, че плъхове, хранени с диета на ГМО, получават ужасяващи ракови тумори и страдат от преждевременна смърт.

Научно изследване, публикувано миналата година заключи, че яденето на генетично модифицирана царевица (ГМ царевица) и консумирането на остатъчни нива от хербицида Roundup на Monsanto е свързано с развитие на шокиращо големи тумори при плъхове, широко разпространено увреждане на органите и преждевременна смърт.

Това проучване също бе критикувано от корпоративните поддържаници на ГМО, които твърдяха, че учените не трябва да показват снимки на плъхове с големи ракови тумори, причинени от ГМО, защото снимките плашат потребителите и ги карат да се страхуват от ГМО.

Ето някои от снимките, които те не искат да видите, взети направо от публичното обявяване на проучването:

image

Това проучване също така открива, че плъхове, хранени с ГМ царевица страдат от тежко бъбречно увреждане, както и шокиращо висок процент на преждевременна смърт.

Защо тези проучвания не бяха направени преди да се пуснат ГМО храните в световните доставки?

ГМО биотехнологичната индустрия беше в състояние да избяга всяко едно смислено регулиране на ГМО-тата в САЩ с (абсурдното) твърдение, че ГМО не са съществено по-различни от не-генно модифицираните култури. „Те всички са еднакви!“ ни казаха. И Министерството на Земеделието на САЩ  (USDA) го приема.

Как тогава Монсанто успява да патентова ГМ царевицата си? Не би трябвало да можете да патентовате нещо, освен ако не е уникално различно. Така че, самият факт, че Монсанто е придобил патентите на своите генетично модифицирани сортове култури, е доказателство, че самата компания вярва, че семената й са различни.

А какво е различното в ГМ царевица на Монсанто? Тя произвеждасмъртоносен инсектицид, растящ във всяко зърно. Този инсектицид, разбира се, е това, което убива насекомите, които се опитват да се хранят с културата. И как убива тези насекоми? Фатално уврежда техните храносмилателни системи. Същият инсектицид остава вътре в царевицата дори след като културата се превръща в храна за животни … царевичен снакс … или царевични зърнени закуски.

ГМО са негодни за консумация от човека

Това проучване за стомашните възпаления на прасетата изведнъж осигурява още по-достоверни доказателства, че ГМО са негодни за консумация от човека и може би причиняват тежки увреждания на храносмилателната система на хората и бозайниците.

Естествено, ГМО индустрията и нейните платени онлайн тролове, „учени“ и мултимилионната PR машина ще се опита да атакува грубо това изследване от всеки ъгъл. Те абсолютно мразят, когато истинската наука поставя под въпрос техните отровни, смъртоносни семена и генетично замърсяване.

Ето защо няма да прочетете тази новина никъде в традиционните медии – същите медии, които напълно се дискредитираха преди няколко седмици, когато се престориха, че изключително успешният глобален Марш срещу Монсанто дори не се е състоял.

ЗАБЕЛЕЖКА КЪМ ПРОДАЖНТЕ КОРПОРАТИВНИ МЕДИИ: Нямате никаква правоподобност. Почти никой не вярва в това, което печатате. Всички знаят, че вашата редакторска програма е продадена на Фармацията, Монсанто, оръжейните производители и на държавния надзор. Причината, поради която алтернативни медии като GM Watch и Natural News се увеличават, докато вашите цифри спадат е, защото ние отпечатваме истински новини, които наистина имат значение за свободата, свобода на храните, свобода на фермите, свободата за здраве и самостоятелност. Може би ако спрете умишлено да лъжете вашите читатели всекидневно, цензурирайки важните новини за масова свобода, може да видите някои читатели да се върнат към публикациите ви …

† † † † † † †

Проучване разкрива, че ГМО соята убива бебета плъхове само за три седмици

(NaturalNews)

imageНай-добрата храна, която можете да купите от щандове на магазините, е храната, която ИМА някои дупки и наяждания от насекоми. Това доказва, че тя е годна за консумация. Последни документални филми показват цели полета с генетично модифицирана царевица, която изглежда като пластмаса, без да се вижда насекомо или птица наоколо, нито пеперуда, комар или муха, но защо? Знаете ли, че диета, съдържаща генетично модифицирана (ГМ) соя и царевица, давана за храна на плъхове в продължение само на 90 дни, причинява широк обхват от токсични ефекти, включително увреждане на ДНК, промени в кръвта, както и увреждане на черния дроб и бъбреците? Ако консумирате ГМО редовно, червата ви всъщност създават пестициди. Вие консумирате гените на организми, които унищожават храносмилателния тракт на бръмбари и червеи.

В момента около 250 милиона американци са морски свинчета за случващия се ОГРОМЕН ГМО експеримент. Америка е една голяма лаборатория и ГМО храните са зловещата променлива с нетествани резултати за хората. Това е дългосрочен, страшен тест, на който са подложени най-малко 80% от американците, дали доброволно или не, всеки ден. Въпреки това, е важно да се отбележи, че изследвания разкриват увреждане на черния дроб при лабораторни плъхове само след 30 дни и половината бебетата са умрели само за три седмици! Възможно ли е да ядете ГМ царевица и ГМ соя всеки ден? Как ще се чувствате следващия месец? Ами вашите деца? Има изследване, с което трябва да сте наясно, и то е от МНОГО подробно проучване, направено през 2014 г..

Също така, според отделно публикувано проучване от същия екип от изследователи, генетично модифицираните храни също могат да имат способността да „активират отново латентни вируси, създават нови вируси, както и да причиняват рак, чрез причиняване на свръх-експресия на нормални гени.“ Те описват тялото, поглъщащо фрагменти от CaMV-35S „промотор“, използван в много ГМ култури. Той се появява „включен“ в кръвта, черния дроб и мозъка на тъкани от експерименталните плъхове.

Хронична токсичност от хоризонтален трансфер на ГМО ген

Биологичното въздействие и пряката опасност от прехвърляне на ГМО гени в хората и техните тъкани е тема на голямо безпокойство. Отрицателното въздействие на генетично модифицираните (ГМ) храни Е БИЛО оценявано. Чернодробните клетки при животните показват отклонения и увеличени съотношения на ДНК фрагментация. Какво означава това с по прости думи? – Че ако сте животно, както са плъховете и хората, тогава вашите клетки също мутират, отслабват, и скоро ще започнат да се множат неконтролируемо, тъй като механизмът, който управлява нормално възпроизводство е развален или мутирал. Някои от вашите клетки ще изпитат програмирана клетъчна смърт. Това подпомага раковите клетки да поемат контрол върху даден орган или някоя вече увредена област на тялото, включително и мозъка. Този рак, който може би „преживявате“ може да дойде от биохимични промени, които създават рискове за здравето, свързани с поглъщането на ГМ компоненти.

Тази нова „биотехнологична“ ракова храна без насекоми, не е никакъв вид храна. Ако ви дава болести, не може да се счита за храна. Точка по въпроса. Като хора, наша работа е да защитим Майката Природа, без да променяме гените на това, което всички ние консумираме. Ние сме единствените животни, които са в състояние да променят гените в лаборатории.

Изумителни открития показват смъртни случаи на бебета плъхове за 30 дни

Плъхове, които са получавали определени ГМ зеленчуци са открити, че имат смъртоносни количества токсичност в бъбреците, черния дроб, тестисите, спермата, кръвта и ДНК. Изследванията са свързали ГМ храната със стерилитет и детска смъртност. Ензимите, устойчиви на известния хербицид „глифозат“, са открити в кръвта на плъховете. Това са хромозомни аберации. Почти всеки орган, наблюдаван по време изследванията, показва увреждане на ДНК от ГМ соевата диета. Соята и царевицата са две от най-често отглежданите генетично модифицирани култури, защото са пълнежи в хиляди популярни хранителни продукти. Като разхождащ се лабораторен плъх, който консумира ГМ „храни“ редовно, изпитвате ли уртикария, сърбеж или люспеста или суха кожа редовно? Изпитвате ли астма и хронично хриптене, като след всяко голямо ядене или когато се опитате да бягате или тренирате? Изпитвате ли болки в корема, изтръпване в устата и гадене от това, което мислете, че е хубава храна в хубав ресторант? Може би правите екскурзии до бара за храна без насекоми. Нали знаете, че повечето от рапицата е ГМО.

Внимание, родители: забележете, че по-горните изследвания също показват, че половината от бебетата, хранени с ГМ соя умират в рамките на три седмици. Разбира се, плъховете са просто животни в лаборатория, но къде „стоим“ ние в момента? Хората искат своята евтина храна, без насекоми, но дали ракът е цената, която си струва да плащат? Така, че все още ли искате храната, която и насекомите няма да ядат? Какво ще кажете за тази „храна“, която дава на лабораторните плъхове ракови тумори с размерите на топки за голф в рамките на три месеца? Не можете да живеете без бъбреците си, така че може да искате да преминете към 100% органична храна, или най-малкото, да избягвате ГМО като чума, защото тя наистина е това.

† † † † † † †

Шокиращи открития в ново проучване за ГМО: Ужасяващи тумори при плъхове, хранени ГМО царевица, 70% от женските умират преждевременно

(NaturalNews)

imageКонсумирането на генно-модифицирана царевица, както и на следи, останали от химически торове на „Монсанто“ Раундъп, причиняват развитието на ужасни тумори, увреждане на органите, както и преждевременна смърт при плъхове. Това е заключението от  шокиращо ново проучване, което изследва  дългосрочните ефекти от генетично-модифицирана царевица на Монсанто.

Проучването се счита за „най-задълбочено проучване, публикувано някога относно здравните ефекти от ГМО храни и хербицида Раундъп върху плъхове „. Новини от ужасяващи констатации се разпространяват  като горски пожар в интернет, дори с масмедиите, които на пръв поглед са в шок от снимките на плъхове с няколко гротескни тумори … тумори толкова големи, че дори плъховете имали затруднено дишане в някои случаи. ГМО може да се счита новият талидомид (успокоително средство, причиняващо деформация на крайниците на зародиша на бременна жена).

image

Това е първото по рода си проучване с цел откриване на  дългосрочните  ефекти от консумирането на ГМО, ръководено е от Жил-Ерик Сералини от Университета на Каен (Gilles-Eric Seralini of the University of Caen). Може би се чудите защо такива проучвания не са били  проведени  преди ГМО царевицата да е  одобрена  за широко използване от USDA (Американски Департамент по Агрикултура) и FDA (Асоциацията за храните и лекарствата), но такава е силата на корпоративното лобиране и корпоративната алчност.

Изследването е публикувано в Food & Chemical Toxicology Journal и е  представено по време на пресконференция в Лондон.

image

Ето и някои от шокиращите констатации от проучването:

 

 • До 50% от мъжките и 70% от женските плъхове умират преждевременно.

 

 • Плъхове, които пият малки количества на Раундъп (на нива законно разрешени във водоснабдяването) имат от  200% до 300% увеличение в големи тумори.

 

 • Плъхове, хранени с ГМО царевица и следи от Раундъп в нея,  получили  тежко увреждане на органите, включително увреждане на черния дроб и бъбреците.

 

 • При проучването тези плъхове са хранени с  NK603, сорта „Монсанто“ на ГМО царевица, която се отглежда в цяла Северна Америка и е широко разпространена за храна на животни и хора. Това е същата царевица, която е във вашите царевични зърнени закуски, царевични питки и царевични снаксове и чипсове. Daily Mail публикува няколко реакции от проучването:Френският заместник-председател на Комисията на Европейския парламент за селското стопанство Жозе Бове е  известен като яростен противник на ГМО. Той призова за незабавно спиране на отглеждането на ГМО култури в ЕС,  както и за спиране на  вноса на генно модифицирани култури. „Това проучване показва, че най-накрая сме прави и, че е наложително бързо да се преразгледат всички процедури свързани с ГМО културите“, казва той в изявление. В националните и европейските агенции за сигурност на храните трябва да се извършат нови изследвания, финансирани с публични средства, за да гарантират здравословна храна за европейските потребители“.(http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2205509/Fresh-fears-GM…)
  Прочетете извадка от проучването

   

  Проучването е озаглавено „Сравнение на последиците от три вида генетично модифицирани сортове  царевица  върху  здравето   на бозайници .“ Резюме на самото проучване може да намерите в сайта на интернационалния весник за биологична наука
  http://www.biolsci.org/v05p0706.htm

  Нашият анализ показва ясно за три нови  ГМО странични ефекти, свързани с консумацията на ГМО царевица. Тези ефекти са както дозо-зависими ,   така и полово-зависими. Ефекти са били свързани най-вече с бъбреците и черния дроб. Други ефекти са забелязани  в сърцето, надбъбречните жлези, далака и хемопоетичната система. Ние стигаме до извода, че информацията от проучването показва за токсикация на черния дроб, вероятно причиненена от новите пестициди, които са специфични за всеки отделен вид  ГМО  царевица.

Ето и няколко цитати от изследователите:

„Това изследване показва необичайно количество тумори, развиващи се рано и по-агресивно – предимно при женските животни. Шокиран съм от изключително негативното влияние върху здравето.“ – Dr Michael Antoniou, молекулярен биолог, Колеж Кингс в Лондон (King’s College London).

„Може да се очаква, че консумацията на ГМ царевица и торовете Раундъп(Roundup), влиаят сериозно на човешкото здраве.“ – Dr Antoniou.

„Това е първият път на изпробване за дълъг период хранене и изследване на действието на ГМ царевица или торовете Раундъп(Roundup) или пък комбинация от двете и резултатите са много сериозни. При мъжките плъхове се наблюдават смущения в бъбреците и черния дроб, включително тумори и дори по-обезпокояващо, при женските плъхове, се появяват тумори на млечните жлези на нива, които са много обезпокояващи; над 80 процента от женските плъхове развиват тези тумори до края на изследването.“ – Патрик Холден(Patrick Holden), Директор, Sustainable Food Trust.

† † † † † † †

Ученият, открил, че ГМО причиняват тумори у плъхове, защити репутацията си

image

image imagediv,ul,li{margin:0;padding:0;}.abgc{height:15px;overflow:hidden;position:absolute;right:16px;top:0px;text-rendering:geometricPrecision;width:15px;z-index:9020;}.abgb{height:15px;width:15px;}.abgc{cursor:pointer;}.cbb{background-image: url("https://tpc.googlesyndication.com/pagead/images/x_button_blue2.svg");background-repeat: no-repeat;background-position: top right;cursor:pointer;height:15px;width:16px;z-index:9020;}.cbb:hover{background-image: url("https://tpc.googlesyndication.com/pagead/images/x_button_dark.svg");cursor:pointer;}.abgb{position:absolute;right:0px;top:0px;}.cbb{position:absolute;right:0;top:0;}.abgc img{display:block;}.abgc svg{display:block;}.abgs{display:none;height:100%;}.abgl{text-decoration:none;}.abgi{fill-opacity:1.0;fill:#00aecd;stroke:none;}.abgbg{fill-opacity:1.0;fill:#cdcccc;stroke:none;}.abgtxt{fill:black;font-family:"Arial";font-size:100px;overflow:visible;stroke:none;} {"uid":2,"hostPeerName":"http://bultimes.com","initialGeometry":"{"windowCoords_t":0,"windowCoords_r":1366,"windowCoords_b":728,"windowCoords_l":0,"frameCoords_t":12129,"frameCoords_r":464.5,"frameCoords_b":12729,"frameCoords_l":164.5,"styleZIndex":"auto","allowedExpansion_t":0,"allowedExpansion_r":0,"allowedExpansion_b":0,"allowedExpansion_l":0,"xInView":0,"yInView":0}","permissions":"{"expandByOverlay":false,"expandByPush":false,"readCookie":false,"writeCookie":false}","metadata":"{"shared":{"sf_ver":"1-0-4","ck_on":1,"flash_ver":"23.0.0"}}","reportCreativeGeometry":false,"isDifferentSourceWindow":false}" scrolling="no" marginwidth="0" marginheight="0" width="300" height="600" data-is-safeframe="true" style="box-sizing: border-box; display: block; width: 300px; max-width: 100%; border-width: 0px; border-style: initial; vertical-align: bottom;"> image

Беше ли прав френският професор Жил-Ерик Сералини, когато каза, че при  научни експерименти с хранене на  плъхове с ГМО продукти, това е предизвикало у тях  сериозни здравословни проблеми, включително тумори??? Цялата статия ТУК

Отговорът на този въпрос започна  широко да се обсъжда след първата публикация на изследванията му.

Сега името на проф.  Сералини  се появи отново в новините – този път във връзка с голямата му  победа в резултат на съдебен процес за клевета, което вече е втората победа през последния месец на учения и неговия екип.

Върховният съд в Париж на 25 ноември обвини бившия  председател на Комисията за биомолекулярни  изследвания  на Франция Марк Фалоус във  „фалшификация на документи“ и „използването на фалшификации.“ При това не са публикувани никакви  подробности.

Но според информация от сайта на Сералини, Фалоус е  използвал или копирал подписа на учения без негово съгласие, като се е опитвал да докаже, че  групата от изследователи, водени от Сералини, е  получила неверни   резултати при изследванията си на ГМО продукти на компанията Monsanto, включително генно- модифицирана царевица.

Присъдата на Фалоус се очаква през юни 2016 г.

Това е втората съдебна победа за екипа на професора,  след като спечели съдебно дело на 6 ноември за клевета срещу   френското списание Marianne, публикувало статия, в която изследването на Сералини е  наречено „научна измама“.

Малко хора знаят, че първоначалните заключения на проведеното от Сарилини изследване на ГМО  продукти  бяха скрити от научната общност, в резултат на сериозна PR-атака от MonsaТагове:   ЕС,   гласувал,   ГМО храни,


Гласувай:
0
0Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 11054728
Постинги: 14697
Коментари: 2328
Гласове: 9123
Архив
Календар
«  Февруари, 2020  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829