Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2016 22:34 - Професор Чирков се обърна към цяла България със страхотна новина
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 812 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=74237


Професор Чирков се обърна към цяла България със страхотна новина
imageСъбота, 20 Август 2016 

 

imageПрез септември е необходимо да стартира изграждането на най-модерната не само за България, но и за Европа кардиоклиника, която ще се нарича Черноморска болница и ще бъде във Варна.

Това съобщи за Varna24.bg големият български кардиохирург проф. Александър Чирков .

 

Здравното заведение ще бъде изградено върху площ от 12 000 кв. м., като от тях 11 000 кв.м. ще е застроената площ.

В нея ще има отделение по диагностика на сърдечно-съдовите и белодробни заболявания, ще има сектори за обща хирургия и сектори за урология и ортопедия.

В болницата се предвижда откриването на модерно отделение за Спешна помощ. Черноморската кардиоклиника ще работи със Здравната каса, увери проф. Чирков.

Той получил писмо от НЗОК, в което се казва, че ако построи новата клиника институцията ще работи с него. Проф. Чирков допълни, че има и писмо от здравноосигурителната каса на Газпром, в което се заявява, че след построяването на новата болница руските пациенти няма да бъдат пращани в Англия, Германия и Франция на лечение, а във Варна.

В Черноморската болница се предвижда да работя около 150 души персонал – лекари, медицински сестри, помощен екип. Проф. Чирков вече е водил разговори с най-добрите специалисти, които той е обучавал и които днес са на ниво ръководители и главни лекари в Германия, Олденбург, в сърдечния център в Берлин, в Хайделберг, в Роял хоспитал в Англия, в бившата болница „Св. Екатерина“.

Кадрите, които ще работят в новата клиника ще бъдат изпратени на двегодишно обучение в чужбина от месец септември тази година, когато ще стартира строителството на болницата. Въпреки, че призна че е рано да се коментира, проф. Чирков сподели, че планира в новата болница медицинските сестри да получават не по-малко от 2000 лв. заплата, а лекарите между 4000 лв. и 6000 лв.

„Кадрите, които съм поканил ще дойдат заради атмосферата, заради мен, заради спомените, които имаме заедно“, каза проф. Чирков. Стана ясно, че капацитетът на болницата ще бъде за около 110-120 лежащо болни пациенти. „Надявам се да построим една болница, която няма да има подобна.

Платихме 1,2 млн. евро само за проекта и плана, които бяха разработени в Щутгарт. Финансирането в размер на 44 млн.евро е осигурено от австрийска компания и го очакваме. Тази компания финансира, когато има доверие в някой, който знае, че ще успее. Заедно сме правили болницата „Св. Екатерина“, където работи невероятен персонал“, коментира проф. Чирков.

На въпроса очаква ли да се засили здравният туризъм след откриване на болницата проф. Чирков отговори, че не това е целта му, а по-скоро да има добро здравно заведение за българските пациенти. „Това, което ще изградим ще бъде със 7-8 степени по-високо като ниво от всичко, което съществува в момента в страната.

Това ще е болница уникална и за Европа. В Черноморската болница ще има еднакво отношение и внимание както към най-бедния пациент, така и към най-богатия. Иначе няма да я направя, ще си отида в Германия“, закани се проф. Чирков. Той сподели разочарованието си от факта, че сега има лекари, които са готови на злоупотреби заради печалбата.

„Сега е трагедия. Ще дам пример с неправомерно поставяне на стендове. Пациенти, които имат заболяване на съдовете, които хранят сърдечния мускул, имат стеснение, ние им правехме байпас. След това въведохме поставянето на стеднове. Сега всеки си е направил като бакалница интервенционална кардиология и слага стендове без значение дали има нужда или няма.

Много стендове се слагат. Някога, когато ги въведох, забраних на моите ученици да слагат повече от един стенд. Стендовете се запушват. Наскоро дойде жена с пет стенда.

Това граничи с криминалитет. Защото сърцето е орган, който нормално е даден от Господ да се съкращава от 2,5 млрд. до 3 млрд-. пъти през един човешки живот и изхвърля около 270 млн. литра кръв. И няма структура, която да контролира какво точно се случва в тази област. Това вече не е здравеопазване“, каза професорът.

Това засилило желанието му да създаде частна болница, в която да знае пациентът, че като влезе, ще излезе здрав и ще му бъде много ясно какво точно му има, от какво боледува. „Всичко ще бъде концентрирано и така подредено, че пациентът ще се чувства перфектно“, каза проф. Чирков и допълни:.

„Не съм използвал един лев от българския данъкоплатец, за да построя тази болница. Даже напротив, осигурих още 27 млн.лв. за да направим болниците в Лом, Берковица, Окръжна болница, помогнахме на Пирогов, на Терапията във Варна“. Стана ясно, че австрийските и немски фирми ще си търсят сами чрез търг български подизпълнители за строителството на болницата.

Сега проф. Чирков преглежда в болница „Света Климентина“ във Варна. През август той и съпругата му ще заминат за около месец на почивка в Германия, където всеки ден изминават пеш по 18 километра, сподели самият той.

Източник: За Жената


Тагове:   д-р Чирков,   с новина,


Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13743662
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930