Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2016 21:28 - Мистериозна находка в Румъния преобърна световната история!
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 568 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://www.chudesa.net/misteriozna-nahodka-v-rumaniya-preobarna-svetovnata-istoriya/


Мистериозна находка в Румъния преобърна световната история! 2 Comments image Това е древният подземен град, който носи името Сармизеджетуса, открит под антична столица на древните траки от племето даки

Мистериозна находка в Румъния преобърна световната история. Това е древният подземен град, който носи името Сармизеджетуса, открит под антична столица на древните траки от племето даки, разположена на територията на Западна Румъния, разкри сензационната новина silnabulgaria.com, като се позова на ИТАР-ТАСС.

image

Мистериозна находка в Румъния преобърна световната история

Археолози от северната ни съседка са открили с помощта на специализирана техника, огромни тайни помещения, наброяващи повече от 75, свързани с тунели и тайнствени коридори. Учените са категорични, че този подземен град е бил изграден с изключително модерна инфраструктура, подготвена за живеене и за отбрана. Целият комплектс е бил изграден през I век или по-рано.

Мистериозният древен град Сармизеджетуса е бил важен политически, военен и религиозен център на област Дакия, използвана като резиденция на царете й, сред които и последният – цар Дечебал. Той е бил разрушен по време на дакийските войни, а по-късно провинцията на Румъния, наречена на името на древните племена Дакия, била мястото, където се заселвали римските легиони.

Днес румънските учени и археолози полагат огромни усилия при изследването на древния мистериозен градСармизеджетуса и античната столица на Дакия. Там са открити множество безценни артефакти, сред които десетки златни накити, за които се смята, че са били притежание на цар Дечебал или на най-височайшите му приближени.

От 1999 г. мистериозният град Сармизеджетуса е бил включен към Световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Сред най-големите загадки за този античен подземен град е тази, че за изчезването му няма останали никакви писмени доказателства и документи.

image




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13776724
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930