Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2016 13:09 - ето това е най- страшната отрова, която ядем всеки ден и не е нито захар, нито сол, а ..... Здравословните храни, които трябва да избягваме
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1549 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=64026
Здравословните храни, които трябва да избягваме
imageПетък, 8 Април 2016 

 

imageМедиите постоянно ни заливат с информация кои храни са полезни и кои трябва да избягваме да слагаме на трапезата си. По-голямата част от хората се влияят и се стремят да консумират само тези продукти. Диетологът Анди Белати е решил да открехне завесата и да сподели кои храни не трябва да присъстват в нашето меню.

Изследвания показват, че повечето хора страдат от леко подуване на корема и газове, когато се хранят, независимо дали консумират пшеница или не. Минаването на безглутенова диета ще има негативен ефект върху вас. Именно за това избягвайте да се храните с хляб без глутен.

След като някои експерти по хранене призоваха да се избягват яйчните жълтъци, защото повишават холестерола, голяма част от хората се вслушаха в тях.  Все повече изследвания показват, че яйцата нямат особено влияние върху холестерола ни. Така че не ги изключвайте от менюто си.

Почти 50 % от възрастните американци всеки ден взимат витамини, въпреки че след толкова изследвания, все още не е намерено никакво основание това да се превръща в наш навик. Все пак се нуждаем от достатъчно количества витамини А, С и Е, но тях можем да си ги набавим и от нашата храна.

image

Гранолата е сред разпознаваемите храни за много от хората, обичащи да закусят нещо хрупкаво, което не е вредно. Истината е, че това далеч не е здравословен продукт, дори напротив. Една чаша с гранолата съдържа около 600 калории или същото количество, колкото един сандвич със сирене или около четири зърнени блокчета.

image

Хората, следящи за съставките на храните търсят такива, от които могат да получат достатъчно здравословни мазнини, протеин и витамин Е. Такива се съдържа в бадемовото масло, но то е изключително скъпо. Диетологът Анди Белати препоръчвва да го заменим с фъстъчено, което носи подобен ефект, но е около 4 пъти по-евтино.

Бадемото мляко пък е най-популярната алтернативата на млечните продукти. Всъщност то е лишено от хранителни вещества. В чаша от него се съдържат само 2% бадеми, всички витамини пък са добавени. Именно затова ако търсите добра алтернатива на млякото, то се доверете на соята.

image

Правейки си сок от пресни зеленчуци и плодове, премахваме всички фибри от тях, които са сред основните причини да ги консумираме. Вместо това във фреша се съдържа достатъчно количество захар, гарантираща ни постоянен глад, нисък разход на енергия и промени в настроението. Според Анди Белати не трябва да приемаме нищо от това, което обещава да детоксикира нашия организъм, тъй като ние не се нуждаем от детоксикация, освен ако не сме били отровени.

Захарта заменете с нектар от агаве. Такова становище направиха неотдавна привърженици на здравословното хранене, според които в нектара има нисък гликемичен индекс не води до резки падове и пикове на кръвната захар. Всъщност агавето не съдържа голямо количество глюкоза, но пък съдържа повече фруктоза. Данните от последните изследвания показват, че диетите, в които се включва високо съдържание на фруктоза са свързани със сериозни здравословни проблеми и сърдечно-съдови болести.

image

Диетологът е категоричен, че не си струва да се дават допълнително пари, за да си купуваме хималайска сол, а не готварска. И в двете се съдържа едно и също количество калций, желязо, магнезий и калий и съвсем незначителни по-малки количества натрий.

image

Средно по 100 милиарда долара се плащат годишно за бутилирана вода, която не е по-здравословна от чешмяната, тъй като в 92% от държавите са с отговарящи на стандартните за безопасност водни системи. Именно затова може да пиете напълно спокойни вода от чешмата.

image

Отрицателно е мнението на специалиста и по отношение на употребата на кокосовата вода, която е доста скъпа напитка. Същият ефект може да се получи, изпивайки чаша обикновена вода с парче плод.

Източник: delo.bg




Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13753330
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930