Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2016 07:20 - Излезе ли Гърция от ЕС, или блъфира? (Нови разкрития)
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 788 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 http://www.razkritia.com/436198/%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%B5-%D0%BB%D0%B8-%D0%B3%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D1%82-%D0%B5%D1%81-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D1%8A%D1%84%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D0%B2/ Излезе ли Гърция от ЕС, или блъфира? (Нови разкрития) Kristina Mileva+ 3 февруари 2015 0 коментара   3.67 (73.33%) 3votes Излезе ли Гърция от ЕС или просто блъфира?

Гърция излезе от ЕС, но не съвсем. Вчера в международните издания се появи информацията, че правителството на Алексис Ципрас е прекратило едностранно членството на Гърция в ЕС. В официално изявление пред всички телевизии в Гърция, той обявил, че правителството спира да плаща външния дълг, а до седмица ще върне драхмата. Новината предизвика овации из цяла Европа, но както се оказа, търсеният ефект бе съвсем различен. Гърция всъщност не напусна ЕС, а блъфира, като си издейства няколко важни отстъпки.

Брюксел отстъпи от позицията си

Алексис Ципрас заяви, че спира да си сътрудничи с европейската тройка (ЕК, ЕЦБ, МВФ) и не иска повече заеми от ЕС. Това накара Брюксел да направи някои отстъпки относно финансовата политика към страната. От централата заявиха, че ще изчакат срещите с гръцкия премиер, но са готови на отстъпки.

image

Гърция не излезе от ЕС, но си издейства някои отстъпки

Берлин все още отказва да преговаря за намаляване на гръцкия дълг, но финансистите всъщност започнаха да търсят изход от кризата. Тъй като без Гърция, ЕС губи милиарди и може да изпадне в истински финансов колапс, който да удари по всички държавни икономики на общността.

Сближаването между Атина и Москва също е притеснително. Заради което дори немските власти са готови на някои отстъпки, за да си върнат Атина в сферата на влияние на ЕС, съобщават кореспонденти на „Ройтерс“.

Една от отстъпките е спирането на няколко големи приватизационни проекта, за които лобираше ЕС, но в крайна сметка те бяха отменени и гръцката държава спря раздържавяването на ключови предприятия и проекти, които засягат икономическата й независимост, пишат гръцки медии.

image

Гърция повлече крак – Италия и Испания също искат излизане от съюза

Италия и Испания поискаха напускане на ЕС

Италия и Испания последваха примера на Гърция и поискаха излизане от общността. 40 % от италианците вече са за напускане на съюза и искат да кажат сбогом на еврото. Испания върви по същите стъпки и левицата набира все по-голяма скорост. И е на път да последва Гърция в желанието си да се освободи от хватката на Брюксел и Берлин.

Австрия вече направи първите си постъпки, Британия също изрази желание да се раздели с ЕС. Гърция е на път да постигне своето, тъй като разстрои доста редиците на общността с блъфа си.

Какво още постигна Алексис Ципрас за 24 часа?

Освен да обърка половин Европа и да си издейства прозвището „Супермен“, Алексис Ципрас успя да свърши няколко важни дела. Даде да се разбере, че е готов да се конфронтира с Меркел за финансовата политика на Гърция, прие руския посланик, намали правителството, коалира се с различна партия, намали военния бюджет, поиска съкращаване на гръцкия дълг.

Редом с това издейства реорганизация на ЕЦБ, въведе допълнително облагане на богаташите, забрани банковите спекулации, увеличи работната заплата на най-бедните, субсидира ипотечните дългове на болните, национализира банките, пощите, железниците и водите на страната.

В същото време си издейства огромна популярност като предложи държавни, банкови и църковни сгради на бездомните, осигури безплатна храна на децата в училище, предложи безплатно здравеопазване на бездомните и безработните, въведе равно заплащане на мъжете и жените и поиска строги присъди за укриване на капитала.

Това му издейства подкрепата на гръцката общественост, за всички по-нататъшни инициативи, като извеждане на страната от ЕС.

В крайна сметка стана ясно, че Гърция блъфира и напускането на ЕС е било ловка манипулация, която обаче изигра брилянтно своята роля.



Тагове:   блъф,   Ципрас,   или истина,


Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13761018
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930