Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2016 22:46 - Преход, но към отвъдното: Една българска майка се върна в Родината с ковчег
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 605 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://spodeli.eu/edna-balgarska-mayka-se-varna-v-rodinata-s-kovcheg-articles-6964.html Преход, но към отвъдното: Една българска майка се върна в Родината с ковчег
  image

Да, у нас има преход, но той е само към отвъдното. Една българска майка никога няма да прегърне децата си. Няма да изпрати дъщеря си за абитуриентския й бал. Няма да целуне сина си на сватбата му. Няма да дочака внуци. Една българска майка се върна в родината с ковчег.

image

Петя Георгиева умря само на 39 години. Никой нямаше да научи за нея, ако не беше смъртта й. Защото Петя е била принудена да работи до смърт. Всеки ден по 16 часа. Накрая е издъхнала.

Сега е Петя, но утре ще бъде друга българка. Утре можете да бъдете и вие. Защото тази българска майка щеше да остане в Родината да се грижи за децата си. Както е нормално. Както трябва да бъде. Но Петя живее в държава, на която не й пука за майките. Не й пука и за децата. Затова и заминала за Чехия, да припечели и да може да изплати ипотеката. Тази Коледа за първи път успяла да отдели пари и купила лаптоп на дъщеря си. Страдала, че е отделена от децата си и може да ги види само на монитора в разговорите по интернет. Мечтаела как ще се върне в България и най-после ще заживее щастлива.

И да не би да си помислите, че за Петя това означавало да има голяма къща или охолство?! Не, тя просто искала това, което в другите държави се смята за съвсем естествено – да бъде със семейството си и да не заспива с ужаса, че на другия ден може да няма покрив над главата си, а децата й да няма какво да ядат.

Една българка умря само на 39 години далече от Родината си. Ще си помислите, че смъртта я е избавила от мъките. Но не. Дори и след смъртта семейството на Петя било изправено пред ново изпитание. Защото нашите, родните дипломати, отказали да помогнат тялото на тази жена да се върне в България, за да може децата да се сбогуват за последно с майка си.

Петя вече е погребана в Раднево. Но не държавата, а други българи, които знаят какво е да умираш от изтощение в чужбина, са дали пари тялото да пристигне в България.

Това е само историята на една българска майка, която много скоро ще бъде забравена. Утре ще има и други. Но все пак, спомнете си за нея следващия път, когато гласувате. Защото нашите майки не трябва да се прибират с ковчег.

Поклон, българска майко!




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13705899
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031