Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2016 21:36 - България скоро ще е световна новина! Открихме уникален надпис край Първомай!
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 804 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 16.08.2016 21:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ПОЛЗВАЙТЕ ЛИНКА, МОЛЯ !

http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=73911II


всеки българин трябва да види това

България скоро ще е световна
новина! Открихме уникален
надпис край Първомай!
imageПонеделник, 15 Август 2016 

 

image

Нашите прадеди са дали началото на Крито-минойската цивилизация

Изследователят Павел Серафимов обяви във „Фейсбук“ ново сензационно откритие.

 

 

Ето какво пише той:

 

 

„Благодаря на всички приятели откликнали на последното ми съобщение! Както предполагах преди да се оттегля – скоро наистина България може да се превърне в световна новина.

Й. Стайков, М. Константинов, С. Сребрев и местни хора от Първомай заслужават похвала. Те обърнаха вниманието на български журналисти върху древен скален надпис. Той се оказа доста по-важен околкото смятах първоначално. Не само изрязаните в камъка знаци са на над 5000 години, но и самия надпис е монументален – нещо уникално за Меднокаменната и Раннобронзовата епоха.

Знаците са с височина от около 40 см, а в този период – краят на Меднокаменната и началото на Бронзовата епоха, нито в Шумер, нито в Египет има надписи от този тип. Знаците се явяват преходен вариант на така наречената Дунавска (Балканска) писменост спрямо Линеар А. Някои се срещат само у нас, други се срещат по-късно на остров Крит, в Западна Мала Азия, а и Италия (надписа върху идол от Монте Мороне).

Ако всичко е наред, следващата седмица заснетия материал ще бъде излъчен по бТВ, сряда в предаването Преди обед. Репортажа е на Ирена Григорова.

След предаването ще представя работа в блога си и ще дам по-подробни обяснения за връзката между Дунавската (Балканска) писменост от шесто-пето хилядолетие преди Христа и крито-минойската писменост наречена още Линеар А.

Надявам се предаването, а и статията ми да предизвикат вниманието на Министерството на културата и това да доведе до покана на чужди експерти като д-р Харалд Хаарман, Марко Мерлини и др. Новият надпис от планината край Първомай трябва да получи нужното внимание защото той показва ясно къде е прародината на хората, които са създали крито-минойската цивилизация, това са нашите деди.

Да не забравяме и това, че недалеч от Първомай, край село Езерово е открит един от най-интересните тракийски надписи – този на златния пръстен от погребалната могила в местността Пърженака. В съшия регион е и тракийското светилище и селище на връх Драгойна. Както виждаме мястото на откритието на новия надпис не е никак случайно.

Умолявам читателите си за малко търпение, следващата седмица, в сряда привечер ще публикувам изображения на надписа и виждането ми за значението. Сега ще кажа само, че според мен се касае за епитет на Тракийския Херос и то епитет, който е близък до хетския теоним Перва – богът на конете и войната.

Подобен епитет е регистриран и в микенски документи от второто хилядолетие преди Христа. Ще добавя и това, че най-ранните тракийски имена на божества са записани в древните микенски документи, а това е индикация, че Артър Еванс е бил прав отричайки гръцкия произход на микенците и причисляването им към минойците, на които пък проф. Хрозни дава тракийски корени.

Източник: politikata



Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13743089
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930