Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2016 07:30 - СБОГОМ БЪЛГАРИЯ! В ХОД Е ТОТАЛНОТО ЗАЛИЧАВАНЕ НА СТРАНАТА! ВЕЧЕ ЩЕ СИ ПЛАЩАМЕ И ЗА... May 09, 2016
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 664 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://bradva.bg/bg/article/article-81430

Цяла България на концесия – затвори, музеи, социални дейности! При това ще си плащаме!

Това вече не са скрити схеми за източване, а реално разписани правила за тотална разпродажа на държавата! Честито ни!

Управлението на затвори, музеи, културно-исторически обекти и на различни видове социални услуги от частни компании става възможно с нов закон за концесиите, чийто проект бе публикуван за обществено обсъждане, което ще продължи до 3 май. След това той ще бъде приет от Министерския съвет и предложен за одобрение от Народното събрание, което трябва да го гласува до лятната си ваканция, съобщава Медиапул.

При това според новия закон държава и общини ще плащат за услуги, извършвани от концесионерите, заяви пред журналисти вицепремиерът Томислав Дончев.  Предложението било „иновация, която ще либерализира пазара“.

Трите вида концесии са за строителство, за услуги и за ползване. В шестмесечен срок след приемането на закона трябва да се приеме национална стратегия за концесионирането, а след още три месеца всяка община и Министерският съвет трябва да имат планове за концесиониране. Тези планове ще се одобряват и актуализират от общинския съвет за обекти общинска собственост и от правителството за държавните.

Концесии за ползване ще може да се дават например за спортни зали, музеи, туристически атракции, общински паркове, спирки на градския транспорт и само при тях в проектозакона е фиксирано, че не може да се сключват за срок повече от 25 години. Целта била да се запази конкуренцията, твърди Дончев.

Отпада ограничението в сега действащия закон максималният срок на концесиите да е 35 години.  По повод критиките към тази част от проекта Томислав Дончев е категоричен, че няма да има „вечни“ концесии. Срокът щял да е предмет на конкуренция – в рамките на процедурата кандидатите ще предлагат различни срокове, в които например да ползват даден обект, след като го построят.

Кажете, къде в Европа има частни затвори? Не сме нито Австралия, нито Англия! Готвят ни стабилен корупционен потенциал и огромен потенциал за ДЪЛГОСРОЧНО източване на държавата! Тиквоний е на власт сега, а след 2-5 години едва ли някой ще го търпи! Как Тиквоний и приятели да източват държавата, дори когато не са на власт? С концесия за частни затвори, например! Концесия=КОРУПЦИЯ!, възмущават се хора по форуми и социални мрежи.

Манна за рушветите, корупцията и ИЗТОЧВАНЕ на ОСКЪДНИТЕ държавни средства!

И още питанки:

 

С този проектозакон се разрешава поредното разграбване на държавата, чрез:

– плащания от концедента на концесионера при несамофинансиращи се концесии. А при този нисък стандарт сегурно няма да има такива. Т.е. народа ще плаща по-скъпите кредити , които ще взима концесионера. За един публичен партньор лихвите по кредите са винаги по-благоприятни отколкото за частен партньор.

– разпродажба на публични активи чрез разрешаването те да се апортират в смесени дружество, да се разпродават ако са обект на концесията;

– Колонизиране/продажба на държвата чрез правото на концесионера да залага, прехвърля своите вземания, а така също и принудително да ги събира;

Отменя се Закона за публично-частно партньорство с несъществен иаргументи като се споменава, че нито едно правителство от 2013 г. досега не е изпълнило своите задълженвия по чл. 15,16,17,24,25 и 26. Въпреки съпротиват ана правителството има успешни проекти в Русе, Варна и по инструмента Джесика. Отменя се навярно и заради товва, че се разрешаваше в смесено дружество с частния партньор да се внасят само вешни права, а не активи. Няма далавера, а публичната собственост е защитена.

Поради неясно съдържание ( икономическо и финансово ) на понятията: икономическа изгода, икономически баланс, финансово-икономически модел, обективен метод, пропорционалност, социално-приемливацена, може да се опорочи избора и изпълнението на концесията, а така също ще вирее корупцията във връзка с тяхното тълкуване.

Срокът на концесията се  търгува ( пак възможност за корупция ), а трябва да се доказва с финансово-икономически показатели.

image

Няма хармонизиране на документацията по тръжната процедура с международната практика, т.е ще има нов закон ама пак български – напр. и ЗОП не е обяснено какво е съдържанието на т.н. Описателен документ на база на който се провежда Съзтезателния диалог и т.н.

Финансовите условия се уреждата с Наредба на МС и Министъра на финансиите – възможност з акорупция на най-високо ниво и за политическа репресия, защото правителствата за са 4 години,а концесията за 20 и повече години.

Няма сравнение на предимствата на новия закон спрямо действащия, защото такива няма, а е по-лош.

Глобите за длъжностините лица са безкрайно малки спрямо щетите, които могат да се нанесат от облагодетелстване на конкретен концесионер – почва за корупция. Никакви санкции за контролиращите органи – пак възможност за корупция.

Аман от алчност и продажба на икономическия суверенитет на държавата!

Източници: Медиапул, Портал за обществени поръчки




Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13753830
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930