Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2016 21:24 - Плевнелиев: САЩ изпращат войски при нас, ставаме по-силни, ще спрем руската агресия
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 854 Коментари: 2 Гласове:
-1



 http://bultimes.com/plevneliev-sasht-izparashtat-vojski-pri-nas-stavame-po-silni-shte-sprem-ruskata-agresiya/

image Плевнелиев: САЩ изпращат войски при нас, ставаме по-силни, ще спрем руската агресия Публикувано на 18.04.2016  в България  

image

САЩ изпращат значителна военна сила в Източна и Централна Европа. Това стана ясно от съвместната пресконференция на президента Росен Плевнелиев и полския му колега Анджей Дуда, който е на посещение в София.

И двамата поискаха повече присъствие на НАТО на Източния фланг на Европа.

„Военното присъствие на НАТО в региона безспорно трябва да се увеличи. Споделяме този важен приоритет“, даде тон българският президент. Заедно сме по-силни, това си казахме днес, изтъкна Росен Плевнелиев.

В рамките на обсъждане темата за Русия и анексирането на Крим двете страни са подкрепяли суверенитета и териториалната цялост на Украйна.

Трябвало да има диалог с Русия. Но да си говорим само не е достатъчно,трябва да бъдем готови и да се защитим, смята Плевнелиев по повод Европейския съвет следващата седмица по темата Русия.

Трябвало да имаме засилено военно сътрудничество с НАТО и готовност за действие. Днес се намираме в изключително турбулентен и труден периодза човечеството, смята президентът. Според него Русия демонстрирала непредсказуемост с прелитанията си над чужди въздушни пространства.

Това ни притеснявало, но и мотивирало според него. Рано или късно Русия трябвало да се върне към предсказуемостта и да се откаже от агресивността.

Имаме общи цели, изтъкна и полският президент Анджей Дуда. Нямаме никакви съмнения, че НАТО трябва да покаже своята кохезия, солидарност и отговорност, смята той.

Проблемите в нашата част на света били видими в последните години. Отговорът на НАТО по този въпрос трябва да бъде еднозначен, каза Дуда и посочи, че НАТО трябва да увеличи военното си присъствие в региона.

image

По мнението му Централна и Източна Европа имали нужда да се почувстват по-сигурно.
С Русия трябва да се разговаря, смята полският президент. Федерацията не трябвало да се изолира, но тя трябвало да спазва демократичните норми. НАТО трябва да бъде жив организъм, смята Анджей Дуда и отново поиска повече присъствие на Алианса в региона.

Според него Русия тествала НАТО дали е силен. Самият полски президент изрази радостта си от новината, че-САЩ насочват значителни военни сили към Европа – включително в Средна и Източна Европа. По този начин ще осигурят присъствието на НАТО в тази част от света, уведоми Анджей Дуда.

Съюзът трябва да покаже характер пред Русия, но не трябва да затваря вратите за диалог, подчерта той. И двамата държавни глави искат повече пари за отбрана за армиите на Полша и България.

Стана ясно още, че очакваме тази година двойно повече полски туристи. Досега те са били около 260 000, но сега техният ръст скачал двойно. От думите на българския президент стана ясно, че с Полша сме на едно мнение за енергетиката – трябвало повече сътрудничесто и по-малко геополитика. Залагаме на принципи, а не само на интереси, поясни държавният глава.

Динамика имало и в икономическото сътрудничество между двете държави. Плевнелиев е доволен, че по достоен начин Полша ремонтира двигателите на нашите МИГ-ове.
Миграционната криза и тероризмът също са били обект на разговорите между двамата държавни глави.

Иначе и двамата държавни глави са категорични за панамските досиета – данъци трябва да се плащат.

източник: news.bg




Гласувай:
0



1. oia - Ами на тоя пак му се привижда руска ...
19.04.2016 22:12
Ами на тоя пак му се привижда руска агресия,диверсия и какво ли още не,та дружките му от одвъд океана , спокойно да шетат и те като ,,клетите бежанци. Ами защо не си помисли,-- от ТОЗИ дето е отгоре, и бавно ходи, но далече стига, кой ще го опази. Той му показа веднъж какво се случва, когато се гаври с народа си. Няма нужда да се страхува от руска агресия, а да се страхува от делата си. Защо с неговото двуличие трябва да насажда страх в народа, а и мисли ли, че някой му вярваТова, което ще получи няма да е от руската агресия, а от гневът на народа--наричан български. Колко още ще унижава този народ и той, и всичката пасмина от тоя сорт.Има едно действие, което е извън прерогативите на смъртните--и се нарича ВЪЗМЕЗДИЕ. Навярно знаят, кой го управлява??? Нека прочете ,,ЖИДОВ ГРОБ,,от Ив. Вазов. Що за дебелоочие и наглост трябва да има този човек,за да вменява агресивни действия.Така наричаните бежанци не ни заплашват с агресия, само дето влизат в държавата не от където трябва.
цитирай
2. mediatore - Има една българска ......
20.04.2016 05:43
....народна сентенция.„ Прост, та му лесно“.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13706460
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031